hirdetés
hirdetés

150 ezer utasra számít a Debrecen Airport

A tavalyi 130 ezer után az idén 150 ezer utasra számít a debreceni repülőtér. A charteres forgalom is jelentősen nőtt 2014-ben. 

hirdetés

2013-ban a repülőtéren 130 000 utas fordult meg, ez az előző évek forgalmának több mint háromszorosa. Ez köszönhető részben a gazdasági fellendülésnek, részben a 2012. év közepétől napi szinten közlekedő menetrend szerinti járatok igen magas töltöttségi rátájának. 2014-ben több mint 150 000 fő utasforgalomra számítunk; folyamatos igény mutatkozik repülőterünk iránt és új útvonalak bevezetésére. 2013-ban 13700 charter utasunk volt, 2014-ben ez a szám elérte a 18000 főt. A menetrend szerinti fapados járatokon tavaly összesen 115 000 utas fordult meg repülőterünkön, az idei évben ennél több utasra számítunk - közölte lapunk kérdésére Gulyás Péter, a Debrecen Airport forgalmi igazgatója. 

A 2014. évi charterszezon a 2013. évihez képest jelentős fejlődést mutatott; a tavalyi bulgáriai (Burgasz), török (Antalya), tunéziai (Monastir) és német beutazó (Drezda, Erfurt, Lipcse) célállomások az idei évben is kivétel nélkül teltházzal üzemeltek.

A tavalyi év töltöttségi adatai győzték meg az utazási irodákat arról, hogy idén ismét a palettára helyezzék a felsorolt járatokat; idén azonban a választékot a már rég óta várt görögországi (Zakynthos) desztináció bővítette, amely teljes kihasználtsággal üzemelt a szezon folyamán.

A legtöbb utast mindkét évben a török illetve a bolgár járatok szállították; a görög úti cél szintén az elsők között volt 2014-ben.Havi bontásban minden egyes desztinációban 1200-1400 utas fordult meg nálunk, a törökországi és tunéziai utak szeptemberben is üzemeltek.

Szeptember 1-jén, két éves kihagyás után indult el újra az a 6 járatpárból álló charterlánc, mely Moszkvából háromhetente érkezik Debrecenbe, gyermekek üdültetése céljából. 

Reményeink szerint a járatok növekvő sikere a jövő évben is hasonló mutatókkal szolgál majd, illetve a görögországi desztináció sikerére is alapozva még több útvonal választék lesz elérhető majd Debrecenből - hangsúlyozta Gulyás Péter.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai