Magyar turistabusz súlyos balesete Szlovákiában

Magyar turistabusz súlyos balesete Szlovákiában 

Egy 56 éves férfi meghalt, nyolcan pedig kórházba kerültek életveszélyes sérülésekkel a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar busz utasai közül, két embert közülük továbbra is mélyaltatásban tartanak. 
CSR: turistabusz gyerekeknek

CSR: turistabusz gyerekeknek 

A Homm Kft. egy 50 személyes turistabusszal ajándékozta meg Böjte Csaba alapítványának gyermekeit.
Beszorult egy turistabusz az alagútba, mint Micimackó Malacka otthonánál

Beszorult egy turistabusz az alagútba, mint Micimackó Malacka otthonánál 

Lillafüreden történt az eset vasárnap, és sajnos ketten meg is sérültek.
Turistabuszok parkolása a Várnál és a Gellérthegynél

Turistabuszok parkolása a Várnál és a Gellérthegynél 

Az első kerületi polgármester egyik legfontosabb vállalása az volt, hogy parkolóhelyet keres a turistabuszok számára a Várhegytől és a Gellérthegytől távolabb. Bemutatták a terveket.
Párbeszéd és segítség nélkül

Párbeszéd és segítség nélkül 

Túlélni. Elindulni. Működni. Erre vágynak a turizmus vállalkozói és dolgozói. A közbeszédben, a rendeletekben és a turizmusonline.hu hasábjain is gyakran esik szó a vendéglátóhelyekről, hotelekről, azonban a turisztikai szektor fontos szereplőiről, a buszosokról kevesebb. Ezen űr betöltése érdekében Pencz Zoltánnal, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete személyszállítási tanácsának elnökével, a Tűzpenge Kft. ügyvezetőjévelés a 2017-es „Év vállalkozójával” beszélgettünk.

A sikló kiválthatja a buszokat a Citadellán 

A Gellért-hegyi sikló váltaná ki a Citadella turistabusz-forgalmát - mondta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes budapesti sajtótájékoztatóján pénteken.
Segítség a sofőröknek a Városliget környezetében

Segítség a sofőröknek a Városliget környezetében  

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – a NiT Hungary jóvoltából július közepétől új információs eszköz segíti a turistabusz-sofőröket a Hősök tere és a Városliget környezetében kialakított parkolási rend megismerésében.
Bomba robbant Egyiptomban egy turistabusz mellett

Bomba robbant Egyiptomban egy turistabusz mellett 

Halottak nincsenek, tizenheten sérültek meg a gízai piramosik közelében végrehajtott támadásban - írja az Index.
Turistabusz katasztrófa Madeirán

Turistabusz katasztrófa Madeirán 

Portugáliában, Madeira szigetén legalább 28-an vesztették életüket egy turistabusz szerencsétlenségben - írja a BBC. A baleset oka egyelőre ismeretlen, ahogy az áldozatok nagy részének nemzetisége is.
Megrongáltak egy lengyel turistabuszt Ukrajnában

Megrongáltak egy lengyel turistabuszt Ukrajnában 

Ismeretlenek robbanószerkezetet hoztak működésbe egy szálloda előtt leparkolt lengyel turistabusz alatt a hétvégén a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv), Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter elítélte a támadást - jelentette hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség.

Budapest Busz viszi a turistákat a Várnegyedbe és a Várkert Bazárba 

Mostantól Budapest hivatalos környezetbarát várbusza is gazdagítja a fővárosi turisztikai szolgáltatások kínálatát.

Turistabusz szenvedett közlekedési balesetet Győrben 

Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában szombat reggel, a buszon utazó egyik utaskísérő és a taxi vezetője beszorult a járműbe, őket a tűzoltók vágták ki, mindketten súlyosan megsérültek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Megszűnik a buszok regisztrációja a budai Várban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaszi vállalását teljesítette, miszerint 2016. október 31-ig segíti a turistabuszok Várba történő feljutását.

Hétvégi buszbehajtási tilalom a budai Várban 

Szombat délutántól vasárnap reggelig nem hajthatnak fel a turistabuszok a budai Várba.

Szombaton módosul a turistabusz-közlekedés a Várban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúton tájékoztatja az érintett szakmai szereplőket, hogy a budai Várba busszal történő feljutás egyszeri alkalommal, egy napra módosul.

Minden, amit a turistabuszok várbéli behajtásáról tudni kell 

A Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával megszületett az a végleges fogalmi rend, amely a turistabuszok közlekedését szabályozza a budai Vár felújításának ideje alatt, az új forgalmi rend június 1-jén lép életbe.

Első szülinapját ünnepelte Budapesten a Worldwide City Sightseeing 

Egy éve működik a hop on-hop off szolgáltatást nyújtó Worldwide City Sightseeing Budapesten, az évfordulót május 26-án a Kioskban tartott díszes fogadással egybekötött születésnapi összejövetellel és egy partival ünnepelte a cég.

A turistabuszokra is kiterjed a BKK és a NiT Hungary megállapodása 

Együttműködési megállapodás született a BKK és a NiT Hungary között a turizmusfejlesztés és teherforgalmi behajtás rendezése érdekében.

Görög buszügy: az utazási irodások kiállnak a Grand Tours mellett 

Több hazai médium is közölte a hírt a minap, miszerint 18 óra helyett több mint 32 óráig tartott, amíg Görögországból hazaért egy utazási iroda turistabusza. A utazási szakemberek kiállnak a utazásszervező mellett, amely szerintük mindent megtett az utasok érdekében.

MUISZ-közgyűlés: aktív félév után tevékeny jövő 

Megtartotta idei első közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Az eseményen hallhattunk a szövetség elmúlt félévének aktivitásairól és a jelenlegi lobbitevékenységekről, valamint a további tervekről, de a közgyűlésnek helyet adó Pesti Vigadót és a Hotelstars-rendszert is megismerhették a jelenlévők.

Autóbusz-behajtási tilalom lesz a Lipótvárosban 

Megállapodást írt alá 2015. június 11-én, csütörtökön Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere és Dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója Dr. Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes jelenlétében Belváros-Lipótvárost terhelő buszközlekedés csökkentése érdekében.

Turistabuszok Budapesten: forgalmi könnyítések a NiT javaslataira 

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT) beszámolt arról, hogy a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal Turistabusz Munkacsoportja keretein belül, a NiT Hungary és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. kezdeményezésére konstruktív egyeztetést folytattak a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Közúti Közlekedési Divíziójával.

Budapesti forgalom turistaszemmel 

H. Szabó Sándor felvételein megnézheti, mire pattannak a turisták, ha Budapestet szeretnék felfedezni.

Konkrét problémák, általános válaszok a személyszállítási konferencián 

„Adtak a” fekáliának „egy pofont” - nem szerettük volna szó szerint idézni az egyik budapesti buszos vállalkozó véleményét a szerdán, a zsámbéki vezetéstechnikai pálya, a Driving Camp területén az idei Bus Expo alkalmából megrendezett konferencia különjárati - turistabuszok kihívásait tárgyaló - szekcióüléséről, de nem ő volt az egyetlen, aki úgy érezte, előrelépés az évek óta problémás területeken ezúttal sem történt.

Ruszinkó Ádám a turizmust érintő parkolásról egyeztet a főpolgármesterrel 

A turizmus számára fontos, hogy a megközelíthetőségre, a parkolásra hasznos megoldások szülessenek - hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az okos parkolás, a városi mobilitás lehetőségeit bemutató szerdai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.

A BKK elképzelései a budapesti turistabuszok parkolásáról 

Az utóbbi években nincs idegenforgalmi szezon, melynek során ne borzolnák a buszos cégek és utazási irodák idegeit a turistabuszok parkolási rendjének változásai. Változott-e valami idén?

Lengyel turistabusz alatt szakadt be az út Budapesten 

Beszakadt egy lengyel turistabusz egyik kereke alatt egy az úttestbe épített kábelalagút fedele.

A turistabuszok közlekedése a beutaztatók szerint 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) szerint remek dolog a fővárosi gépjármű forgalom csökkentése, de egy kicsit vegye már elő a városvezetés a józan eszét, és fontolja meg a szövetség javaslatait.

Átalakul a Budai Vár és környékének közlekedése 

Kiterelik a bringásokat a rakpartól, számos köztéri gépkocsiparkolót megszüntetnek, viszont új turistabusz-parkolók jönnek létre a Budai Várnál és környékén.

Egyre nagyobb gond a turistabuszok parkolása Budapesten 

Levelet írt Tarlós István főpolgármesternek a magyarországi beutaztató utazási irodák nevében Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnöke a turistabuszok parkolásával kapcsolatos, egyre súlyosabbá váló problémák miatt.

Tiltakoznak az idegenvezetők 

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége tiltakozik a Bazilikánál levő buszos parkolási lehetőségek részleges megszüntetése ellen. 

A beutaztatók szerint nem sikersztori a ferihegyi parkolás 

Két hete szerdán látott napvilágot a Budapest Airport (BUD) azon közleménye, melyben elismerően nyilatkozik a 2012 augusztusában bevezetett, új parkolási rendszerről. E szerint a „A repülőtér termináljai előtti közlekedés biztonságosabb és gördülékenyebb, mint valaha.” Ugyanakkor a közleményben igen kevés szó esik a Ferihegy utasforgalmának szintén jelentős hányadát „ráhordó” turistabuszokról, az azokat bérlők, üzemeltetők elégedettégéről.

Megint beszorult egy busz a Ferihegyi úton 

Beszorult egy osztrák rendszámú emeletes busz a magasságkorlátozó alá hétfő délelőtt a Ferihegyi gyorsforgalmi úton - tudta meg az MTI.

Csütörtök este újraindult a légi forgalom Burgaszban 

Csütörtök este újraindult a forgalom a burgaszi repülőtéren, tudta meg lapunk.

Felülvizsgálta buszos parkolási koncepcióját a Budapest Airport 

A Budapest Airporthoz 2. Terminál előtti úthálózat fejlesztése és átépítési munkálatai átmenetileg érintik a nagyméretű járművek forgalmát, így a buszos be- és kiszállítás rendszerét is.

MABEUSZ: nyár és ami azután jön 

Legutóbbi megbeszélésén vette számba a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) nyáron elvégzett feladatait és jelölte ki az újakat. Ferihegyi buszparkolás, új szolgáltatók és együttműködés a TDM szervezetekkel szerepeltek a napirenden. Munkatársunktól

Változik a buszok parkolási rendje a reptéren 

2011. augusztus 15-től ideiglenesen változik a 2-es Terminál érkezési szintjén a buszok parkolási rendje, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a MUISZ.

Ingyen parkolhatnak a turistabuszok 

Egy évek óta húzódó probléma megoldására kerülhet sor most a Fővárosi Önkormányzat és szervezetei jóvoltából - közölte a Turizmus Online-nal a BTSZK.

Megoldódik a buszos utasfelvétel a reptéren 

Elérte az árolló a Budapest Airport parkolóját is: a budapesti repülőtéren minimum 30 %-kal lettek olcsóbbak a hosszútávú parkoló árai, de kéthetes parkolás esetén csak a korábbi ár felét kell fizetni. A Budapest Airport az új árszabás bevezetését a nyaralási szezonhoz időzítette, azaz július 1-től indul az árzuhanás. A számítás egyik alapja az volt, hogy a hosszútávú, tehát minimum egyhetes parkolás, ami nagyjából egy külföldi nyaralás ideje, olcsóbb legyen a parkoló, mint egy oda-vissza út a fővárosba taxival.

A ferihegyi buszhelyzetről is tárgyaltak 

Elnökségi ülést tartott a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, ahol megvitatták a  turistabuszok repülőtéri behajtásának kérdését is.

Nem parkolhatnak buszok az Abaligeti-barlang előtt 

Március 1-től megszűnik az Abaligeti-barlang előtti parkolóban a buszok parkolási lehetősége.

A buszosok és az utazásszervezők a főpolgármesterrel egyeztetnének 

Mielőbbi egyeztetést javasol a főváros turisztikai célú autóbuszos személyszállítása ügyében Tarlós István főpolgármesterrel a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ)

Újabb turistabusz baleset 

Ezúttal német turistabusz karambolozott két autóval Budapesten - tájékoztatott az MTI.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!