hirdetés
hirdetés

Idén is Baja nyeri a fődíjat?

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre. A kilátogató közönség megismerkedhet a települések saját kulturális értékeivel, ízvilágukkal, programkínálatával, turisztikai szolgáltatásaival Füzértől egészen Körmendig.

hirdetés

A benevezett 50 magyarországi település több versenyszámban is összemérheti majd tudását az idei rendezvényen. Lesznek vízi versenyszámok úgy, mint avitorlásverseny, illetve 25 település részvételével sárkányhajó verseny, melyet a Sió csatornán rendeznek. A versenyeket nézőhajóról, a partról vagy akár óriáskivetítőről is nyomon lehet majd követni. Ezen kívül a csapatok készülhetnek saját produkcióval is, melyet a nagyszínpadon mutathatnak be a közönségnek. A településekkel és csapataikkal a Települési Ízek Utcájában lehet majd ismerkedni, ahol a sátorstandokban mindenki elkészítheti jellegzetes ételét egy kétnaposfőzőverseny keretein belül, a végeredményt szakértő zsűri fogja értékelni. Minden további versenyszámot is zsűri értékel és jutalmaz, így standszépségversenyen is indulnak a csapatok értékes díjakért. Tavaly Zirc látványosan szép standja vitte el az első helyet, de idén minden bizonnyal több kihívója akad majd a dobogós helyek tekintetében.

Az összes versenyszámban legjobban teljesítő település nyeri a Nemzeti Regatta összetett fődíját, melyet az elmúlt két évben egyaránt Baja hódította el. 

A vízen zajló izgalmas versenyszámokhoz társul még a főzőverseny a Települési Ízek Utcájában, melyre rengeteg különleges étellel készülnek a csapatok. Baja „Délvidéki sültes saroglyát” készít, de kóstolhatunk majd Balatonkenese Lecsófesztivál ízelítőjéből is. Budapest 10. kerületének csapata „Zsurek levest” főz, Budapest 18. kerületének csapata a „Lőrinczi marhaszegy füstben”, valamint a „Pestimrei Joe páros kézműves kolbász” nevű ételekkel nevezett. Miskolc is különleges ételekkel készül, úgy, mint a „Nyári ködben megbújó bükki szarvas az erdő kincseivel”, ezenkívül Gyöngyös elhozza nekünk a „Mátrai bivalyburgert”és megkóstolhatjuk a Csopak által kreált „Házi hagymás cipóban sült csülköt, zöldfűszeres dresszinggel”. Ezeket és még megannyi további jellegzetes ételt szakértő zsűri véleményez majd, de a nagyközönség részéről is lehetőség lesz a kóstolására.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai