Az üdülési jogok piacára vonatkozó szabályok újragondolását javasolja a GVH

Az üdülési jogok piacára vonatkozó szabályok újragondolását javasolja a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tapasztalata szerint eljárásai és a rendelkezésére álló eszközök önmagukban nem tudják megakadályozni az üdülési jogokkal kapcsolatos tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat.

22,5 millió forintra bírságoltak egy céget az üdülési jogok miatt 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Dinasztia Wellness Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával. A jogsértésért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a GVH. 

6,8 milliót csaltak ki üdülési jog értékesítési ígéretével 

Tizenhét sértettnek ígérte üdülési joga értékesítését közvetítői díj ellenében egy férfi, aki ellen nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Üdülési jogok miatt 9 millióra bírságoltak egy céget 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8.900.000 forint bírságot szabott ki a GVH. 

Összesen 16 milliós bírság üdülési jogok miatt 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyik vonatkozó döntése a HuPont Kft.-t, a Dial Tone Kft.-t, a Well4U Kft.-t és az Electronic Exchange and Earnings LLC-t (HuPont Kft.-t és társait), másik döntése a Bindsystem Hungary Kft.-t és a SOLARPOLAR-ENERGETIKA 2020 Kft.-t érinti. A fent említett cégek megtévesztették a fogyasztókat üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlataikkal. A GVH a jogsértésekért a két eljárásban összesen 16.346.300 forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta jogsértő magatartásuk folytatását.

35 millió forintra bírságoltak egy céget üdülési jog kapcsán 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Timeshare Market INC Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 35.144.400 forintot szabott ki a GVH. 

12 millió forintra bírságolt a GVH üdülési jog miatt 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Royal Marketing Európa Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásáról szóló ajánlataival. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 12.192.100 forintot szabott ki a GVH.

Óvatosan az üdülési jogokkal! 

A meglévő üdülési jog eladásával, továbbértékesítésével kapcsolatos ügyekben a fogyasztókat ért kár a beadványok szerint jelentős, százezer forinttól több millió forintig is terjedhet - figyelmeztet a Budapesti Békéltető Testület (BBT).

10 millió forintra büntették az üdülési jogot értékesítő céget 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Proholiday Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával, a jogsértésért 10,3 millió forint bírságot szabtak ki a cégre.

Üdülési jogokkal vertek át közel negyven időskorút 

Három nő és öt férfi jellemzően időskorú embereknek értékesített vagy adott bérbe üdülési jogokat, de a szerződésben rögzített szolgáltatásokat nem teljesítették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság várja a sértettek jelentkezését.

Üdülési jog kapcsán bírságolt a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Online Resorts International Kft. (kényszertörlési eljárás alatt) és az Online Resorts Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A jogsértésért az Online Resorts International Kft.-re a társaságra kiszabható maximális bírságot, 3.350.000 forintot, az Online Resorts Kft.-re pedig 10.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH. 

Óvatjával az üdülési jogot értékesítő cégekkel! 

Az üdülési jog jelentése és jellemzői széles körben ismertté váltak a fogyasztók körében, azonban az értékesítéskor elhangzó megtévesztő tájékoztatások több problémát is okoznak – derül ki mind a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), mind az általa megbízott, vele együttműködésben dolgozó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő irodáihoz érkező piaci jelzésekből.

Üdülési joggal kapcsolatban bírságolt a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az EURO BENEFIT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EURO BENEFIT Kft.) az üdülési jogok népszerűsítésével megtévesztette a fogyasztókat. A jogsértés elkövetéséért 18.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Hamis üdülési joggal vertek át több mint 400 embert 

Vádat emeltek egy nő és két férfi ellen, akik cégük nevében 412 embernek telefonon vagy különböző szállodákban szervezett előadásokon színlelt ajánlatot tettek arra, hogy értékesítik az üdülési jogukat. A 2011 és 2013 augusztusa között kicsalt pénzt vélhetően magukra költötték – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tizenkétmillióra bírságolták az üdülési jogot értékesítő céget 

Üdülési jogot értékesítő vállalkozást bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal.

Több százan bukták üdülési jogukat 

Igazán ideális helynek tűnt a pihenésre vágyóknak a Kehidakustányban található Club Kehida, ahol több százan vásároltak üdülési jogot. Időközben tulajdonosváltás történt a felszámolás alatt álló szállodában, így az üdülési jogok is tova szálltak - számolt be a HVG. 

Damona: méltányos konstrukciót terveznek 

A korábban MenDan, most Hunguest Hotel Damonaként üzemelő zalakarosi szállodában lévő Aqualand wellness-részleg medencehasználati szerződéseivel kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt a szálloda ügyvédje.

Átverik az üdülési joggal rendelkezőket 

Egyre változatosabb módszerekkel verik át az üdülési jogok csapdájába került fogyasztókat az értékesítéssel foglalkozó cégek: látszólag cserét kínálnak, ám valójában újabb üdülési jogot adnak el a gyanútlan embereknek – írja a Magyar Nemzet információjára hivatkozva a HVG.hu. A csalásgyanús esetekkel a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa csütörtöki ülésén foglalkozik.

Befürödtek a fürdőzni vágyók Zalakaroson? 

Pórul jártak azok, akik a zalakarosi Aqualandbe vásároltak majdnem 100 évig tartó medencehasználati jogot. A szálloda új üzemeltetője szerint ugyanis ehhez már nincs joguk, a fogyasztóvédelmi hatóság szerint azért még van remény valamilyen kártérítésre.

Elkezdődött az üdülési joggal kapcsolatos csalással vádolt britek pere 

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a két brit állampolgárnak a pere szerdán, akik a vád szerint üdülési joggal összefüggő csalással több mint 430 embert tévesztettek meg Magyarországon.

Nagyon nehéz kihátrálni az üdülési jogból 

Sokakat kecsegtet az üdülésijog-vásárlás, ám az üzletkötésbe csak alapos mérlegelés után ajánlott belevágni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!