hirdetés
hirdetés

Február 1-ig marad a határellenőrzés

Egészen 2021. február 1-ig fenntartja az ellenőrzést a schengeni belső határokon a magyar kormány, a rendelet hatályának újabb hosszabbítása november 25-én este jelent meg a Magyar Közlönyben. Maradnak az utazási korlátozások is - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Magyar Közlöny szerdán kiadott számában megjelent 519/2020. számú rendelettel a kormány módosította a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. kormányrendelet hatályát február 1-re, a hosszabbítás november 30-án lép hatályba. A rendelet hatályát legutóbb október végén módosította a kormány, akkor december 1-ig hosszabbították meg az intézkedést. A mostani döntés azt jelenti, hogy egészen februárig marad a határellenőrzés a teljes schengeni belső határon.

A magyar és külföldi állampolgárok országba történő belépésének szabályait, köztük az utazást követően elrendelt (szeptember 21-től már csak) 10 napos hatósági házi karantént, vagy az azt kiváltó két, immár hatósági áras PCR-tesztre vonatkozó előírásokat egy másik, a 408/2020. kormányrendelet (és módosításai) szabályozzák. Ez, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, augusztus 30-án megjelent rendelet a határellenőrzésről szóló jogszabállyal ellentétben nem tartalmazott hatályvesztő határidőt, így ebben nincs változás, az utazási korlátozások továbbra is élnek, amíg az erről szóló rendeletet a kormány vissza nem vonja.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai