hirdetés
hirdetés

Rekordforgalom a debreceni repülőtéren

Jelentősen, 12 százalékkal nőtt az utasforgalom a debreceni repülőtéren áprilisban, egy hónap alatt 24.910-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét - közölte a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

hirdetés

Tamás László közleménye szerint az év első négy hónapjában egy százalékos utasszám-növekedést tapasztaltak, összesen 81.730 embert utaztattak.

A kiemelkedően jó áprilisi utasszámot az élénkülő turizmus, továbbá a március végétől indult, illetve újraindult járatok is segítették - tette hozzá. Megemlítette, hogy március 26-tól indult az első Európán kívüli WizzAir járat Debrecenből heti két alkalommal Tel-Avivba, illetve újraindult Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmöbe a légi járat, ahonnan rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető.

A WizzAir légitársaság a főszezonban heti tíz járatot közlekedtet Debrecen és London-Luton között, heti hármat Eindhovenbe, és kétszer közlekednek hetente a repülők Debrecen és Milánó, Párizs, Tel-Aviv és Malmö között. A repülőtér másik stratégiai partnere, a Lufthansa heti három alkalommal közlekedtet menetrend szerinti járatokat a hajdú-bihari megyeszékhely és München között - sorolta Tamás László.

A májusban induló rendszeres német beutazó charter járatok mellett nyáron a török riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítanak járatokat Debrecenből a kelet-magyarországi és határ menti utazóközönségnek - jelezte a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk