Az ausztrál szálloda- és vendéglátó-iparban égető hiány mutatkozik képzett munkaerőből, különösen szakácsokból, pedig 2011-12-ben több mint 2000 séf érkezett munkavállalási céllal Ausztráliába. Brit lapértesülések szerint az ausztrál vendéglátó-iparban most is nehezen találnak megfelelő végzettséggel rendelkező alkalmazottakat.
Szakácsokat keresnek Ausztráliába
Újra felkerült az ausztrál hiányszakmák listájára a szakács, így könnyebben utazhatnak be a távoli országba munkavállalás céljából a séfek.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál
Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz
323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak
Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról
A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson
A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Bazalt Napok Badacsonytördemicen
A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka
A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között
A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Ízek Kertje Nagyrédén
Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel
Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.