hirdetés
hirdetés

Tartósan zárva marad a Király Gyógyfürdő

A koronavírus-járvány miatt visszaestek a Budapest Gyógyfürdői Zrt. bevételei, így nem jut forrás a Király Gyógyfürdő felújítására.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A törökfürdő állaga olyannyira leromlott, hogy a jelenlegi formájában már újra sem lehet nyitni. Egy év alatt nagyot változott a világ, tavaly augusztusban még azt tervezte a BGYH, hogy 2020-ban megkezdődhet a budai Király Gyógyfürdő teljes körű felújítása. Egy hónapja arról lehetett hallani, hogy a március közepe óta zárva tartó Királyt majd csak a felújítása után nyitják újra. Most viszont kiderült, hogy bizonytalan időre elhalasztották magát a felújítást is.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány miatti leállások következtében a tavalyi forgalmuknak nagyjából csak a 40 százalékát teheti majd ki az idei árbevétel. Ez pedig azt jelenti, hogy az elmúlt évek masszív nyeresége után idén már 3-4 milliárd forint veszteséggel kalkulálnak. Ez azért probléma, mert az elmúlt évek fürdőfejlesztéseit döntően a nyereség visszaforgatásából valósította meg a társaság. Azonban a veszteségbe átfordult gazdálkodás miatt most nem jut pénz a beruházásokra sem.

A vezérigazgató elmondta, hogy nem járható út a Király Gyógyfürdő jelenlegi formában való megnyitása, ugyanis a fürdő állaga nagyon leromlott, valamint “2018 óta nincs ÁNTSZ-engedélye”. Korábban felmerült, hogy a Gellért Hotel modernizálásával párhuzamosan a Gellért Gyógyfürdő felújításába is belevágnának. A jelenlegi információk szerint az Indotek Group tulajdonában lévő szálloda 2021. december 31-ig üzemel, majd utána állnak neki a felújításának. Ez azt jelenti, hogy addig a gyógyfürdő is működik, utána viszont elkerülhetetlen a Gellért felújítása is, hiszen “a fürdő megsüllyedt, évek óta alá van dúcolva, a gépészete elavult”.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai