Egyre többen keresik fel Új-Zélandot

Stuart Nash, új-zélandi turisztikai miniszter szerint több mint 10 ezer Working Holiday vízummal rendelkező turistát regisztráltak, és az elmúlt egy hónapban mintegy 145 250 tengerentúli turista érkezett országukba. Augusztus 29. és szeptember 25. között a nemzetközi kártyával történő költések a COVID előtti szint 88 százalékát tették ki.  

 Mint a turisztikai miniszter elmondta, a szigetországba érkező tengerjáró hajók forgalmának nagymértékű növekedése is várható. Elsőként a 2850 fő befogadására alkalmas Celebrity Eclipse érkezett az új-zélandi kikötőkbe. A szezon során több mint 40 tengerjáró hajó érkezésével számolnak, amelyek akár 200 ezer látogatót is szállíthatnak.

Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja szerint a légijáratok is már teljes kapacitással működnek. A wellingtoni repülőtér első féléves nyeresége több mint háromszorosára nőtt. A légikikötő - amelynek többségi tulajdonosa az Infratil és junior partnere a Wellington City Council - 11 millió dolláros nettó nyereséget jelentett a szeptember 30-án zárult hat hónapra, ellentétben az egy évvel korábbi 2,9 millió dolláros bevétellel szemben.

Az Air NZ első új Airbus A321neo repülőgépe is megérkezett Hamburgból Aucklandbe, és öt napon át szolgálati felkészítésen vesz részt, mielőtt november 8-án megkezdi első járatát Aucklandból Wellingtonba.

Jövőre várhatóan további három A321neo érkezik, az utolsó kettő pedig 2026-ban.

Az Airbus globális repülőgépgyártó vállalat szeretné Új-Zélandot  a nulla kibocsátású légi közlekedés következő generációjának tesztpályájaként használni.  Anand Stanley, az Airbus ázsiai-csendes-óceáni régiójának elnöke szerint az országot vonzóvá teszi, hogy a rövid távú belföldi járatokat üzemeltet, és bőséges megújuló energiaforrásokkal rendelkezik.

 

 

Forrás: Turizmus Online


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.