Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Március - a barlangok hónapja

Március - a barlangok hónapja 

Magyarország 5 ,,barlangos” nemzeti parkja 2024-ben is exkluzív programokkal várja az aktív kikapcsolódásra vágyó látogatókat.
Hetedhét ország kalandos felfedezése a Fjällräven Classic szervezésében

Hetedhét ország kalandos felfedezése a Fjällräven Classic szervezésében 

 Az eseménysorozat idén is ellátogat Svédországba, Dél-Koreába, Dániába, Németországba és az Egyesült Államokba, visszatér az Egyesült Királyságba, illetve elsőként járja be Chile egyedülálló vidékét.
Salzburg tartomány a könnyített túrázás élményét kínálja

Salzburg tartomány a könnyített túrázás élményét kínálja 

Itt a poggyász terhétől is megszabadulhat, átélheti a hegyek és a táj varázsát, és túrázhat egyik helyről a másikra a csomagok cipelése nélkül, hiszen csomagjai este már a következő szálláson várják. Ezt a szabadságot nyújtja Salzburg tartomány.
Négy tó-túra, és semmi tortúra

Négy tó-túra, és semmi tortúra 

Járjuk körbe a Balatont, a Fertő-tavat, a Tisza-tavat és a Velencei-tavat, invitálja a gyereket a most induló Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow.
Magashegyi túrák egy karnyújtásnyira

Magashegyi túrák egy karnyújtásnyira 

Magyarország túraútvonalai rendkívül változatosak, ha azonban már szereztünk egy kis rutint, és kipróbálnánk magunkat magasabb szinteken is, ajánlatos a környező országokban szétnézni, ha kezdődik a tavaszi szezon. A könnyebb magashegyi túrákhoz nem kell különösebb előképzettség, és garantáltan életre szóló élményt jelentenek.
Turistaútvonalat rongáltak meg

Turistaútvonalat rongáltak meg 

Ismeretlenek elloptak a romániai révi via ferrataból mintegy 15 méternyi fémkötelet, veszélybe sodorva a turistaútvonal biztonságát.
Orkánerejű szél a pilisi erdőkben

Orkánerejű szél a pilisi erdőkben 

Az elmúlt este a Visegrádi-hegységben található Prédikálószéken 103 km/h-s széllökéseket regisztrált a meteorológiai mérőberendezés. A webkamerák folyamatosan frissített képével is társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor.

Túrázók, figyelem! Idén kullancsinvázió jöhet 

Az enyhe, csapadékos tél kedvezett a többféle betegséget terjesztő élősködőknek, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is kullancsinvázióra kell számítani - hangzott el egy sajtóbeszélgetésen szerdán.

Gyöngyöstarján: ízek, borok, legendák 

Gyöngyöstarjánt talán kevesebben fedezték fel eddig, pedig legendák, izgalmas kalandok, különleges borok és szinte mediterrán időjárás várja az idelátogatókat. Egy mátrai kirándulás alkalmával érdemes útba ejteni a szőlőlugasokkal övezett falucskát.

Túrázni és várost nézni megy télen a magyar 

A magyarok mindössze egytizede utazik el télen, főként anyagi okok tartják vissza őket. Akik megengedhetik magunknak, hogy télen is „nyaraljanak”, azok többsége az aktív kikapcsolódást választja: elsősorban kirándulni, túrázni, várost nézni mennek – derült ki a Travel Channel kutatásából1. A tévécsatorna, amely szórakoztató betekintést nyújt a különböző országok kultúrájába és titkaiba, a felmérésben azt is vizsgálta, hogy hova és mennyiért utaznak ebben a hideg évszakban a magyarok.

Ötnapos vándortúra legszebb nemzeti parkjainkban 

Hazánk legszebb nemzeti parkjait fedezheti fel a Fjällräven Vándortúra csapatával.

Új korszak kezdődött a hazai természetjárásban 

2010 óta jelentős mértékben sikerült javítani a hazai turisztikai infrastruktúra állapotát - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az ökoközponttá alakított Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza átadási ünnepségén, 2014. május 9-én, Hetvehelyen.

Mit tegyen, hogy ne tévedjen el kirándulás közben? 

Csinálja ésszel; tanácsolja az Ipoly Erdő Zrt. annak apropójából, hogy Egy apa két tíz év körüli gyermekével a szabad ég alatt töltötte a hétfőre virradó éjszakát a Börzsönyben.

Erdei pihenőhelyet adtak át Gyulafirátót mellett 

A HM VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. 2013. október 9-én ”A jövő a kezünkben van”című közjóléti fejlesztéseinek keretében átadta a Büdöskúti pihenőhelyet.

Bedőlt fák miatt kellett lezárni a Rám-szakadékot 

Az elmúlt hét második felének rendkívüli időjárása a Rám-szakadékban is károkat okozott. A turistautat a károk felszámolásáig átmenetileg lezárták, közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

Kirándulókat vár Alsó-Ausztria 

Csodás panorámák, izgalmas túraútvonalak, hegyi vasút és sok-sok szórakozás: ezt kínálják az alsó-ausztriai hegyek a kíváncsi és felfedező kedvű turistáknak. A legjobb, legérdekesebb programajánlatok következnek csokorba szedve, amelyekért érdemes úti célul a régiót választani!

Hegymászás karosszékből 

Erőfeszítés nélkül és teljesen verejtékmentesen, ugyanakkor a hegyi túrázás tökéletes látványélményét élvezheti bárki, aki a világhálón "felmegy" a www.webwandern.ch svájci honlapra.

Magyar turistát ért baleset a Magas-Tátrában 

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap egy magyar turista a Magas-Tátrában a Vörös-torony-hágónál (Priecne sedlo) - közölte a tátrai hegyi mentőszolgálat (HZS) honlapján hétfőn.

Bakancsos termékfejlesztés a Keszthelyi-hegységben 

A Keszthelyi, gyenesdiási, vonyarcvashegyi és balatongyöröki TDM szervezetek fejlesztése című pályázat keretében elkezdődött a Keszthelyi-hegység gyalogtúra útvonalainak kitáblázása.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!