Hétvégén nincs kötöttpályás közlekedés

Hétvégén nincs kötöttpályás közlekedés  

Sem a villamosjáratok, sem a trolik nem járnak Debrecenben. Az új közlekedési rend 2023. január 1-től érvényes.
Újabb villamosokat vesz Budapest

Újabb villamosokat vesz Budapest 

Húsz új alacsonypadlós, légkondicionált CAF-villamost vesz Budapest, döntött erről a Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésen.
Budapesten hétvégente városnéző villamos

Budapesten hétvégente városnéző villamos 

Különleges élményben lehet része azoknak, akik június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának egy szakaszán utaznak. Ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton.

Hűvösvölgybe villamossal? Most inkább ne 

Mert szerdától vasárnapig nem közlekednek a hűvösvölgyi villamosok.

Szombattól a Margit körúton is felújítják a villamosvonalat 

Szombattól a Margit körút Széna tér és Török utca közötti szakaszán is elkezdik a 4-es és a 6-os villamosvonal nyári felújítását - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
A Pride miatt változik a közlekedés a szombaton

A Pride miatt változik a közlekedés a szombaton 

Változik az M1-es, az M2-es metró, az M3-as metrópótló, a 2-es, a 4-6-os villamos, a 4-6-os villamospótló, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, 73-as, a 76-os és a 78-as trolibusz közlekedése 2018. július 7-én délután, mert 14 órától tartják a „Merj nagyot álmodni” Budapest Pride rendezvényt. A résztvevők 15:30-tól várhatóan 17:30-ig a Városligeti fasor és Kossuth Lajos tér között vonulnak. Az érintett útszakaszokat 14 órától kordonozzák, a vonulás útvonalán változó időszakokban a gyalogos keresztirányú mozgás is tilos lesz.

Változás a 4-6 és a 17-es villamos vonalán 

Vágányfelújítás miatt pénteken, szombaton és vasárnap is rövidített útvonalon közlekedik Budapesten a 4-es-6-os és a 17-es villamos.
Új villamosvonal épülhet a Hungexpóhoz

Új villamosvonal épülhet a Hungexpóhoz 

Új villamosvonal épülhet Budapesten, a Pillangó utcai metróállomástól a Hungexpóhoz, a kormány újdonsült, a vásárközpont fejlesztését kitűzött tervéhez kapcsolódóan – derül ki a Magyar Közlönyből. 

A nyár végéig nem járnak a villamosok Hűvösvölgybe 

Várhatóan augusztus végéig nem járnak a villamosok Hűvösvölgybe támfalépítés és vágányfelújítás miatt.

Ingyenes wifi a debreceni villamosokon 

Ingyenesen használható wifi-hálózatot épített ki a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. a város villamosain - jelentette be a cég vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Dráma lesz nyáron a két villamos között 

Irodalmi pályázatot hirdet a JCDecaux a budapesti megállókba. Nyáron kerülnek ki a novellaplakátok.

Most bárki lecsaphat a 30 éves miskolci Tatra-villamosokra 

Online átverésen értékesítenék Miskolc forgalomból már kivont, de még jó állapotú villamosait, Magyarországon ilyenre még nem volt példa - közölte az árverést szervező Intergavel Kft. vezetője.

Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben 

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített.

Templom nyílik egy villamoson Prágában 

Mozgó templomként fog működni pénteken, június 10-én, a templomok éjszakáján egy prágai villamos.

Befejezték a budai fonódó villamoshálózat kiépítését 

Elkészült a budai fonódó villamoshálózat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) december 23-án.

Az 1-es villamos új szerelvénye a leghosszabb a világon 

Újabb három CAF villamos állt forgalomba szerdán Budapesten, így már összesen öt ilyen szerelvény közlekedik a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Húsz perc alatt Hódmezővásárhelyről Szegedre 

A villamos- és a nagyvasúti pályát is használó tramtrainnel húsz percre rövidülhet a menetidő Hódmezővásárhely és Szeged belvárosa között – közölte Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester szerdán az alföldi városban.

Az éj leple alatt érkezett meg Budapest leghosszabb villamosa 

Július 27-e éjjel a fővárosba érkezett az első hosszú, 56 méteres új CAF villamos. A Combinóknál is valamivel hosszabb szerelvények az 1-es villamos megújult vonalán közlekednek majd.

Bevezették az ingyenes wifit a miskolci villamoson 

Miskolcon a Tiszai Pályaudvart a lillafüredi kisvasút Dorottya utcai végállomásával és a Diósgyőri Várral is összekötő 1-es villamoson mostantól utazás közben is bárki ingyenesen csatlakozhat az internetre okostelefonjával, táblagépével.

Tramtrain: közvetlen összeköttetés Szeged és Hódmezővásárhely központja között 

Uniós támogatással készíti elő a hódmezővásárhelyi önkormányzat az alföldi város és Szeged központját közvetlenül összekapcsoló, a nagyvasúti és a villamospályát is használó tramtrain-beruházást - tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.

Szerdától ismét a teljes, felújított vonalán jár az 1-es villamos 

Ma még utasok nélküli próbajáratok közlekednek az 1-es villamosvonal Lehel utca és Puskás Ferenc Stadion metró megállója között, ahol a zuglói vonalszakasz rekonstrukciója olyan fázisba ért, hogy lehetővé vált, hogy holnaptól újra teljes vonalon – már utasokat is szállítva – járjon a villamos a teljes vonalon.

Ilyen lett Dubaj új luxusvillamosa 

10,6 kilométeren fut Dubaj új villamosvonala, melyet szerdán adtak át. A város atmoszférájához hűen a villamos is igazi luxuskörülményeket kínál az utasok számára.

Új villamosok lesznek Budapesten 

Összesen 47 új villamos érkezhet jövő tavaszra a fővárosba, őszre pedig akár forgalomba is állhatnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Kinőtt a fű a villamossínek között 

Ismét közlekedik az 1-es villamos az Árpád hídon, a Bécsi út és a Reitter Ferenc utca között. A Vörösvári útnál elkészült Budapest első fűvel borított vágányszakasza. A Népliget és a Közvágóhíd között továbbra is autóbuszok pótolják a villamost.

Nosztalgiajáratokon utazhatunk Budapesten húsvétkor 

Több nosztalgiajáratot is indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV húsvétkor, veterán villamosokkal és buszokkal is lehet majd utazni a fővárosban - közölte a két közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

Egy délutánra újraindul a 43-as villamos 

November 30-án lesz éppen 30 éve, hogy utoljára közlekedett Nagytétény villamosa, a 43-as villamos. Az eredetileg helyi érdekű vasútként, végül villamosként üzemelő járat emlékére nosztalgiajárművek közlekednek az évforduló napján.

Megújul az 1-es villamos vonala 

Szeptember végén kezdődik az 1-es villamos vonalának átfogó felújítása első üteme: több mint 14 milliárd forintból a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion között teljesen megújul a pályaszerkezet, megszűnnek a jelenlegi sebességkorlátozások, átépülnek, akadálymentessé válnak és új arculatot kapnak a megállók, amelyeket be is kameráznak. Az óbudai szakaszon fűburkolatot kap a villamospálya. 

Villamosok Éjszakája 

Miskolcon, nem csupán tömegközlekedés-fetisisztáknak!

Bekötik a 49-es villamost 

Bekötik az egyik 49-es villamost. Igen, kötőtűvel, horgolóval felszerelt hölgyek. Ezt állítja legalábbis a BKK közleménye.

Megújulhat a 2-es vonala 

Megújulhat a budapesti 2-es villamos pályája és járműparkja, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az előkészületekre 250 millió forintot költ, a beruházás szorosan kapcsolódik a Kossuth tér átépítéséhez.

Nem csak a 2-es vonalon jár a Fényvillamos 

Advent második vasárnapjától, december 9-től újra közlekedik Budapesten a Fényvillamos; a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamossal idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak az utasok.

Életre szóló utazás a 2-es villamoson 

A Duna-parti 2-es villamos bekerült a világ tíz legszebb villamosvonala közé. A National Geographic Életre szóló utazások című könyvében megjelent tízes listán Budapest legszebb viszonylatát hetedikként sorlják, megelőzve a híres lisszaboni, berlini és amszterdami vonalakat is, így a legjobb európai járat címet is magáénak tudhatja. Különös büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket ez az előkelő helyezés, amelynek még nagyobb rangot ad az, hogy ebben az évben ünnepeli a főváros a budapesti villamos- és HÉV-közlekedés 125. évfordulóját.

Villamosparádé lesz a nagykörúton 

Nosztalgiavillamosok vonulnak fel Budapesten vasárnap: a nagykörúti villamosparádé a 125 éves fővárosi villamos- és HÉV-közlekedés tiszteletére rendezett programsorozat része.

A legjobbak között a 2-es villamos 

A Duna-parti 2-es villamos bekerült a világ tíz legszebb villamosvonala közé a National Geographic Életre szóló utazások című könyvében megjelent tízes listán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vasárnap.

Szurkolói villamos indul péntektől Budapesten 

Szurkolói villamost indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és egy sportmarketing iroda a fővárosban.

Megújulhat az 1-es és 3-as villamosvonal 

Jóváhagyta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 1-es és 3-as villamosok felújítására, illetve az 1-es villamos Rákóczi hídon történő átvezetésére vonatkozó projektjét az Európai Bizottság. A mostani döntés jelentős előrelépés a Budapest két fontos körgyűrűs villamosvonalának korszerűsítésében, a döntés nyomán véglegessé vált, hogy a BKK által benyújtott 41 milliárd forint összértékű projekt megkapja a 94%-os intenzitású uniós támogatást, közölte lapunkkal a BKK.

Felgyorsult a villamosközlekedés a Nagykörúton 

Februártól napi félmillió utas közlekedését teszi gyorsabbá és kiszámíthatóbbá a BKK irányításával megvalósult közösségi közlekedési fejlesztés a Nagykörúton, melynek nyomán 2 perccel rövidül a 4-6-os villamos menetideje. A forgalomtechnikai fejlesztésekből, elsősorban a lámpák villamosbarátra hangolásából álló, több mint 44 millió Ft összköltséggel megvalósult beruházás – amelyből 40 millió forint európai uniós támogatás – közvetlen célja, hogy javítsa a közösségi közlekedés versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben. A villamosok sűrűbben (csúcsidőben óránként 28 helyett 30 alkalommal), és egyenletesebben is közlekednek majd a Nagykörúton februártól, közölte lapunkkal a BKK.

Étterem-villamos nyílik Bécsben 

Hamarosan új elemmel bővülhet az osztrák főváros gasztronómiai kínálata: egy étterem-villamossal. A patinás étteremnek berendezett jármű Bécs nevezetességei előtt gördül végig, miközben utasai négyfogásos menü mellett élvezhetik a látnivalókat.

Újra megállnak a villamosok a Margitszigetnél 

Hétfőtől újra megállnak a villamosok a Margitszigetnél, miután befejeződött a Margit híd felújításának újabb szakasza - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

Frankfurtban csilingel a Malév villamos 

A teljes szerelvényt beborító Malév reklámmal közlekedik Frankfurt központjában az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító villamos - közölte a Turizmus Online-nal a Malév.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!