hirdetés
hirdetés

Nehéz lesz megközelíteni Budapest repterét

A Budapest Airport Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy augusztus végétől szeptember 21-ig a terminálhoz vezető útszakasz mindkét irányban egy sávra szűkül az új turbó körforgalom építésének területén. A forgalomkorlátozásra készülve a repülőtér üzemeltetője mindent megtesz, hogy a terminál továbbra is zökkenőmentesen elérhető legyen az utasok és az ott dolgozók számára.

hirdetés

Újabb szakaszához ért az új repülőtéri turbó körforgalom építése. A repülőtér megközelíthetőségét jelentősen javító forgalmi csomópont építése miatt várhatóan augusztus 28. és szeptember 21. között, az új útpálya kialakítása idejére egy-egy sávra szűkül a forgalom a terminál bekötőútján.

A beruházásnak ezt a szakaszát az építtető Budapest Airport kérésére a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt végzi el, és minden lehetséges forgalomtechnikai eszközzel segíti a közlekedés zökkenőmentességét. A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utazási élmény gördülékeny legyen, ebben segít az új turbó körforgalom, ami a terminál gyors és biztonságos megközelítését biztosítja.

A bő háromhetes időszak egyik legfontosabb változása, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik a J porta helyett csak a repülőtér D portáján át közlekedhetnek, ezzel is tehermentesítve az Aeropark repülőmúzeumhoz és a Holiday parkolóhoz vezető bekötőút kereszteződését. A repülőtér ezzel egyidőben a D porta infrastruktúráját is felkészítette a teherforgalom fogadására annak érdekében, hogy a beléptetésre várakozó járművek a 4-es főút forgalmát ne akadályozzák.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a körforgalmat a lehető leghamarabb átadjuk az autósoknak, eközben pedig az építkezés is a lehető legkisebb hatással legyen az autóforgalomra.” – mondta el Keszey Krisztián, a Budapest Airport projektmenedzsment iroda vezetője. Hozzátette: „A következő háromhetes időszakban különös körültekintést és türelmet kérünk az autóvezetőktől, ezt követően pedig csak egyre jobb lesz a terminál és a parkolók megközelíthetősége, egészen a körforgalom elkészültéig, ami az autósok számára nagyon pozitív változás lesz.”

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai