Hazai idegenvezetők Vajdaságban

2014. április 23-25 között a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a vajdasági magyarkanizsai turisztikai központtal együttműködve szakmai kirándulást szervezett, melyen részt vettek a szövetség vezetői és sokan a tagok közül, az idegenforgalmi szakma képviselői.

Az idegenforgalom Vajdaság gazdaságában jelentős tétel, de a turisztikai piacon még vannak fejlődési lehetőségek. Magyarországi idegenvezetők látogattak Vajdaságba. Újvidéken a Tartományi Gazdasági Titkárságnál tájékozódtak a térség történelmi és idegenforgalmi nevezetességeiről, valamint kulturális és művészeti rendezvényeiről.

Vajdaság hat római császár szülőhelye. A térségben a számos templom és kolostor, szecessziós épület, vár és kastély mellett az idegenforgalmi kínálatában szerepel a gasztronómia, a borászat, valamint a fürdő- és faluturizmus is. A magyarországi turisták számára azonban egyelőre nem mondható látogatott helynek a tartomány – mondta Bálint Zoltán, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének elnöke. „Hát sajnos sok mindent nem tudunk. Magyarkanizsán már többször jártunk, Szabadkán is voltunk, Palicson is jártunk, ez rám vonatkozik, a társaság többi tagjai nagyon kevés helyen voltak. Tulajdonképen Belgrádtól kezdve Újvidékig nagyon sok mindent meg kell ismernünk.”

{youtube|id=vSLsJWNNE3g}

 Az idegenforgalom Vajdaság számára lehetőséget jelent. A turizmusból származó bevétel, a tavalyi évhez viszonyítva már mintegy húsz százalékkal nőtt – nyilatkozta Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes. „Magyarország, a belgrádi régió mellett, ami egy kétmilliós piac és nagyon közel van és határ sem választ el bennünket, egy másik fontos régió Vajdaság turizmusa számára. Főként, hogyha figyelembe vesszük a magyar közösséget, aki híd szerepét tölti tölt be. Mindenképpen olyan régió, amelyet meg lehet célozni és meg is célozunk, hiszen folyamatosan részt veszünk a budapesti utazási kiállításon, most már újabban a megyei szervezésű, szolnoki utazási kiállításon is.”

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének küldöttsége Újvidék után, Belgrádba, Szabadkára és Palicsra is ellátogat.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.