hirdetés
hirdetés

Szűkítették a kedvezményesen üzemanyagot vásárlók körét

Legkevesebb 800 ezer autóst érint a magyar kormány szombat délelőtt megjelent határozata, akik nem vásárolhatnak a továbbiakban kedvezményes áron üzemanyagot.

hirdetés

A rendelet szerint az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt külföldi rendszámú jármű, a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet szerinti személytaxi-szolgáltatást nyújtó jármű kivételével a jármű forgalmi engedélye szerint nem természetes személy által üzemeltetett jármű vagy nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyagtankjának töltése céljából értékesítik.

 

A Portfolió értesülése szerint a kedvezményes körből most kikerült személygépkocsik a teljes állomány 20 százalékát teszik ki, azaz mintegy 800 ezer autó lehet érintett. Ők azok, akik a továbbiakban csatlakoznak az eddig nem magyar forgalmi engedéllyel tankolókhoz, vagyis azokhoz, akik jelenleg piaci áron, azaz a 95-ös benzin esetében jelen pillanatban literenként 693 forintért, gázolja esetében 738 forintért tankolhatnak.

rendelet szombaton már meg is jelent, és 12 órakor életbe lépett. A rendelet szerint az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt

  • a külföldi rendszámú jármű,
  • a  személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet szerinti személytaxi-szolgáltatást nyújtó jármű kivételével a jármű forgalmi engedélye szerint nem természetes személy által üzemeltetett jármű vagy
  • nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű

üzemanyag tankjának töltése céljából értékesítik.

A rendelet szerint a hatósági áron való töltés esetén az  üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője vagy annak képviselője jogosult a forgalmi engedélyen lévő vonalkód leolvasására vagy a gépjármű rendszámának feljegyzésére és számítógépes rendszerében a hozzá tartozó bizonylattal visszakereshető módon való tárolására.Amennyiben az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője az adatokat rögzíti, úgy azokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére továbbítja adóügyi ellenőrzés céljából.

 

 

(forrás: MTI / Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk