Nem gyógyír a nyári élénkülés a vendéglátóipar sebeire

Nem gyógyír a nyári élénkülés a vendéglátóipar sebeire 

Polarizálódott a magyarországi vendéglátóipar, míg az üdülőhelyeken tömve vannak az éttermek, addig a belvárosokban sokan zárva maradnak nyáron is - írja a Világgazdaság.

Közel felére csökkent a német horeca ágazat forgalma 

Közel a felére csökkent a német szálloda- és vendéglátóipar forgalma a koronavírus-járvány kezdete óta a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn publikált kimutatása alapján.

Kiáll a vendéglátós beszállítókért a NAK 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezi a Kormányzatnál, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramban.
Így látja az infektológus az éttermi újranyitást

Így látja az infektológus az éttermi újranyitást 

Európa-szerte tiltakoznak a vendéglátósok a kényszerű bezárások ellen, -  ahogy nálunk is - és most már hazai politikusok is szorgalmazzák az átoltottság előtti újranyitást a gasztronómiában. Infektológust kérdeztünk arról, lehet-e ennek reális alapja.
Tömegesen tesztelik a turisztikai dolgozókat Ausztriában

Tömegesen tesztelik a turisztikai dolgozókat Ausztriában  

Szinte az összes turizmusban dolgozót tesztelik az ausztriai Wolfgangsee körül, miután az utóbbi napokban vészesen megugrott a koronavírusos esetek száma.
Nőttek a bérek a vendéglátásban és a szállodaiparban is

Nőttek a bérek a vendéglátásban és a szállodaiparban is 

A vendéglátóiparban és a szállodaiparban is több mint tíz százalékkal növekedtek a bérek egy év alatt a Workania felmérése szerint.

A brit vendéglátóipar az EU-kilépésről 

A brit vendéglátóipar az EU-kilépésről
100 éve hunyt el Gundel János

100 éve hunyt el Gundel János 

Gundel János, a magyar szálloda- és vendéglátóipar úttörője, a neves vendéglős dinasztia alapítója 100 éve, 1915. december 28-án halt meg Budapesten.

2016 KIHAGYHATATLAN NEMZETKÖZI SZAKMAI FÓRUMA ÉS KIÁLLÍTÁSA 

A HUNGEXPO 2014. MÁRCIUS 10. ÉS 12. KÖZÖTT RENDEZTE MEG GOURMET BY SIRHA BUDAPEST KIÁLLÍTÁSÁT A VÁSÁRKÖZPONT LEGNAGYOBB A PAVILONJÁBAN. AZ ÚJ KIÁLLÍTÁS AZ ÉLELMISZERIPAR, A CUKRÁSZ- ÉS SÜTŐIPAR, A SZÁLLODA- ÉS VENDÉGLÁTÓIPAR PIACI RÉSZTVEVŐINEK KÍNÁL ÁTFOGÓ SZAKMAI VÁSÁRT.

Kroc, a meki meg a világsiker 

1955. április 15-én kezdte el a McDonald's kiépíteni a gyorsétterem-hálózatát, amelynek kitalálója egy iskolázatlan (még érettségije sem volt) chicagói fiatalember volt, bizonyos Raymond Albert Kroc. -olvasható a franchise.hu és a blikk.hu oldalain.

Az osztrák vendéglátóhelyeken is betiltják a dohányzást 

Más európai országokhoz hasonlóan általános dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben is 2018 májusától egy törvénytervezet szerint, amelyet pénteken ismertetett az osztrák egészségügyi és a gazdasági miniszter.

Egyesültek a hazai vendéglátóipari szakmai oktatók 

Másfél éves előkészítő munka után, július 1-én megtartotta alakuló ülését a Vendéglátóipari Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

Szakácsokat keresnek Ausztráliába 

Újra felkerült az ausztrál hiányszakmák listájára a szakács, így könnyebben utazhatnak be a távoli országba munkavállalás céljából a séfek. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!