hirdetés
hirdetés

Heti három járatot kínál Budapestről Antalyába a TUI

A német túraszervező bizakodó a szezont illetően, és hangsúlyozza, hogy a last minute áraik a tavalyi évhez képest alacsonyabbak.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt tél utazási szokásairól szólva Taskár Tamás, a TUI Magyarország Kft. értékesítési vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy februárban a teljes Magyarországon történt foglalások felét a Maldív-szigetek tette ki, kiugróan népszerű volt a koronavírus elllen beoltottak előtt határait hamar megnyitó egzotikus úti cél.

Gottfried Math, a TUI Austria & CEE ügyvezető igazgatója a társaság közleményében azt hangsúlyozta, hogy közvetlenül az utazási korlátozások enyhítése után a foglalások száma ugrásszerűen megnőtt, és rövid időn belül sok járatuk teljesen megtelt. "Az érdeklődések azt mutatják, hogy az utazási vágy egyre erősebb " - mondta.

A magyarok legnépszerűbb úti céljait tekintve nyáron a Török Riviéra áll az első helyen, amelyet Ciprus, Horvátország és Kréta követ az utazási iroda szerint.

Július 7-től heti három járaton Antalyába

A piacvezető német tour operátor, amelynek árualapja a TUI Magyarország Kft.-nél és annak viszonteladóinál hazánkban is foglalható, 2019-ben hosszú idő óta először indított újra közvetlen charterjáratot budapesti indulással a Török Riviérára, Antalyába. Tavaly is tervezték a saját chartert, elképzeléseiket a pandémia azonban keresztülhúzta. Idén a SunExpress járatain kötöttek le garanciális helyeket. Június 6-tól az utazási iroda utasai a német-török légitársaság járataival közvetlenül repülhetnek Budapestről Antalyába. Június 25-én egy második járattal bővült a TUI kínálata, július 7-től pedig már heti három alkalommal repülhetnek velük az utasok a nyár további részében szerdánként, péntekenként és vasárnaponként. A társaság programjaiban szereplő szállodák közül a Török Riviérán 1000 szálloda már újra megnyitotta kapuit Antalya térségében.

A törökországi beutazással kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a magyar állampolgárok korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Törökországba, amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától. A török szabályozás korlátozásmentes belépést tesz lehetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is.

Alacsonyabb árak, rugalmas feltételek

Gottfried Math kiemelte, hogy üzletpolitikájukat jellemzi, hogy vonzó akciókat és árakat kínálnak a last minute nyaralóknak, ráadásul az utazási árak az előző évhez képest csökkentek. "Az újratárgyalt alacsonyabb szállodai árakat továbbadjuk ügyfeleinknek, emellett a kerozinköltségek is alacsonyabbak. A korai foglalásoknál azonban az utazási árak emelkedését tapasztaljuk" – mondta.  A szakember felhívta a figyelmet egy új tendenciára is, hogy a nyaralók sokszor különféle extraszolgáltatásokkal (magasabb szobakategóriára való váltás, plusz éjszakák, privát transzfer vagy bővebb étkezési szolgáltatás) bővítik foglalásukat, kényeztetik magukat a nyaralás során.

A pandémia idején a foglalások esetében most különösen fontos a biztonság és a rugalmasság, ezért a német tour operátor bevezette a Flex Tarif szolgáltatást, amely lehetőséget ad arra, hogy a nyaralók a repülőjegy-csomagokat az érkezés előtt 14 nappal ingyenesen átfoglalják vagy lemondják. Lemondás esetén az ügyfelek visszakapják az utazás teljes árát, beleértve a Flex Tarif költségét is. Ezt a szolgáltatást rendkívül jól fogadták az utazók: jelenleg az új foglalások több mint 80 százaléka a Flex Tarif igénybevételével történik.

Optimista prognózis

Az utazásszervező az úti célokon kínált szállodáiban egy 10 pontos tervvel biztosítja a felelős és biztonságos tengerparti nyaralást, és az ingyenes Covid-Protect utasvédelem is automatikusan része minden utazásuknak. Ez a védelem a kockázati területre történő utazás esetén is fedezi a megfelelő ellátást, többek között virtuális orvoslátogatást, Covid-tesztet, visszautazási garanciát, valamint szállodai és kezelési költségfedezetet is tartalmaz.

"A TUI pozitívan tekint a következő hónapokra" - nyilatkozta végül Gottfried Math, és hozzátette: "A védőoltások terén elért eredmények és a fejlett tesztelési lehetőségek megteremtik a biztonságos utazás alapjait. Arra számítunk, hogy különösen a nyári hónapokban egyre erősebb lesz az utazások iránti vágy, és a nyári szabadságolások idején számos úti cél esetében gyorsan megtelnek majd a járatok."

hirdetés

Címkék

TUI
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai