Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Három új, PICK Bordó körtúra névre keresztelt túraútvonal várja a kirándulókat mostantól az ország három, gyönyörű panorámájú térségében.

A kezdeményezés egyik különlegessége, hogy csatlakozott hozzá a fiatalok nagy kedvence, a ValMar is. Ebből az alkalomból a pop duó három akusztikus dalt is készített, amelyeket egy technológiai innovációnak köszönhetően exkluzívan csak a PICK túraútvonalakon lehet meghallgatni.

A kampánynyitót Dobogókőn, az egyik PICK Bordó útvonal mellett tartották. A PICK képviseletében Szokolai Júlia, a Bonafarm Csoport húságazatának stratégia és marketing igazgatója elmondta, a márkát kötelezi a múltja, valamint a magyar közösségben generációk óta betöltött szerepe. 

"Több, mint 150 éves magyar márkaként részei vagyunk a hazai közösségnek és felelősséggel tartozunk a fogyasztóinkért. Hiszünk abban, hogy a rendszeres mozgás is hozzátartozik az egészségtudatos életmódhoz, a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett. Fontosnak tartjuk, hogy mindenkit, így a fiatalokat is kimozdítsuk a négy fal közül, a digitális világból, és buzdítsuk őket arra, hogy töltsenek minél több időt a szabadban, legyen menő és trendi a túrázás. Egy hétvégi kirándulás pedig nem csak a fizikai jóllétünket erősíti, de minőségi együttlétet is jelent a családdal és a barátokkal" – mondta Szokolai Júlia.

Szokolai Júlia
Szokolai Júlia
Fotó: PICK/Németh Norbert

Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyenkor se feledkezzünk meg arról, hogy minőségi útravalók kerüljenek a hátizsákokba, piknik kosarakba. – Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar kirándulók többségének a hátizsákjaiban ilyenkor ott vannak a PICK téliszalámis szendvicsek – tette hozzá.

Mint mondta, ezért is döntöttek úgy, hogy a mozgás és a közösségi élmények együttesét állítják a PICK tavaszi kommunikációjának középpontjába.

A korábbi kampányunk az ízemlékekre és az együtt átélt élmények közösségteremtő erejére összpontosított. Hogy milyen volt ott lenni a Népstadionban az emlékezetes Queen-koncerten 1986-ban, közösen nézni az 1999-es napfogyatkozást, vagy szurkolni a csodálatos magyar fociválogatottnak a 2016-os Európa-bajnokságon. A múlt ízemlékeinek felidézése mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a jelenben is megéljünk olyan örömteli momentumokat, amelyek a holnap ízemlékei lesznek. Erre pedig az egyik legalkalmasabb helyszín a természet.

 

A három PICK Bordó körtúra útvonalát a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen alakították ki. Farkas Péter, a szövetség kommunikációs és informatikai igazgatója azt mondta, mindenkire gondoltak a körtúrák megtervezésekor, és figyelembe vették, hogy az emberek kétharmada a legfeljebb 10 km-es távokat részesíti előnyben. "Két útvonalat ajánlunk a kissé gyakorlottabbaknak. Az egyik a Mecsekben, a Misina környékét 10,9 km hosszan bebarangoló, a másik pedig a Visegrádi-hegységben, a Dobogókőről induló, de a mindenki által ismert főcsapásról kissé letérő, 8,4 km hosszú körtúra. A harmadik, amely a Badacsony tetejét járja be, 4,4 km-es távjával a túrázáshoz kevésbé szokottaknak is bátran ajánlható. Mindhárom útvonal megnyitható a Természetjáró.hu-n és a Természetjáró mobillapban, ahol a túrák menet közben rögzíthetők, sőt meg is oszthatók másokkal. A leírásban külön jelöltük azokat a helyeket, az ún. szendvicspontokat is, ahol érdemes beiktatni egy kis pihenőt, és elfogyasztani az útravalót. Az utóbbi évtizedben a túrázás, mint a kikapcsolódás tartalmas és egészséges, közösségépítésre is kiválóan alkalmas formája, újra egyre népszerűbb, és a koronavírus-járvány miatti lezárások óta még többen választják. Ráadásul a kutatásunk szerint a rendszeresen túrázók 26 százaléka 18 és 29 év közötti, azaz a fiatalok is ráéreztek az ízére."

 

A PICK értékteremtő céljai között szerepel a fiatal generációk megszólítása is, akiket eltökélt szándékuk kimozdítani a kütyük világából és megmutatni nekik, mekkora élményt jelent értékes időt tölteni a barátaikkal, szeretteikkel a szabadban.

Ennek érdekében csatlakozott a kampányhoz Valkusz Milán és Marics Peti is. A ValMar duó tagjai a saját social csatornáikon népszerűsítik a túraútvonalakat, ahol megosztják személyes szalámis ízemlékeiket is a követőikkel. Emellett a duó exkluzív tartalmat is ad azoknak, akik ellátogatnak a PICK Bordó körtúra útvonalakra.

ValMar
ValMar
Fotó: PICK/Németh Norbert

Kiskorom óta imádom a PICK szalámit, már anyu is mindig téliszalámis szendvicset csomagolt, ha edzésre indultam, vagy bárhová. Így nagyon örültem a felkérésnek, bár hazudnék, ha azt állítanám, hogy sokat járok a természetbe - a sok koncert, forgatás, pörgés mellett nehéz belassulni. Ez a kampány ebben is segített, picit kiszakadtam, és jó társaságban, jó kis téliszalámis szendvicsek mellett idézhettem fel a gyerekkori ízemlékeimet.

mondta Marics Peti az élményeiről.

A ValMar dalainak akusztikus verzióit kizárólag a túraútvonalakon lehet majd meghallgatni a kampány honlapján (https://iranyaszabad.pick.hu/). Az érdeklődőknek fizikailag is a túraútvonalnál kell tartózkodniuk ahhoz, hogy lokáció cím alapján elérhetőek legyenek a feldolgozott dalok. Érdemes követni a két zenész közösségi oldalait is, mert májusban érkezik majd egy ezzel kapcsolatos meglepetés is egy új klip formájában.

A tavaszi kampány része az is, hogy a PICK szalámis szendvicseket nem akármilyen, hanem egyedi, neves kortárs grafikus által tervezett uzsonnás zsákokban vihetik magukkal a túrázók. Kárpáti Tibor grafikusművész kétféle szabadtéri szalámis ízemléket örökített meg az uzsonnás zsákokon. Ezeket április végéig (a készlet erejéig) a rudas PICK Téliszalámikhoz ajándékként csomagolva vihetik haza a vásárlók.  Mondhatjuk tehát, hogy igazán különleges uzsonnás zsákról beszélünk, amely a  praktikuma mellett művészi értékkel is bír.

Kárpáti Tibor immár másodszor dolgozik együtt a márkával. A művész volt a győztese a tavalyi ÍZ-EMLÉK-KÉPEK grafikai pályázatnak, amelyet a PICK és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen szervezett.

 


Újabb rendkívüli Kolodko szoborcsoport - rendkívüli alapanyagból

Újabb rendkívüli Kolodko szoborcsoport - rendkívüli alapanyagból 

A beton új generációja a jövő generációjáért.
Újra gőzerővel indul a Tatai Szabadtéri Játékok

Újra gőzerővel indul a Tatai Szabadtéri Játékok 

Június 28-tól újra életre kel a Tatai Szabadtéri Színpad.
Ha Zamárdi, akkor ZamJam

Ha Zamárdi, akkor ZamJam 

A Zamárdi ZamJam idén két alkalommal és rendhagyó formátummal jelentkezik: a nyár legelején és legvégén javarészt ingyenes programok egész sorát vonultatja fel közel 30 helyszínen.
Arculatváltás a Hungary NEXT-nél

Arculatváltás a Hungary NEXT-nél 

A jövőben a Hungary NEXT a kreatív gondolkodás mellett, magát a művészetet is bevonja a turizmusfejlesztésbe, hogy támogassa a turisztikai desztinációk szervezési és marketing munkáját.
Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre

Az utazási irodások már készülnek nagyszabású őszi rendezvényükre 

A MUISZ a következő időpontban nagyszabású programot szervez 50. születésnapja alkalmából.
Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában

Tengeri kaland Budapest legnagyobb homokozójában  

Gyereknapi programok a Városháza pop-up parkban!
Gördeszka-kiállítás Pécsett

Gördeszka-kiállítás Pécsett 

Dizájnolt deszkák, underground relikviák, magazinok és plakátok a ’60-es évekből – minden, ami a gördeszka-kultúrához tartozik.
Egy éves a Madame Tussauds Budapest

Egy éves a Madame Tussauds Budapest 

A meglepetések sora nem ér véget: a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.
Még a nyár beköszönte előtt érdemes ellenőriztetni a klímát az autóban

Még a nyár beköszönte előtt érdemes ellenőriztetni a klímát az autóban 

A hőmérséklet napról napra növekszik, egyre többet süt a nap, ami csak egy valamit jelent: közeledik a nyaralás, a pihenés időpontja. Hamarosan már a forróságban tölthetjük a mindennapokat, ami azt is jelenti, hogy bárhova is indulunk, bármilyen rövid az út, a klímaberendezésnek szinte mindig mennie kell, hogy elviselhető legyen a hőség.
Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban

Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban 

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.