hirdetés
hirdetés

A nyaralók ma is örömmel használnak nyomtatott térképet

Négy nyelven, összesen 60 ezer példányban készíttetett térképet a nyári főszezonra a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. Haller Ferenc ügyvezető szerint a nyaralók még mindig jobban szeretik a papír alapú helyszíni tájékoztató anyagokat, mint a digitális változatokat.

hirdetés

Meglátása szerint azonban egy térképnek a tájékozódás segítése mellett manapság extra funkciókat is kell kínálnia. Rendkívül hasznos a nyaralóknak az, ha konkrét programokat, attrakciókat is ajánl a kiadvány. Így nem kell töménytelen szóróanyaggal a táskájukban bejárni az adott települést. Sárváron például a térkép segítségével tematikus túrautak felfedezésére invitálják a városba érkezőket. Azoknak pedig, akik kicsit távolabbra is elkirándulnának, a környék településeinek látnivalóit mutatják be. Összesen 18 település attrakciói fedezhetőek fel a térképen.

 

Haller Ferenc szerint azonban a digitális megoldásokra nyitott utazókról sem szabad megfeledkezni. Pontosabban célszerű összekapcsolni a hagyományos és az újszerű lehetőségeket - fogalmazott. Sárváron az egyes túrautak tábláin például QR-kódokat helyeztek el. Így akik a térkép segítségével végighaladnak a város tematikus útvonalain, a kódok telefonos leolvasása után az egyes látnivalókról bővebben is tájékozódhatnak. Mindezek mellett egy úgynevezett AlternaviGo alkalmazás is indítható a túra kezdetén, ami abban segít, hogy a nyaralók kicsit újszerű módon, játékos formában fedezzék fel Sárvárt.

A sárvári turisztikai szakember elmondása szerint a 60 ezer példányban készült négy nyelvű térkép megalkotásában óriási segítség jelentett az, hogy a TDM sikerrel szerepelt a Sághegy Leader Egyesület pályázatán. Meglátása szerint a támogatás révén, az új tájékoztató kiadványt használva az utazók még tartalmasabbá tehetik a Sárváron eltöltött időt.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai