Megy a gőzös, megy a gőzös...Hová is?

Megy a gőzös, megy a gőzös...Hová is? 

Hello Kanizsa néven indít turisztikai programot a vajdasági Magyarkanizsa – a település a helyi és a magyarországi turistákat célozza meg, és velük szeretné megismertetni a történelmi és természeti kincsekben gazdag vidéket. A program első lépéseként egyesítették a turisztikai szolgáltatásokat és eseményeket, a jövőben pedig a helyi magyar emlékek és legendák felelevenítésére helyezik majd a hangsúlyt. A kisváros és környéke ideális úticél lehet a magyar családoknak is, mert nyelvi nehézségek nélkül, egyszerre ismerhetik meg egy másik ország kultúráját és a helyi magyar emlékeket.
Készül a vajdasági magyar turizmusfejlesztési stratégia

Készül a vajdasági magyar turizmusfejlesztési stratégia 

A jövő évtől újabb négyesztendős ciklus kezdődik a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjában, amelynek a pénzügyi háttere megközelíti a 2016-2018-as program keretének a dupláját - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke abban a beszélgetésben, amelyet a szabadkai Pannon RTV szombaton sugárzott.

A vajdasági és kárpátaljai turizmust élénkítheti a gazdaságfejlesztési program 

Jelentős érdeklődést váltott ki a kárpátaljai és a vajdasági gazdaságfejlesztési program, a kormány várhatóan jövőre hasonlót indít a Felvidéken, Erdélyben, Szlovéniában, illetve a Drávaszögben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.
Kalákában készült kútfürdőt adtak át a Vajdaságban

Kalákában készült kútfürdőt adtak át a Vajdaságban 

Több év gondolkodást és tervezést követően augusztus 8-án kezdődött meg és 17-én ért véget az I. Vajdasági fürdő- és közösségépítő kaláka, négy ország fiataljainak részvételével. A magyarkanizsai Wemsical Serbia szervezésében létrejött megmozdulás keretében felújított Csordakút avagy Baráthok kútja Ilonafalu határában található.
Szerbiai portálon gyűjtötték össze a Vajdaság kincseit

Szerbiai portálon gyűjtötték össze a Vajdaság kincseit 

A délvidéki földikutya, Kosztolányi Dezső Aranysárkány című regényének helyszíne, a szabadkai szecessziós épületek, Óbecse napsugaras díszítésű deszkaoromzatai és a ludasi népmesemondás is szerepel abban a gyűjteményben, amely a vajdasági magyar nemzeti kincseket és értékeket hivatott bemutatni és népszerűsíteni.
A vajdasági turizmus is részesül az 50 milliárdos fejlesztési programból

A vajdasági turizmus is részesül az 50 milliárdos fejlesztési programból 

A kormány ötven milliárdos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban - jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Szerbiai vendégek tanulmányozták az Alföldön a falusi turizmust 

A Szerb Ipari Kamara Faluturizmusi és a vajdasági kamara falusi turizmussal, vidékfejlesztéssel foglalkozó egyesületének 38 fős csoportja háromnapos szakmai tanulmánykörútra érkezett Magyarországra az október 23-25. közötti hosszú hétvégére. A résztvevők Szerbia területén működő falusi turizmussal foglalkozó vezetők, önkormányzati turisztika irodák igazgatói, regionális iparkamarák, turisztikai szervezetek vezetői és felsőoktatási képzőintézmények vezetői voltak.

Kínai pénzből újul meg a Budapest-Belgrád vasútvonal 

A Belgrád és Budapest közötti vasútvonal felújításának "mellékszálairól" beszélt, illetve kifejezetten a Vajdaság számára előnyöket jelentő többleteit hangsúlyozta Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház elnöke a Magyar Szó című újvidéki napilap csütörtöki számában.

Fel kell mérni a határon túli magyar értékeket 

Fontos faladatunk, hogy felmérjük a trianoni békediktátum által elszakított területek magyar értékeit – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön Jánoshalmán, a Hungarikumok, helyi értékek című rendezvényen.

Hazai idegenvezetők Vajdaságban 

2014. április 23-25 között a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a vajdasági magyarkanizsai turisztikai központtal együttműködve szakmai kirándulást szervezett, melyen részt vettek a szövetség vezetői és sokan a tagok közül, az idegenforgalmi szakma képviselői.

Megizzasztották a vajdasági vendégeket Orosházán 

Vajdasági vendégek ismerkedtek a minap Orosháza és a Dél-Alföld látnivalóival. Szaunaszeánsz, tanyaprogram és fényfestés is szerepelt a programjukban. 

Péntektől megszűnik sok Szegedről induló vajdasági buszjárat 

A szegedi Tisza Volán Zrt. gazdasági okokra hivatkozva szüntetett meg február 7-től több, a Vajdaságba közlekedő járatot.

A Vajdaság turisztikai lehetőségei nincsenek kihasználva 

A Tisza menti községek összefogásának lehetőségéről és nehézségeiről tanácskoztak a magyarkanizsai Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) hétvégén megtartott konferenciáján, ahol a községek turisztikai illetékesei mellett jelen voltak a magyarországi TDM szövetség képviselői és Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes is - írja a Magyar Szó online portál.

Hajóút Szegedről a Vajdaságba 

A délszláv háború előtt nagy divatja volt a Vajdaság és Szeged közötti hajójáratoknak. Több év kihagyás után egy magyar vállalkozás újra kínál kirándulási lehetőséget a szőke Tiszán Szeged és Magyarkanizsa között.

Bezárt az egyetlen zombori szálloda 

Lezárult a zombori InterNation szálló három éve tartó fölszámolási eljárása, a még megtartott alkalmazottakat elmaradt bérük kifizetése mellett elbocsátották, a hotel többé nem fogad vendégeket, írja a Magyar Szó. 

Pályázati pénzből épül termálfürdő a magyar határ közelében 

A Vajdaságban éppen olyan sok és jó minőségű termál- és gyógyvíz van, mint Magyarországon, fürdő mégis alig akad. Wellnessfürdő nincs és gyógyfürdőből is mindössze négy van az egész Délvidéken, derül ki a Kárpátexpressz csütörtöki műsorából. 

A Turizmus Világnapján nyitott a Novi Sad Tourism Fair 

A Turizmus Világnapján nyitott a Novi Sad Tourism Fair

Exit Fesztivál: az erőd velünk van! 

A korábbinál kevesebb résztvevővel, de kiváló hangulatban rendezték meg július közepén Újvidéken a 13. Exit fesztivált, amelyen munkatársunk is részt vett.

Kórházban - szálloda 

A szerbiai kormány ma elfogadta azt a rendeletet, amely lehetővé teszi a speciális kórházak számára, hogy piaci alapú, üzleti szolgáltatásokat nyújtsanak abban az esetben, ha rendelkeznek betöltetlen férőhelyekkel, közölte kedden a gazdasági minisztérium turizmussal megbízott államtitkárának kabinetje - adta hírül a VajdaságMA.

Termálfürdő és szálloda épül a Vajdaságban 

A vajdasági Óbecse község önkormányzata és a budapesti székhelyű Aquaprofit Zrt. képviselői vegyesvállalat létrehozásáról írtak alá szerdán Óbecsén megállapodást, amelynek alapján a Tisza parti városban néhány éven belül 30 millió eurós befektetetéssel termálfürdő és ehhez kapcsolódóan egy szálloda épül fel.

Új híd a Duna vajdasági szakaszán 

Új hidat avattak a Dunán a szerémségi Indjija közelében, Beskánál. Az építmény alig öt méterre íveli át a folyót attól az 1975-ben elkészült műtárgytól amelyet 1999-ben, a NATO bombázások idején találat ért, és egy része megsemmisült.

A vajdasági Óbecsén fejleszt fürdőt az Aquaprofit 

A vajdasági Óbecse önkormányzata megbízásából fürdő- és szállodafejlesztési koncepciót készít a fürdőváros számára az Aquaprofit Zrt.

Az Alföld új vendégei Újvidékről 

2010. szeptember 28. és október 1. között zajlik a szerbiai Újvidéken a Novi Sad Tourism Fair.

A turizmus és a tudásipar lehet a délvidék mozgatórugója 

A délvidékre várják a magyar vállalkozásokat. Pásztor István, a Vajdasági Magyarok Szövetsége (VMSZ) elnöke szerint a turizmus és a tudásipar lehet a térség mozgatórugója.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!