Étterem-villamos nyílik Bécsben

Hamarosan új elemmel bővülhet az osztrák főváros gasztronómiai kínálata: egy étterem-villamossal. A patinás étteremnek berendezett jármű Bécs nevezetességei előtt gördül végig, miközben utasai négyfogásos menü mellett élvezhetik a látnivalókat.

A tervek szerint 2012 közepétől halad majd el naponta háromszor Bécs legszebb épületei előtt a sárgára és aranyszínűre festett étterem-villamos. A vendégek fejenként 80 euróért egy üveg bor és egy négyfogásos menü mellett élvezhetik az osztrák főváros látnivalóit: a Schönbrunni Kastélyt, a Ringet és a Prátert. Az év minden napján közlekedő étterem-villamos egészen a heurigerekig kimegy majd.

Az elegáns étteremnek átalakított közlekedési eszközön egy kis fedélzeti konyhán főzik készre a catering-cég által szállított menüt. Arról, hogy a leves ne a vendégek ölében landoljon, speciális lengéscsillapítók gondoskodnak. A villamoson a két- és négyszemélyes asztaloknál összesen harmincnégy utas foglalhat helyet, akiknek természetesen mosdó is a rendelkezésére áll. A pincérek nemcsak a tálalásért lesznek felelősek, hanem egyben az idegenvezető szerepét is betöltik majd.

Az étterem-villamoshoz a melbourne-i The Colonial Tramcar Restaurant adta az ötletet, amely évente 1,5 millió utasnak nyújt különleges élményt.

A bécsi étterem-villamost egy 1960-as szerelvényből alakítják ki, a felújítás és az első év költségei várhatóan 1,3 millió eurót emésztenek majd fel. Az ötletgazdák egyelőre befektetőket keresnek a megvalósításhoz.


Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.