Vidéken csökkent, a fővárosban nőtt a vendégéjszakák száma

Vidéken csökkent, a fővárosban nőtt a vendégéjszakák száma 

Az MSZÉSZ tagjai számára közzétette a márciusra vonatkozó szállodai vendégforgalmi adatokat.
Dobogón a budapesti hotelek a régióban

Dobogón a budapesti hotelek a régióban  

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.
Januári vendégforgalmi elemzés az MSZÉSZ-től

Januári vendégforgalmi elemzés az MSZÉSZ-től 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.
Így nyilatkoznak szállodás szakemberek az év végéről

Így nyilatkoznak szállodás szakemberek az év végéről 

Az MSZÉSZ decemberi Trendriportjában négy szállodás szakember mondja el tapasztalatait vendégforgalomról, energiaárakról, munkarőhiányról és a kilátásokról.
Így értékeli a decemberi vendégforgalmat az MSZÉSZ

Így értékeli a decemberi vendégforgalmat az MSZÉSZ 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja.
Novemberi Trendriport az MSZÉSZ-től

Novemberi Trendriport az MSZÉSZ-től 

Így foglalja össze a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a tavalyi év novemberének vendégforgalmi alakulását.
Szállodaszövetség: októberi vendégforgalom értékelése

Szállodaszövetség: októberi vendégforgalom értékelése 

Októberben a múlt évhez képest a vendégéjszakák száma országos szinten 3,8 százalékkal emelkedett. Egyebek között ez is kiderül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb Trendriportjából.
Trendriport: Budapesten szalad a szekér, vidéken kevésbé

Trendriport: Budapesten szalad a szekér, vidéken kevésbé 

Budapesten a külföldi vendégek száma igen magas volt az ősz első hónapjában, azonban a vidéki szállodák esetén a belföldi kereslet szeptemberben elmaradt a tavalyitól.  
Megjelent az utolsó nyári hónap Trendriportja

Megjelent az utolsó nyári hónap Trendriportja 

Így látja az augusztusi vendégforgalmat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Megjelent a legfrissebb Trendriport

Megjelent a legfrissebb Trendriport 

Az MSZÉSZ részletes elemzéséből kiderül, milyen volt a július a magyar szállodák számára.

Trendriport: júniusi vendégforgalom a szállodákban 

2022-ben a járványügyi korlátozások feloldásával úgy a belföldi, mint a nemzetköziturizmus dinamikus növekedésnek indult, s ez megmutatkozik a hazai szállodákhónapról-hónapra javuló eredményeiben is. Ugyanakkor a II. féléves teljesítményekreláthatóan negatív hatással van az erősödő infláció, valamint az orosz-ukrán háború is - olvasható az MSZÉSZ júniusi Trendriportjában.

MSZÉSZ: itt a legfrissebb Trendriport 

A májusról szóló jelentése szerint a vendégéjszakák száma országos szinten +158%-kal, Budapesten +387%-kal, a Balatoni régióban +102-kal, a fővároson kívüli szállodákban +52%-kal nőtt.

Itt az áprilist elemző MSZÉSZ Trendriport 

2021-től eltérően 2022 már járványügyi korlátozásoktól mentesen indult a hazai és a nemzetközi szállodaiparban. A légijáratok újraindulásával és az átoltottság emelkedésével a beutazó turizmus egyre meghatározóbbá kezdett válni a szállodaiparban, viszont az orosz-ukrán háború és az infláció következtében lelassult a kereslet.

Már elérhető az MSZÉSZ márciusi Trendriportja 

A beutazó turizmus egyre meghatározóbbá kezdett válni a szállodaiparban a tavasz első hónapjában,  az orosz-ukrán háború és az infláció következtében azonban lelassult a kereslet - írják az elemzésben.

Már olvasható az MSZÉSZ februári Trendriportja 

A szövetség havi forgalomelemző jelentése év elejére megújult: a szöveges rész csökkentésével, a szemléltető grafikonok, táblázatok beillesztésével felhasználóbaráttá vált, és most itt a legújabb kiadás.

MSZÉSZ-elemzés a januári vendégforgalomról 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb Trendriportja - tájékoztatta lapunkat a szövetség.

MSZÉSZ: itt a 2021-es évet elemző trendriport 

Összességében elmondható a tavalyi adatok alapján: a december nagyot húzott a hazai szállodaipar bevételét tekintve. 2020-hoz képest jobb eredményel zárt a szegmens, de a 2019-es csúcsév még messze van. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) évelemző trendriportját adjuk közre.

Megjelent az MSZÉSZ novemberi Trendriportja 

Részletes elemzés a tavalyi év novembere és első 11 hónapja vendégforgalmának adatairól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jóvoltából.

Trendriport: októberben fellélegezhettek a szállodák 

Októberben a vendégéjszakák száma kiugróan, országos szinten 92,2%-kal, Budapesten 405,6%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.  

Megjelent az MSZÉSZ szeptemberi Trendriportja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nyilvánosságra hozta legújabb elemzését a szeptemberi és a január-szeptemberi vendégforgalmi adatokról.

Az MSZÉSZ augusztusi Trendriportja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést közölt az augusztusi vendégforgalmi adatokról.

MSZÉSZ: friss júniusi trendriport 

A nyár első hónapjában a hazai és nemzetközi korlátozások a magyarországi szálláshelyek bel- és külföldi keresletét még erősen csökkentették.

Így teljesítettek a szállodák az első négy hónapban 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének áprilisi Trendriportja.

Megjelent a márciusi Trendriport 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést közölt a márciusi vendégforgalmi adatokról.

A szállodáknak a fele üzemelt februárban, tavalyhoz képest 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nyilvánosságra hozta legfrissebb elemzését a februári vendégforgalom adatokról. Itt a Trendriport.l.

Megjelent az MSZÉSZ januári Trendriportja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést jelentetett meg a 2021 januári kereskedelmi szálláshely-adatokról.

Itt az MSZÉSZ Trendriportja 2020-ról 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége így látja a 2020-as vendégforgalmi adatokat.

Még így is mi voltunk a legvidámabb barakk novemberben? 

Az STR adatai szerint tavaly novemberben a magyar, illetve a budapesti szállodák REVPAR mutatója volt a legmagasabb a régióban. Sovány vigasz ennyi nyitva tartó házra. Az MSZÉSZ új Trend Riportja.

Világszerte mélyrepülésben a szobaárak és a foglaltság  

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a hazai és nemzetközi szállodaipar októberi teljesítményéről szóló trendriportja. Cikkünkben a nemzetközi szállodai szektor helyzetéről olvashat.

Padlóra került a vendégéjszakák száma októberben 

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a hazai és nemzetközi szállodaipar októberi teljesítményéről szóló trendriportja. Cikkünkben a hazai szállodai szektor teljesítményéről olvashat.

Ezt olvassa ki az MSZÉSZ a vendégforgalmi adatokból  

A KSH adatainak részletes elemzése szállodás szemmel. Megjelent az MSZÉSZ szeptemberi Trendriportja.

Több mint 9 százalékkal nőttek a fürdők bevételei 

Itt a legfrissebb trendriport a Magyar Fürdőszövetség tagjainak 2018. évi teljesítményéről.

Erősödik a SZÉP-kártya forgalom: itt az új TrendRiport 

A legfrissebb TrendRiport szerint a szállodák bevétele meghaladta a tavaly azonos időszakit. A belföldi vendégéjszakák száma mérséklősött, azonban a SZÉP-kártya bevételek emelkedtek. 

Márciusban is jól teljesítettek a szállodák 

A szállodák márciusban az első két hónapnál is nagyobb mértékű növekedést értek el. Forgalmuk országos szinten 18,4%-kal, budapesten 17%-kal, a budapesten kívüli szállodákban 19,8%-kal, a balatoni régióban 30,2%-kal volt magasabb a tavalyinál.   

Trendriport: a 3*-os hotelek teljesítettek a legjobban  

Megjelent a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) az év első tíz hónapjának forgalmi adatait elemző trendriportja. 

Továbbra is kiemelkedő a hazai szállodák teljesítménye 

Májusban is folytatódott a hazai szállodák idei kiemelkedő teljesítményjavulása. Ebben a hónapban országos szinten a hotelek bevételei 17,9%-kal múlták felül a múlt évit.

Erős keresletnövekedés az orosz, a francia és az olasz piacról is 

A külföldi vendégszám növekedés főleg a Budapest iránti továbbra is erős keresleterősödésnek tulajdonítható. A magyarországi szállodákban jelentkező összes külföldi veendégéjszaka 83,1%-a Európából, 10,8%-a Ázsiából és 5%-a Amerikából származik.

Országosan és Budapesten is a 3*-os hotelek teljesítettek a legjobban 

Országosan és Budapesten is összességében emelkedett a vendégéjszakák száma, erőteljes keresletnövekedés volt tapasztalható Oroszországból és Ausztriából. Az MSZÉSZ trendriportja.

November: a migránsválság miatt ugrott ekkorát a vendégéjszakák száma 

Novemberben a robbanásszerűen növekvő bel- és külföldi keresletnek köszönhetően szállodáink forgalma, minden mutatószámának növekedése messze felülmúlta a megelőző hónapokban elértet. Ennek oka, hogy 2015 novemberében – a migránsválság és a párizsi merénylet következtében – csökkent a beutazó forgalom, s ahhoz képest 2016 novemberében országos szinten 17,4%-os, Budapesten 23,8%-os növekedés volt a külföldi szállodai vendégéjszakákban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Kiemelkedő volt a külföldivendég-éjszakák számának bővülése októberben 

Októberben a kiemelkedően megugró külföldi keresletnek köszönhetően szállodáink forgalma, minden mutatószámának növekedése felülmúlta a megelőző hónapokban elértet. Ennek oka, hogy 2015 októberében – a migránsválság következtében – csökkent a beutazó forgalom, s ahhoz képest 2016 októberében 20,5%-os növekedés volt a külföldi szállodai vendégéjszakákban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Trendriport: Budapest top 10 küldőpiaca közé került Kína 

Szeptemberben főként az erősebb belföldi keresletnek köszönhetően ismét jó eredményeket értek el szállodáink. 2016 első három negyedévben a magyarországi hotelek összes bruttó forgalma 7,5%-kal, bruttó szoba árbevétele 9,4%-kal múlta felül a tavalyit. A belföldi vendégéjszakák 8,8%-kal, a külföldiek 3,5%-kal nőttek. Budapesten a 10 legnagyobb küldőpiacunk közül hatban – Németország, USA, Olaszország, Franciaország, Oroszország, Svédország – visszaesés történt az első kilenc hónapban, ennek is tulajdonítható, hogy Kína bekerült a legnagyobb 10 közé a 9. helyen. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Egyre több szlovák, román és cseh turista érkezik hozzánk 

Augusztusban is kedvezően alakult a hazai szállodák teljesítménye. Országos szinten szállodáink összes bruttó forgalma 7,3%-kal, bruttó szobaárbevétele 9,5%-kal múlta felül a múlt évit január és augusztus között. A belföldi vendégéjszakák 7,8%-kal, a külföldiek 3,5%-kal nőttek. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Első hét hónap: jelentősen nőtt a belföldi vendégéjszakák száma 

A főleg vidéken erős júliusnak köszönhetően a hazai szállodaipar 2016 első hét havi eredményei jónak értékelhetők. Országos szinten szállodáink összes bruttó forgalma 7,5%-kal, bruttó szoba árbevétele 9,8%-kal múlta felül a múlt évit. A belföldi vendégéjszakák 8,2%-kal, a külföldiek 3,8%-kal nőttek szállodáinkban. A hazai keresletnek a külföldi több mint duplájával történő növekedésében a keresetek emelkedése, az erősödő vásárlási kedv és az alacsony üzemanyagárak mellett szerepe volt a SZÉP-kártya 6,6%-kal bővülő szállodai felhasználásának. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Vidéken dinamikusabban nő a külföldi vendégéjszakaszám 

A hazai szállodaipar 2016 első féléves eredményei összességében jónak értékelhetők, bár Budapesten idén áprilisban, májusban és júniusban is csökkent a külföldi vendégéjszakák száma a múlt évhez képest. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Jól alakult a hazai szállodák első négy hónapja 

Turizmusunkban a 2016 első negyedévében tapasztalt kedvező folyamatok áprilisban is folytatódtak. Ezt mutatja, hogy a magyarországi szállodák első négyhavi összes bruttó forgalma 8,3%-kal, bruttó szobaárbevétele 11,1%-kal felülmúlta a bázist. A belföldi vendégéjszakák 10,2%-kal, a külföldiek 5,7%-kal nőttek szállodáinkban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Jól alakult a hazai turizmus márciusban 

2016 első két hónapjának kedvező teljesítménye után turizmusunk eredményei márciusban tovább javultak. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének trendriportja.

Nagyot nőtt a kínai és ukrán, tovább csökkent a német vendégéjszakák száma 

Februárban is folytatódtak a pozitív tendenciák a turizmusunkban. A magyarországi szállodák szobafoglaltsága, bruttó átlag szobaára és REVPAR mutatója is emelkedett a múlt évhez képest a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja szerint.

Szállodai trendriport: januárban a vidék verte Budapestet 

Az országos szállodai teljesítményeket – évek óta először – a vidéki  hotelek húzták magukkal. A vidéki szállodák összes bruttó forgalma 6,8%-kal, szobaárbevétele 8,5%-kal nőtt, miközben a fővárosban az összes forgalom 0,9%-kal, a szobaárbevétel 0,8%-kal kisebb volt a 2015 januárjában elértnél - olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének januári trendriportjában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!