hirdetés
hirdetés

Vajon kedvez az év második fele a Tolna megyei termálfürdőknek?

A Tolna megyei termálfürdők a tavalyinál nagyobb, de legalább azt elérő forgalomra számítanak az idén. A fürdők közül három felújítva várja a vendégeket, amelyre az elmúlt években együttesen mintegy hárommilliárd forintot fordítottak.

hirdetés

A tamási termálfürdő első féléves forgalma a tavalyinál valamivel jobban alakult, az első hat hónapban hétezerrel több vendég volt, mint 2013 hasonló időszakában - mondta Róth Zoltán, a fürdő vezetője az MTI-nek. A tavalyi teljes évben 160 ezer vendéget fogadó fürdőben arra számítanak, hogy a gyengébb július forgalom után augusztusban több vendég lesz. A 2011-ben 1,4 milliárd forintos beruházással átépített létesítmény vendégköre főleg belföldi, a fürdővezető közlése szerint 8-9 százalék a német nyelvterületről érkező látogatók aránya.

Ingyenes belépővel csábították a vendégeket

A dombóvári Gunarasfürdő hideg és gyógyvizes medencéket is működtető strand forgalmáról a Gunaras Zrt. nem közölt adatokat; Kormos László, a társaság értékesítési munkatársa arról számolt be, hogy az időjárás miatt eddig valamivel kevesebb volt a fürdővendég, mint tavaly, ezért néhány alkalommal ingyenes belépéssel igyekeztek növelni a forgalmat.

A 2012-ben 1,3 milliárd forintos ráfordítással elkészült szekszárdi strand- és élményfürdőben július közepén köszöntötték a 25 000. látogatót. Kővári Ildikó, az üzemeltető Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. kommunikációs munkatársa elmondta: a főként a tolnai megyeszékhelyről és környékéről - de a szomszédos megyékből is - érkező kisgyermekes családok, hétköznap 1000, hétvégi napokon átlagosan 2000 vendég keresi fel a családbarát fürdőt, és abban bíznak, hogy az idén sikerül meghaladni a tavalyi 60 ezer fős forgalmat.

A szintén 2012-ben több mint 400 millió forintos forrásból megépült bonyhádi termálfürdőnek az idén a júliusi változékony időjárás miatt kevesebb látogatója volt - mondta Bölcsföldi Zoltán, a létesítmény vezetője. Hozzátette, hogy a Völgységben népszerű fürdőt hétközben naponta 300-an, hétvégenként napi 600-an keresik fel. A szezonálisan nyitva tartó fürdőben az elfogadhatónak tartott évi húszezer fős forgalmat szeretnék elérni - mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk