hirdetés
hirdetés

Gyilkosság az Orient expresszen: ezúttal a vonat az áldozat

Május elején és még egyszer, szeptember végén gördül be utoljára az Orient expressz Londonból induló szerelvénye Budapestre.  Az üzemeltető ugyanis a Brexit okozta szigorított határellenőrzés miatt az angliai szakaszt jövőre megszünteti.

 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Brexit kiváltotta szigorított határellenőrzés miatt az immár 140 éves Orient expressz angliai szakaszát jövőre megszüntetik, ezért Londonból Budapestre utoljára május elején, majd mégyszer, szeptember végén érkeznek borsos áron vásárolt jegyükkel angol turisták. Eközben tervezik az Orient Expressz 2.0-át, amely 2025-ben mutatkozik majd be, számol be a hírről az euronews.com anyaga.

 

Az Orient express Nagy-Britanniából induló utasai 41 éve a londoni Victoria pályaudvaron szálltak fel a szerelvényre, ahonnan a hagyományosan elegáns brit Pullman art deco kocsijaiban Folkestone kikötőjéig vonatoztak. Ott buszokra költöztek, hogy átkeljenek a La Manche-csatornán, majd Calais-ból egy másik vonattal folytatták útjukat, idézte fel az Euronews írása.

A London-Folkestone szakaszt azonban 2024-től megszünteti a Simplon Orient expresszt üzemeltető Belmond társaság, vagyis az Orient expresszt gyakorlatilag kivégzik.

Ennek oka nagyon is prózai: "Szeretnénk megelőzni a fennakadások kockázatát, a késéseket és a csatlakozások lekésését" – érvelt az üzemeltető szóvivője, aki szerint változatlanul a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást kívánják nyújtani, a lehető legzökkenőmentesebb módon.

A minap, húsvétkor például 14 órásra nyúlt a várakozás a doveri kikötőben, amit a brit hatóságok „a hosszadalmas francia határellenőrzéssel” és az utasok megnövekedett számával magyaráztak. A példátlan kényelmetlenség kivált a buszon utazókat érintette, akiknek le kell szállniuk az útlevél-ellenőrzéshez. Az Orient expressz brit utasainak ilyen körülmények között nyilván nem lehet olyan élményben részük, amiért mélyen a pénztárcájukba nyúlnak, ezért az angliai szakaszt egyszerűen megszüntetik.

Az Orient expressz utoljára tavaly járt kétszer is Magyarországon, és kétszer érkezik az idén is Londonból, ahonnan május 2-án és szeptember 28-án indul. Az ötnapos, négyéjszakás kiruccanás ára 5000-5400 font, napi árfolyamon 2,1-2,3 millió forint között alakul a kiválasztott szálloda függvényében.

A teljes cikk ITT található.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk