hirdetés
hirdetés

Szakmai és adózási kérdésekről tárgyalt a NAV a vendéglátó ágazat képviselőivel

A lehetséges együttműködési formákról és a vendéglátókat érintő adózási kérdésekről egyeztettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a vendéglátó ágazat meghatározó képviselői.

hirdetés

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) tájékoztatása szerint a számos szakmai témát felölelő program megfelelő lehetőséget biztosított arra, hogy a vendéglátói ágazat tagjai közvetlen és hiteles információt kapjanak egy-egy jogszabályi kötelezettség mögött álló, egyúttal az ő érdekeik védelmét is szolgáló hatósági intézkedés vagy rendelkezés okairól és céljairól.

A szakmai találkozón a vendéglátóhelyeken a pénzügyőrök jövedéki és egyéb ellenőrzései, a zártkörű rendezvényeken való jövedéki termék értékesítés, valamint a sérült zárjegyekkel kapcsolatos ellenőrzési gyakorlat egységesítése is szóba került. A témák között szerepeltek a munkaerő-kölcsönzés bejelentései, illetve a kapcsolódó informatikai megoldások is.

Fotó: MVI
Fotó: MVI

A kezdeményezés előzménye, és egyben sikeres együttműködés alapja az MVI és a NAV között 2019-ben kötött megállapodás. A két szervezet együttműködik az adó- és közterhekkel, a hatósági ellenőrzésekkel kapcsolatos, valamint a jogszabályi feladatok végrehajtásában. 

Hasonló találkozókat tervez a jövőben is a NAV és a vendéglátó szakma. A jogkövető adózók segítése, a legális kereskedelem megerősítése érdekében elengedhetetlenek ezek az egyeztetések.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai