hirdetés
hirdetés

Segítség a sofőröknek a Városliget környezetében

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – a NiT Hungary jóvoltából július közepétől új információs eszköz segíti a turistabusz-sofőröket a Hősök tere és a Városliget környezetében kialakított parkolási rend megismerésében.

hirdetés

Július 18-án két nagyméretű információs oszlopot helyeztek el a fel- és leszállópontokon, mely a szöveges instrukciók mellett térképes megjelenítésben is tartalmazza a Városliget autóbuszos közlekedési rendjét, a le- és felszállító pontokat, illetve a Városliget közvetlen közelében, a Hermina úton és a Dózsa György úton kialakított parkolóhelyeket és azok megközelítésének irányát.

A két oszlop arculati elemeiben megegyezik a városligeti információs totemekkel. Az oszlopok installálását követően a le- és felszállító pontokon megkezdték azoknak a padoknak a kihelyezését is, melyek a turistabuszokra várakozó csoportok kényelmét szolgálják. A turistabuszok áramlását segítő totemek, valamint a padok a NiT Hungary, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szakmai együttműködése eredményeként helyezték ki. A totemek elkészítését és installálását a NIT Hungary koordinálta és finanszírozta, míg az információs matricák tervezését és a padok kihelyezésének munkálatait a Városliget Zrt. irányította, egyúttal a felmerülő költségeket is fedezte.


Fővárosi Turisztikai Kerekasztal

A városligeti turistabusz-parkolás kérdése már korábban napirendre került a BFTK koordinálásával ülésező, Budapest turisztikai érdekegyeztető fórumaként működő Fővárosi Turisztikai Kerekasztal ülésein, ahol a NiT Hungary, a MUISZ és a MIE egyaránt képviselteti magát. Az idén életbe lépett „forgó” rendszerű közlekedési és parkolási rend a BFTK-t is közvetlenül érinti, hiszen a BUDAPESTINFO hálózat városligeti turistainformációs irodája éppen a Hősök terén, a Műjégpálya épületében üzemel.

Fontos a jogkövető magatartás

A jelen formájában március óta érvényes forgalomszabályozási rendszer hosszú távú működőképességének alapfeltétele a jogkövetés, azaz, hogy a térre érkező autóbuszvezetők ismerjék a rendszert, birtokában legyenek a szükséges információknak, és következetesen be is tartsák a forgalmi rendet és a KRESZ szabályait, különös tekintettel a leszállító helyeknél kihelyezett táblák előírásaira. A most kihelyezett, jól látható, többnyelvű, szöveges és térképes magyarázattal ellátott oszlopok ezt segítik elő. A forgalmi rend betartása az autóbuszok vezetőinek közös érdeke, hiszen a kijelölt le- és felszállóhelyeket hosszabb parkolásra használó buszvezetők az utánuk érkező buszok vezetői számára nehezítik meg a biztonságos és gyors utascserét, szabálytalan megállásra vagy hosszabb körözésre kényszerítve őket.

(forrás: BFTK)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai