Taroltak a pestiek a portásversenyen

Young Talent elnevezéssel országos Gunst András  portásversenyt tartottak november 8-án, csütörtökön az aranykulcsosok, az MSZÉSZ égisze alatt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve 2018. november 8-án immár ötödik alkalommal rendezte meg a fiatal tehetségek országos versenyét – igazodva a korszerű követelményekhez és vendégelvárásokhoz - „Young Talent” Országos Gunst András Portásverseny Front Desk Success Challange 2018 címmel.

A versenyre összesen 55 versenyző, ebből 9 vidéki kolléga küldte be a jelentkezését. Az indulók közül 20 fő jutott az elődöntőbe, ahonnan 4 fő került a döntőbe. A rendezvénynek újból a Budapest Hilton szálloda adott otthont, magas színvonalon, méltó környezetet nyújtva.

A vetélkedő célja, hogy felhívják a figyelmet a szakmai tudás, a jó minőségű szolgáltatás fontosságára, a szállodás szakma, azon belül a portások, recepciósok tevékenységének jelentőségére, továbbá, hogy lehetőséget nyújtsanak a fiatal szakembereknek szakmai jártasságuk, képességeik, készségeik bemutatására, s ezáltal szakértelmük megmérettetésére.

A zsűri munkájában dr. Niklai Ákos zsűrielnök mellett részt vett Szabó Áron,az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója, Jo Gowie a The Three Corners Hotels & Resorts fejlesztési igazgatója valamint Takács Tamás és Molnár-Fritsch Lóránt a Magyar Aranykulcs Egyesület képviseletében.

A legjobb teljesítményt nyújtó szakemberek a versenyen szerzett szakmai tapasztalatok mellett az alábbi értékes díjakat is magukkal vihették:

a verseny győztese Molnár Bence (Hotel Palazzo Zichy)  díj: Accent Hotels (2 fő 3 éjszaka) és a Costes Downtown 2 fős vacsora meghívása -

II. helyezett Halász Andrea (Buddha Bar Hotel) díj: Danubius Hotels (2 fő 3 éjszaka) és a Kollázs Étterem 2 fős brunch meghívása

 III. helyezett Fabula Balázs (Gresham Four Seasons) díj: Hunguest Hotels (2 fő 3 éjszakára) és a Baraka Étterem 2 fős vacsora meghívása

A legjobb írásbeli eredményért Szurma Nikolett (Park Inn by Radisson Zalakaros) az Ibis Hotel Győr (2 fő 3 éjszaka) különdíjat, a legjobb vidéki versenyző Pósa Attila (Famulus Business Hotel Győr) pedig a Dunarama által felajánlott 50 perces luxus sétahajózás (10 főre) különdíját kapta.

Forrás: Vendég


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.