hirdetés
hirdetés

Nyaralás a strandon

A nyári főszezonban mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? Budapest szerencsés helyzetben van, hiszen 13 strand és gyógyfürdő működik szerte a városban.

hirdetés

Fővárosunk a gyógyfürdők terén igazi nagyhatalom, de hogy ez a gyakorlatban pontosan mit jelent, csak kevesen tudják. A gyógyvíz és gyógyturizmus most, amikor csak lézengenek a külföldiek a fővárosban, nemcsak a külföldiek számára elérhető luxus, hanem OEP-támogatással budapestieknek, vagy vidékről érkezőknek is igénybe vehető. Ráadásul a strandolás és a gyógyfürdőzés akár kombinálható is, hiszen a három legnépszerűbb budapesti strand gyógyfürdőként is üzemel.

Dagály / termalfurdo.hu
Dagály / termalfurdo.hu

A legismertebb és egyben a legrégibb az idén 100 éves születésnapját ünneplő Palatinus, ahol 14 különböző medence várja a fürdőzőket. Termálmedencéi, amelyeket margitszigeti fúrt kutak táplálnak, elsősorban degeneratív ízületi betegségekre, ízületi gyulladásokra és a csontrendszer mészhiány okozta betegségeire nyújtanak gyógyírt. Az élménymedencék közt pedig sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látványszökőkutak találhatók, de multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, ahol csúszás közben nemcsak fényjátékban gyönyörködhetünk, de még zenét is lehet hallgatni.

A város egyik legfiatalabb termálfürdője a Paskál, amely nem véletlenül lett a zuglóiak nagy kedvence. A beltéri gyógymedencék mellett kül- és beltéri medence is található a fürdőkomplexumban. Van több gyermekmedence, sőt külön tanmedence is, ahol az úszásoktatás mellett vízilabda-tanfolyamokat is tartanak. Nyáron pedig a strandmedence is gőzerővel üzemel. A hely különlegessége azonban minden kétséget kizáróan az aquabár és a geotermikus hővel fűtött szauna. A szépen parkosított fürdőben még az is vakáción érezheti magát, aki történetesen a közelben lakik.

Hetven éve a budapestiek nagy kedvence a Dagály, amely termálvizét saját kútból kapja, és elsősorban ízületi bántalmakban szenvedőknek segít a gyógyulásban, amire komoly gyógykezelések és egyéb wellness-szolgáltatások is épültek. A gyermek-, termál ülő-, és oktatómedencék mellett élménymedence is üzemel. Ebben pedig sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók szórakoztatják a kicsi és nagy fürdővendégeket. 

(forrás: Indulj! / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai