hirdetés
hirdetés

Új vizeken a bécsi katamarán

A Bécs és Pozsony között közlekedő Twin City Liner gyorskatamaránt üzemeltető cég vezetője, Eva Badr magyarországi terveikről nyilatkozott a  Dunakavicsok turisztikai podcastnak - GD Consulting.

hirdetés

A cégvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Twin City Liner immár 16 éve közlekedik Bécs és Pozsony között, az oda-vissza utakat szezontól függően naponta akár háromszor is megtéve. A társaság a Wien Holding cégcsoport egyik „aranytojást tojó tyúkja”, a járványidőszak alatti kényszerszünetet leszámítva élénk nemzetközi kereslet övezi a hajótársaság szolgáltatásait. A főszezonon kívül a jövőben több magyarországi tematikus utat is terveznek. Idén szilveszterre meghirdettek már egy 4 napos 3 éjszakás budapesti csomagutat, illetve tervben van egy őszi győri tesztút is. Ez utóbbinak apropóját az adja, hogy nemrégiben elkészült a Mosoni-Dunán egy zsilip, amely lehetővé teszi Győr belvárosának hajóval való megközelítését.

Eva Badr tájékoztatása szerint a Central Danube projektcég „mindenben szorosan együttműködik a Maharttal,” hogy Győr esetében is megvalósulhasson a Bécs és Pozsony szakaszon már kiválóan működő „from city to city” utazási élménykoncepció. A podcast adásában elhangzott továbbá, hogy Győrt a tervek szerint egy pannonhalmi és egy Veszprém-Balaton régió kulturális turisztikai élménycsomagba integrálva tervezik értékesíteni. Mint ismeretes 2023-ban Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli. Az elképzelések szerint a rendszeres, a tematikus járatokon túlmutató Bécs-Budapest összeköttetés megteremtéséhez egy újabb hajó beszerzése válik szükségessé, amelynek üzembe helyezési átfutási ideje a döntést, tervezést, kivitelezést is beleszámítva minimum négy év.

Az interjút is tartalmazó adás meghallgatható: ITT. További információ: ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk