Kihagyhatatlan: Hasított Alma Szikla a Tasmán-öbölben

Kihagyhatatlan: Hasított Alma Szikla a Tasmán-öbölben 

Új-Zéland tele van varázslatos természeti látnivalókkal, csodálatos partszakaszokkal, buja, zöld területekkel, különleges növényekkel, állatokkal. Az Abel Tasman Nemzeti Park egy egészen egyedülálló geológiai kuriózumot, a világ egyik legfurább sziklaképződményét rejti: a Hasított Alma Sziklát ((Split Apple Rock). A hatalmas gránit tömb, amely tényleg úgy fest, mintha egy gyümölcsöt félbevágtak volna.
Száz magyar fiatal Új-Zélandra mehet

Száz magyar fiatal Új-Zélandra mehet 

A Covid miatti kényszerszünetet követően ez évben ismét száz magyar fiatal igényelhet „Working Holiday” vízumot és tartózkodhat egy évet Új-Zélandon a két ország közötti megállapodás keretében.
Új-Zélandon is rengett a föld

Új-Zélandon is rengett a föld 

Erős földrengés rázta meg helyi idő szerint szerda este Új-Zélandot.
Új-Zéland felfedezését halassza inkább későbbre!

Új-Zéland felfedezését halassza inkább későbbre! 

Ugyanis rendkívüli állapotot hirdettek hétfőn a szigetországban, miután a Gabrielle nevű ciklon elérte az ország északi szigetét.
Gondban egy Új-Zélandon élő magyar vendéglátós família

Gondban egy Új-Zélandon élő magyar vendéglátós família 

Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal Kecskemétről vállalkozói vízummal 2017-ben Új-Zélandra költözött. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti, és sikerült beilleszkedniük az azóta eltelt években, számol be az ezzel kapcsolatban történtekről a Stuff cikke nyomán a telex.hu hírportál.
Új magyar tiszteletbeli konzul Új-Zélandon

Új magyar tiszteletbeli konzul Új-Zélandon 

Lipóth Petra, Új-Zéland magyarországi új tiszteletbeli konzulja, november 19-én kezdte ellátni feladatát Northland és Auckland régiókban. Elődje, Szabó Miklós, több évtizedig látta el ugyanezt a feladatot.
Egyre többen keresik fel Új-Zélandot

Egyre többen keresik fel Új-Zélandot 

Stuart Nash, új-zélandi turisztikai miniszter szerint több mint 10 ezer Working Holiday vízummal rendelkező turistát regisztráltak, és az elmúlt egy hónapban mintegy 145 250 tengerentúli turista érkezett országukba. Augusztus 29. és szeptember 25. között a nemzetközi kártyával történő költések a COVID előtti szint 88 százalékát tették ki.  
Két év után fokozatosan megnyitja határait Új-Zéland

Két év után fokozatosan megnyitja határait Új-Zéland 

A nyitási folyamat februárban kezdődik és várhatóan legkorábban októberben fejeződik be.
Új-Zéland fokozatosan újranyitja határait

Új-Zéland fokozatosan újranyitja határait 

Lassú, több hónapon át húzódó határnyitást jelentett be Új-Zéland, de ennek végén is még nagyon nehézkes lesz a turistáknak bejutniuk a szigetországba - írja az AIRportal.hu.
Ha úgysem készül most Új-Zélandra, az nem is baj

Ha úgysem készül most Új-Zélandra, az nem is baj 

Erős földrengés rázta meg a szigetország partjait, szökőárriadót rendeltek el.

Könnyebb a bejutás Új-Zélandra 

Az Új-zélandi kormány könnyítéseket vezetett be az országba történő beutazásra.

Új-zélandi járatnyitás Japán felé 

Auckland és Tokió között újra indul a légiközlekedés.

Ne most induljon Új-Zélandra munkát vállalni 

Az április 8-án kiadott Új-zélandi Working Holiday vízummal kapcsolatos információt az alábbi új fejleményekkel egészitették ki.

Több százezer kagyló főtt halálra Új-Zélandnál 

Több százezer kagyló főtt halálra a tengerben Új-Zélandnál, a kutatók szerint a klímaváltozás miatt.

Sárdi Rezső maradt Új-Zéland tiszteletbeli konzulja 

Az új-zélandi Kereskedelmi és Külügyminisztérium megerősítette Sárdi Rezsőt tiszteletbeli konzuli tisztségében Magyarország teljes területén.

Véget vet a vulkánturizmusnak az új-zélandi katasztrófa? 

Nem ez az első ilyen, halálos kimenetelű vulkánkitörés ebben az évben. Nyáron az olasz Stromboli vulkán kitörése során halt meg egy turista, és csak a véletlenen múlt, hogy nem lett több halálos áldozat, mivel a vulkánkitörés pont a turistacsoportok hegyre indulása előtt következett be. Néhány évvel ezelőtt a japán Ontake váratlan kitörése több mint 200 embert érintett a hegyen, a halálos áldozatok száma meghaladta a hatvanat - írja az Index.hu.

Lehetetlen megkezdeni az áldozatok felkutatását a Fehér-szigeten 

A vulkáni aktivitás miatt jelenleg lehetetlen megkezdeni az áldozatok felkutatását az új-zélandi Fehér-szigeten - mondta Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Több tucat turista halhatott meg egy új-zélandi szigeten 

Több tucat turista halt meg az Új-Zélandhoz tartozó Fehér-szigeten, ahol váratlanul kitört egy vulkán, miközben több turistacsoport is a szigeten tartózkodott.

Rengeteg időre lenne szüksége a regenerációhoz Új-Zélandnak 

Az egykorihoz hasonlóan sokszínű madárvilág újbóli evolúciós regenerálódásához, kifejlődéséhez több idő kellene, mint amennyi ideje létezik az emberiség – írja egy nemzetközi kutatócsoport a Current Biologycímű szaklapban.

Ha Új-Zélandra utazna, előbb fogadalmat kell tennie 

Hogy vigyázni fog a természetre. Felelősségteljes turizmus becsületkasszás alapon.

Drágulhat az új-zélandi nyaralás 

A 25-35 új-zélandi dollár közé tervezett összegből a beléptetési rendszer fejlesztését támogatnák - tudtuk meg szerdán a szigetország budapesti konzuli képviseletétől.

A Föld egyik igen távoli országában is nő a turizmus 

Mielőtt - követve a növekedő trendet - Ön is azonnal útra kelne Új-Zélandra, azt ne felejtse el, hogy ott fordítva vannak az évszakok!

Száz magyar fiatal pályázhat egyéves új-zélandi vízumra 

A magyarországi új-zélandi Konzulátus tájékoztatása alapján a két ország között megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy már negyedik alkalommal ismét száz, 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat egyéves tartózkodási vízummal Új-Zélandra.

Online is igényelhetnek útlevelet az új-zélandiak 

Azok az új-zélandi állampolgárok, akiknek ellopják, megrongálódik vagy elvész az útlevele, gyorsan juthatnak új, teljes értékű útlevélhez vagy ETD-hez (Emergency Travel Document) azokban az országokban is - így például Magyarországon -, ahol nincs új-zélandi nagykövetség, ahol útlevelet állíthatnának ki.

Meghosszabbították Sárdi Rezső mandátumát 

Az új-zélandi Kereskedelmi és Külügyminisztérium államtitkára, Brook Barrington megerősítette Sárdi Rezsőt tiszteletbeli konzuli tisztségében Magyarország teljes területén. Az ismert turisztikai és gazdasági szakembernek tizenkét éves mandátumát hosszabbították meg, így továbbra is képviselheti a szigetországot hazánkban.

Nemzetközi hub lenne Christchurch repülőtere 

Új légi járatok fogadását tervezi az új-zélandi Christchurch repülőtere, amely nemzetközi gyűjtő-elosztó pont szeretne lenni. 

Tíz új egzotikus úti cél Lufthansa és Swiss járatszámmal 

Bővíti együttműködését a Lufthansa Csoport és a Singapore Airlines.

Turisták Indiana Jones és a hobbitok nyomában 

Tömegek keresik fel a sikerfilmek forgatási helyszíneit Tunéziától Thaiföldig. A filmturizmus egyre népszerűbb világszerte. Málta, Görögország és Spanyolország is profitál a trendből.

Tapasztalt magyar hegymászó vesztette életét Új-Zélandon 

Az új-zélandi Rolleston-hegyről lefelé tartva lezuhant és életét vesztette hétfőn egy Aucklandban élő magyar hegymászó, Verhás Gergő.

Ausztrália és Új-Zéland fővárosait köti össze a Singapore Airlines  

A Singapore Airlines hamarosan elindítja új “Capital Express” járatát, amely a Szingapúr-Canberra-Wellington útvonalon fog repülni.

Száz magyar fiatal vállalhat munkát Új-Zélandon 

Helyi idő szerint április 22-én délelőtt 10. órakor Új-Zéland újra megnyitja a pályázati lehetőséget magyar fiatalok előtt, hogy egy évre kimehessenek dolgozni a távoli szigetországba. A helyek borzasztó gyorsan elfogynak, így nem árt azonnal lecsapni a lehetőségre.

Az Air New Zealand a legbiztonságosabb 

Az elmúlt 30 év statisztikái alapján készített repülésbiztonsági rangsort a német Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC). A listán a kevésbé nagy név Air New Zealand végzett az első helyen. 

Egyre több a homoszexuális turista Új-Zélandon 

A melegházasságokat legalizáló törvény tavalyi hatályba lépése óta az Új-Zélandon egybekelt azonos nemű párok több mint egyharmada külföldről, egyebek közt Ausztráliából, Kínából, Szingapúrból és Nagy-Britanniából érkezett a szigetországba.

Elkészült a világ gasztrotérképe 

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

1000 napja biciklizik a világjáró magyar házaspár 

Zita és Árpád csupán napi 2.735 forintból élnek és utaznak a világ körül, de nagyon gazdagnak és szerencsésnek érzik magukat. Félúton járnak az Egyenlítő és a Déli-sark között, és hamarosan időutazók lesznek.

Maradhat a kövér séf 

Mégis meghosszabbították annak a dél-afrikai vendégszakácsnak a tartózkodási engedélyét Új-Zélandon, akit kövérsége miatt nem látnak szívesen a hatóságok, mivel túlsúlya miatt sokba kerülhet egészségügyi ellátása. A hosszabbításhoz vállalnia kellett esetleg gyógyításának minden költségét - adta hírül a BBC.

Konzuli iroda nyílhat Melbourne-ben 

Ausztráliában és Új-Zélandon jelentős magyar közösségek vannak, amelyek körében nagy az igény a magyar külképviseleti hálózat bővítésére a térségben; Melbourne-ben a közeljövőben konzuli iroda nyílhat - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Növeli járatait a China Airlines Aucklandba 

Az Új-Zélandi szezon kezdetére növeli járatait a taiwani China Airlines. Így október 28-tól már heti 4 járat fog üzemelni Taipei és Auckland között - közölte a Turizmus Online-nal a légitársaság szerdán.

Az új-zélandi nyár ritmusa 

Új-Zélandon most nyár van és tombol a fesztiválszezon. Az ország idegenforgalmi hivatalának versenyén nyertes magyar fiú is kiveszi a részét a bulizásból.

Új-zélandi álomutat nyert a magyar egyetemista 

Egy Rotterdamban tanuló magyar egyetemista, Ertsey Donát az egyik nyertese az Új-zélandi Idegenforgalmi Hivatal most lezárult internetes kampányának.

Egy fél világgal tévedtek félre 

Csaknem 20 ezer kilométerrel tévesztette el úti célját egy dél-afrikai házaspár: Anglia helyett Új-Zélandra ment.

Új új-zélandi útikönyv a magyar könyvpiacon 

„Új-Zéland szépségei – magyar nevezetességekkel” címmel tartott előadást Batár Zsolt Botond, történész, útikönyvíró a patinás Magyar Kultúra Alapítvány Székházában, a budai Szentháromság téren.

Working Holiday Scheme 

2011. június 6-án, az ASEM Külügyminiszteri Találkozó margóján Peter Rider, Új-Zéland berlini nagykövete és Hóvári János helyettes-államtitkár aláírták a „Working Holiday Scheme” elnevezésű kétoldalú egyezményt, amely a tanulmányi vagy üdülési céllal Magyarországról Új-Zélandra, vagy Új-Zélandról Magyarországra utazó fiatalok rövid távú munkavállalását teszi lehetővé.

Bíróság előtt a plankingoló 

Bíróság elé citált a queenstown-i Novotel egy 24 évest szándékos károkozás miatt, miután a szálloda tábláján plankingolt és az letörött.

Új-Zélandra repül a China Airlines 

A China Airlines (CI) tajvani légitársaság 2011. január 1-től új járatot nyit az új-zélandi Aucklandbe.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!