A TUI és a WizzAir együtt szárnyal

A TUI és a WizzAir együtt szárnyal 

A TUI a Wizz Airrel újabb megállapodást kötött portfóliójának bővítéséhez.
Közvetlen járat Bécsből Sal szigetére

Közvetlen járat Bécsből Sal szigetére 

A TUI közvetlen járatot indít a téli időszakban a Zöld-foki-szigetekre - bécsi indulással. 2023. december 22-től minden pénteken non-stop járat indul az osztrák fővárosból Sal szigetére.
Élre tört a Grecotel a pandémia után

Élre tört a Grecotel a pandémia után 

A napjainkra már Görögország legnagyobb szállodaláncává fejlődött Grecotel mutatta be újdonságait a TUI szervezésében a hazai utazási szakembereknek kedden a Hard Rock Hotel Budapestben. 
Brit turistadömping várható jövőre

Brit turistadömping várható jövőre 

A TUI utazásszervező cég brit szabadidős légitársasága 2024-es nyári kapacitásbővítése részeként London-Gatwick és Manchester repülőtereiről járatot indít Budapestre - írja az AIRportal.hu.
Magyar utazók top 5 úti célja idén nyáron

Magyar utazók top 5 úti célja idén nyáron 

A magyarországi nyaralók számára legnépszerűbb desztinációk idén a mediterrán országok, nagy a kereslet az all inclusive szolgáltatásokra.
A bezzegévet is messze túlszárnyalta a TUI nyári forgalma

A bezzegévet is messze túlszárnyalta a TUI nyári forgalma 

Exkluzív vacsorán látta vendégül legfontosabb partnereit és mutatta be téli árualapját a TUI csütörtökön a Crowne Plaza Budapestben.
A manchesteri repteret, ha teheti, messziről kerülje el!

A manchesteri repteret, ha teheti, messziről kerülje el! 

Az Egyesült Királyságban volt a legtöbb probléma a repülőjáratokkal Európában idén nyáron. A Tui utazásszervező cég 75 millió eurós veszteséget jelentett a légiforgalmi fennakadások miatt.
Heti három járatot kínál Budapestről Antalyába a TUI

Heti három járatot kínál Budapestről Antalyába a TUI 

A német túraszervező bizakodó a szezont illetően, és hangsúlyozza, hogy a last minute áraik a tavalyi évhez képest alacsonyabbak.
A TUI máris bezár 48 irodát Angliában, az új lockdown-ra reagálva

A TUI máris bezár 48 irodát Angliában, az új lockdown-ra reagálva 

Miután a brit kormány bejelentette, hogy azok az angol állampolgárok, akik külföldre nyaralni indulnak, 5000 font pénzbírsággal sújthatók - bezárta 48 irodáját a szigetországban.
A TUI újra utaztat Mallorcára

A TUI újra utaztat Mallorcára 

A nemzetközi utazási iroda ismét meghirdette és indítja útjait Németországból. Az első járat vasárnap 10 óra 20 perckor indult Hannoverből.

Ezt a két charterláncot tervezi a szezonra a TUI 

Az utazásszervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy Budapest és Antalya valamint Budapest és Heraklion között indít járatokat nyáron.

Török járatokkal készül a szezonra a magyar TUI 

2021 nyarán a TUI két saját charterjáratot indít Budapest és Antalya között - értesítette lapunkat az utazásszervező.

A harmadik milliárdos mentőcsomagot kapja a TUI 

Újabb társaság állami megsegítését hagyta jóvá az Európai Bizottság, ezúttal a TUI német utazásszervező csoport 1,2 milliárd euró értékű, Németország által nyújtott anyagi támogatása kapott zöld utat - írja az AIRportal.hu.

Újabb segítség a Tui-nak 

1,8 milliárd eurónyi mentőövet kap a német Tui utazási társaság. Az összeg nagy része kormányzati forrásokból származik, vagyis a német adófizetők pénzéből - írja a portfolio. Ez a harmadik segélycsomag, amit a túlélésre fordíthat a vállalat.

Újabb mentőövet nyújt a TUI-nak a német kormány 

A világ legnagyobb utazásszervezője a TUI bejelentette, hogy nagy veszteséggel zárják a harmadik negyedévet a globális utazási ágazatot sújtó koronavírus világjárvány miatt.

Törli spanyol útjait a brit TUI 

Miután sorra szigorítanak a spanyolokkal szemben egyes európai országok, a TUI úgy döntött, hogy lemondja a Spanyolországba szóló utazásait augusztus 9-ig – számol be a hírről a Reuters.

A TUI hóna alá nyúl a német kormány 

1,8 milliárd eurós hitelt kap a TUI a koronavírus okozta gazdasági kihívások áthidalására.

Közel 40 százalékkal növelte árbevételét itthon a TUI 

Közel 40 százalékkal növelte árbevételét Magyarországon a TUI, amely idén duplájára növelte saját charter kapacitásait.

Két charter járatot indít a TUI jövőre Budapestről Antalyába 

Két charter járatot indít jövő nyári menetrendi időszakban a TUI Budapestről Antalyába.

Új útvonalon jöhetnek brit turisták százai Budapestre 

Budapesti panorámával hirdeti legújabb hajójáratait a TUI. Az utazási óriás bejelentette, hogy három új folyami hajót vásárolt, melyek egyenként 155 utast tudnak szállítani - írja a hvg.

Szállodanyitási boom a TUI-nál és a Thomas Cook-nál 

Németország két vezető utazásszervező vállalata számos új szállodát vezet be a piacra 2018 és 2020 között.

Tovább terjeszkedik Görögországban a TUI 

Európa egyik legnagyobb utazásszervezője a TUI bejelentette, hogy tovább bővíti árualapját Görögországban. 

Kivezeti az 1-2-Fly márkát a piacról a TUI 

A 2018-as nyári szezon után a német TUI olcsó márkája, az 1-2-Fly eltűnik a piacról – értesült a Touristik Aktuell szaklap. 

Az Y-generációt célozza meg a TUI 

A TUI vezérigazgatója szerint az utazási szakma jövője az új célközönségen, az Y-generáción és a technikai újítások alkalmazásán fog múlni. 

Visszatérnek Egyiptomba és Törökországba a német turisták 

A német tour-operátorok többsége elégedett a nyári foglalási adatokkal. A legfőbb nyertes Görögország és Egyiptom, úgy tűnik, Törökország is visszatér lassan visszatér a kedvencek közé.

Hámorszky András új pozícióban 

A Joe24.at osztrák online utazási iroda operációs menedzsere lett Hámorszky András.

Elhunyt Radics Lajos 

67 éves korában elhunyt Radics Lajos, aki több évtizedet töltött el a turisztikai szakmában. Idegenvezetőként kezdte pályafutását, majd utazási irodai vezetőként dolgozott az IBUSZ-nál, a Touropánál, a TUI-nál, a Blagussnál és a Medina Tours-nál.

Ezt várják a német utazási irodák az idei évtől 

Minimális mértékben ugyan, de nőtt tavaly a németországi utazási irodák forgalma, és az idei évtől is ezt várják a német szakemberek – derül ki az fvw. com portál elemzéséből.

Megválik a TUI a Hotelbeds-től 

A döntést azzal indokolták, hogy a szállásfoglaló oldal üzemeltetése nem illett bele az üzleti stratégiájukba.

Lassuló növekedésre számít Európa legnagyobb utazási csoportja 

2016 nyarán minimális növekedésre számít a kiutazási piacon Európa vezető utazási csoportja, a TUI, ennek ellenére a pénzügyi eredmény várhatóan nőni fog. 

A Terra Reisen megszűnik, mint önálló utazásszervező 

A Terra Reisen 2015. október 31-i hatállyal teljesen a TUI Deutschland márkájává válik, és mint önálló utazásszervező megszűnik működni, nemcsak Magyarországon, hanem mindenhol, ahol érdekeltségei voltak, - így Ausztriában is.

A világ legnagyobb utazási irodája jön létre 

A világ legnagyobb utazási irodája alakul meg a német TUI AG és brit leányvállalata, a TUI Travel egyesülésével - írja a német Die Welt hírportál.

Óriások kezében az európai utazási piac 

Két mamutvállalat, a TUI és a Thomas Cook dominál az európai utazásszervezői piacon.

Katalógusbemutatóval búcsúztatta a nyarat a Terra Reisen 

A Terra Reisen 2013/14-es, téli magyar nyelvű katalógusának bemutatóját 2013. október 6-7-én Etyeken tartották, amelyre az ország minden részéből meghívták a partnerirodák munkatársait. Mintegy nyolcvanan fogadták el az invitálást, amelyet „Etyeki mulaccság”, azaz Edecker Mulatschag nevet adták, ezzel is cégük osztrák mivoltára és a helyszín sváb történelmére utaltak.

Újraindítja egyiptomi útjait a TUI 

Ismét indít egyiptomi utakat a TUI, a legnagyobb német utazási iroda, a cég szerdai közleménye szerint a döntést a német külügyminisztérium helyzetértékelése alapján hozták meg.

Infografikán foglalta össze Európa nyaralási szokásait a TUI 

13 európai piacának 2013-as trendjeit sűrítette egyetlen infografikába a világ egyik legnagyobb utazási konszernjének számító TUI Travel, amely alá világszerte több mint 240 márka tartozik, melyek évente összesen 30 millió embert utaztatnak.

Költözik a TUI 

A TUI Magyarország központja szeptember közepén beköltözik a belvárosba, a TUI Bazilika irodájába. 

24 órás készenlét a TUI-nál 

Legújabb – egyelőre csak német, spanyol és portugál nyelven elérhető – szolgáltatásukról számoltak be a TUI szakemberei a hazai utazási irodák azon képviselőinek, akik a német iroda valamint a Spanyol Idegenforgalmi Hivatal meghívására vettek részt a minap egy tenerifei tanulmányúton.

Hola, Tenerife! 

A Kanári-szigetek legnagyobbikáról örökös napfény, fürdőzés, vízparti shoppingolós sétányok és kiváló szálláshelyek – ez minden, ami eszébe juthat annak a nyaralóturistának, aki nem fedezi fel az igazi Tenerifét. Pedig a pusztító tüzeket, óriási viharokat is vidáman túlélő különleges növényvilág, a parthoz közeli vizekben egész évben látható bálna- és delfinrajok és a különféle izgalmas alakzatú vulkáni kúpok, kőzetek és lávafolyamok ugyanolyan élményt nyújthatnak – ha nem többet -, mint egy egész hetes strandolás.

TUI Utazási Központok találkozója először Bécsben 

A TUI Magyarország Kft. bécsi kirándulásra invitálta franchise partnereit.

Adventi hangulatban a jövő évi kínálatról 

Szakmai találkozót szervezett pénteken partnerirodái számára a Ruefa Reisen az osztrák fővárosba, hogy ezzel is megköszönje az eddigi közös munkát és elősegíthesse az eredményesebb értékesítést. Az eseményen a TUI, a Mondial Assistance biztosító és a Ruefa (Ruefa,Jumbo Touristik,Verkehrsbüro, Eurotours Cégcsoport) újdonságairól is hallhattak az érdeklődők.

Mit kínál a TUI a télre? 

Október 4-én a Gerbeaud Cukrászda Átrium termében megtartotta 2012-es téli katalógusbemutatóját a TUI csoport.  

Vidéken nyitott saját irodát a TUI 

Győrben nyitotta meg első saját vidéki utazási irodáját a 20-nál is több franchise-partnerrel dolgozó TUI Magyarország Kft.

A Vodafone vezér váltja a TUI főnököt 

2013 februárjában leköszön a TUI elnöke, dr. Michael Frenzel, akit posztján a Vodafone németországi igazgatója, Friedrich Jousesen vált fel. 

Új arculat és más újdonságok a TUI-nál és a Terránál! 

Az Orfeum Music Clubban tartotta 2012-es, nyári katalógus bemutatóját a Guletet és a Terra Reisent is magában foglaló World of TUI.

Flo Rida- és Pixies-sláger adja el az üdüléseket 

A TUI több brandje is a legutóbbi reklámjához használt muzsikának köszönheti a forgalom megugrását, állítja a cég.

Újraszerződik a görög szállodákkal a TUI 

A TUI német touroperátor új szerződés megkötésére kérte fel a görög szállodákat, ami lehetővé teszi majd, hogy a házak a saját valutájukkal fizessenek ha esetleg az ország kilép az eurózónából. 

A középdöntőig jutott a TUI-főnök slágere Angliában 

Szeptemberben az idei nemzetközi „UK Songwriting Contest” tehetségkutató verseny középdöntőjébe választották azt a dalt, amelynek szerzője Andreas Hamorszky, a TUI Magyarország ügyvezetője.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!