Csökken a veszteség az easyJetnél

Csökken a veszteség az easyJetnél 

A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc a június végével zárult pénzügyi harmadik negyedévében 114 millió fontra (137,3 millió dollárra) csökkentette korrigált adózás előtti veszteségét az egy évvel korábbi 318,3 millió fontról.
Hiba volt így korlátozni az utazásokat a briteknél

Hiba volt így korlátozni az utazásokat a briteknél 

A brit kormány a koronavírus-variánsok behurcolásának megakadályozására hivatkozva aránytalan, következetlen, önkényes meggondolásokból hozott intézkedésekkel korlátozta a nemzetközi utasforgalmat, komoly veszteségeket okozva az utazási ágazatnak - áll a londoni alsóház közlekedési bizottsága által hétfőn ismertetett, igen kritikus hangvételű jelentésben.
WTTC: óriási kárt okozott a turizmus számára a brit járványkezelés

WTTC: óriási kárt okozott a turizmus számára a brit járványkezelés 

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) szerint az Egyesült Királyság kormánya által bevezetett nem hatékony utazási korlátozások  7 milliárd fontos veszteséget okoztak az ország gazdaságának.
Támasz és segítség gyászoló kollégának

Támasz és segítség gyászoló kollégának 

A gyász érzésével elkerülhetetlenül találkozik mindenki, ezért nem mindegy, hogy miként reagál rá a munkahelyi környezet. Útmutató a veszteséget átélt munkatársunk megfelelő támogatásához a HRDoktortól.
Gigaveszteségek a légiszállítóknál

Gigaveszteségek a légiszállítóknál 

A koronavírus-járvány idén minden túlzás nélkül a feje tetejére állította az utazási és a turisztikai szektort. Legfőképp a légiszállítók szenvedték el a szinte legsúlyosabb veszteségeket.
Újabb mentőövet nyújt a TUI-nak a német kormány

Újabb mentőövet nyújt a TUI-nak a német kormány 

A világ legnagyobb utazásszervezője a TUI bejelentette, hogy nagy veszteséggel zárják a harmadik negyedévet a globális utazási ágazatot sújtó koronavírus világjárvány miatt.
A vártnál nagyobb a veszteség a Marriottnál

A vártnál nagyobb a veszteség a Marriottnál 

A vártnál nagyobb veszteséget termelt a Marriott International amerikai multinacionális szállodalánc a második negyedévben, mivel a koronavírus-járvány visszavetette az utazásokat és így a szobafoglalásokat is.
Több mint hárommilliárd eurós a veszteség a Lufthansánál

Több mint hárommilliárd eurós a veszteség a Lufthansánál 

Hárommilliárd eurót meghaladó adózott veszteségről számolt be a Lufthansa-csoport a június 30-ával zárult első pénzügyi fél évre, a társaság 22 ezer dolgozót bocsát el, és legalább száz géppel csökkenti a flotta méretét.
Boeing: négymilliárdos veszteség az első félévben

Boeing: négymilliárdos veszteség az első félévben 

Több mint 4 milliárd dollár üzemi veszteséget jelentett a június 30-án zárult első pénzügyi fél évre a Boeing, az amerikai gyártó emellett bejelentette: egy évvel elhalasztja új típusa, a 777X premierjét.
Világszerte hatalmasat zuhantak a turizmus bevételei

Világszerte hatalmasat zuhantak a turizmus bevételei 

Ez derült a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb összesítéséből.

Már tízmilliárdos veszteségnél tartanak a német utaztatók 

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti az eddig 10 milliárd euró bevételkiesés megduplázódásának elkerülése érdekében.

Több mint 80 milliárd dollár veszteséggel zárják az évet a légitársaságok 

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint.

Brutál veszteség a járvány következményeként az Airbus-nál 

481 millió eurós veszteséget jelentett az első negyedévre az európai repülőgépgyártó.

Hatalmas veszteséggel számol a firenzei Uffizi-képtár 

A több mint egy hónapja lezárt múzeum kincseinek őrzéséről, az interneten tartott virtuális tárlatvezetésekről, valamint a látogatók újranyitás utáni egészségvédelméről is beszélt Eike Schmidt, a világ egyik leglátogatottabb múzeumaként ismert firenzei Uffizi-képtár igazgatója a nemzetközi sajtónak, közte az MTI-nek adott közösségi interjúban. Elhangzott: a március-áprilisi időszakra az intézmény több mint 10 millió eurónyi vesztességgel számol.

400 milliós támogatást ad Debrecen a reptérnek 

A debreceni repülőteret működtető kft. 427 millió forintos támogatásáról döntött a városi közgyűlése csütörtökön, miután a cég 428 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta 2018-at.

Bukik a Tarom? 

A tervezett veszteség négyszeresével zárta a tavalyi évet a Tarom, Románia állami légiforgalmi vállalata, annak ellenére, hogy az ország reptereinek forgalma 23 százalékkal nőtt. A cég hamarosan a Malév sorsára juthat.

Veszteséggel zárta 2017-et az Air France-KLM 

Veszteséggel zárta 2017-et az Air France-KLM légitársasági csoport, mert új nyugdíj-megállapodást kötött a holland hajózó személyzettel.

A hurrikánok letarolhatják a turizmust is 

Több milliárdos károkat okozott az elmúlt napok természeti katasztrófája az Egyesült Államoknak. A tragikus események egyik nagy vesztese lehet a turizmus. 

Rekordösszegű veszteség az airberlinnél 

Rekordösszegű veszteséget jelentett a 2016-os évre az airberlin német légitársaság, részben a folyamatban lévő szerkezeti átalakítás költségeivel magyarázva az eredmény romlását.

Air France-KLM: jól megy a szekér 

Az Air France-KLM légitársasági csoport adózott eredménye 480 millió euró volt az idén a harmadik negyedévben, több mint ötszöröse a tavaly július és szeptember között elért 86 millió eurónak - derül ki az Air France honlapján csütörtökön közzétett jelentéséből.

A Lufthansa 45 millió eurót veszített a pilótasztrájk miatt 

A Lufthansa 45 millió euró veszteséget szenvedett a társaság történetének eddigi legnagyobb szabású sztrájkja, a pilóták április elején tartott munkabeszüntetése miatt.

Soványodott az amerikai légitársaságok bukszája a nagy hideg miatt 

Az amerikai légitársaságok 1,4 milliárdos veszteségeket szenvedtek az Egyesült Államok középső és északi részét sújtó sarkvidéki hideg miatt az új év első hetében - írta csütörtökön a The Los Angeles Times című napilap.

A hazai fürdők gondjai és a megoldás lehetőségei 

A hazai fürdők gondjaira csak a mielőbbi szakmai-üzleti szemléletváltás és beavatkozás jelenthet megoldást – állítja Molnár László, az EconoConsult Kft stratégiai igazgatója –, e nélkül sérülhet az ágazat presztízse is.

Majd' egymilliárdos veszteség a Danubiusnál 

A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. 2010-ben 965 millió forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, ami több mint kétszerese a 2009-es 407 milliós negatív eredménynek, miközben bevételei egy százalékkal csökkenve 42,921 milliárd forintot tettek ki - közölte a társaság a BÉT honlapján közzétett gyorsjelentésében.

Veszteséges a Ryanair 

Veszteséges volt a tavalyi utolsó negyedévben a Ryanair, a legnagyobb európai diszkont légitársaság.

Elemzők szerint életképtelen a Malév 

Lényegében életképtelennek tartja a Malévot egy, az állam megrendelésére, a Malév számai alapján készült elemzés, mely szerint esély sincs arra, hogy a cég 2012-re nullszaldós legyen - számolt be a Népszabadság.

Szigetvár kénytelen eladni gyógyfürdőjét 

Nagy valószínűséggel meg kell válnia egyre népszerűbb gyógyfürdőjétől Szigetvárnak. A vendégkörét folyamatosan bővítő létesítmény ugyan nem veszteséges, de az építésére felvett hiteleket csak nagy nehézségek árán tudja törleszteni az önkormányzat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!