Telt házzal indult el az IBUSZ első charter járata Salalah-ba

Telt házzal indult el az IBUSZ első charter járata Salalah-ba 

November 24-én hajnalban teljes teltházzal szállt fel a Smartwings Boeing 737/900 MAX típusú gépe, az IBUSZ első charter járata Salalah-ba, Omán fehérhomokos tengerpartjára. (x)
Kétszer annyi charter indul, mint tavaly

Kétszer annyi charter indul, mint tavaly 

"Úgy tűnik, idén fellélegezhetünk, és kicsit olyan lesz a 2022-es nyár, mint a koronavírus előtt" - nyilatkozta az MTI-nek Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.
Törökországgal bővül az IBUSZ őszi kínálata

Törökországgal bővül az IBUSZ őszi kínálata 

Az őszi szünetre tapasztalt intenzív keresletre reagálva az IBUSZ a Kartago Tours-szal együtt egy 3. charter járatot is elindít Antalyába.
Gran Canariára indul charterjárat Budapestről

Gran Canariára indul charterjárat Budapestről 

A Las Palmas de Gran Canaria Airport (LPA) és Budapest között indít charterjáratokat a Fly to Canarias – közölte az AIRportállal a társaság budapesti képviseletét ellátó Blue Sky Air Services Kft.

Ezt a két charterláncot tervezi a szezonra a TUI 

Az utazásszervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy Budapest és Antalya valamint Budapest és Heraklion között indít járatokat nyáron.
Meglepő fordulat: a magyar charterutasok többsége bevállalta a karantént

Meglepő fordulat: a magyar charterutasok többsége bevállalta a karantént 

A tegnapi Kormányinfón elhangzott bejelentéssel kapcsolatban az IBUSZ az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:
Frissítve - Jól muzsikáltak a görög charterek, de kérdés, mi lesz velük szeptemberben

Frissítve - Jól muzsikáltak a görög charterek, de kérdés, mi lesz velük szeptemberben 

Komora Zoltánnal, az IBUSZ vezérigazgató-helyettesével és Molnár Judittal, MUISZ-elnökkel beszélgettünk a nyári charterszezonról, szeptemberi tervekről és őszi-téli kilátásokról. 
A tavalyi kapacitások negyedével chartereztetnek idén a hazai irodák

A tavalyi kapacitások negyedével chartereztetnek idén a hazai irodák 

Mondta el csütörtökön a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Judit egy szakmai webináriumon, amelyet a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete szervezett.
Júliustól charter-start

Júliustól charter-start 

Az utazási irodák az egészségügyi és adminisztratív szabályokat figyelembe véve, július elején tervezik elindítani a közvetlen charterjáratokat a mediterrán tengerparti üdülőhelyekre, közölte a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.
Idén először a TUI is indít saját Budapest-Antalya chartert

Idén először a TUI is indít saját Budapest-Antalya chartert 

2019-ben egyértelműen Törökország a magyarországi TUI-utasok kedvenc úti célja. Első saját, Budapestről Antalyába induló charterjáratával és széles, minden célcsoportot kiszolgáló szállásajánlataival a TUI jelentősen növelte Törökországban nyaraló utasai számát.

Jövőre is jó évre számít a Sun & Fun Holidays 

A 10. szezonja előtt alló társaság ma már az egyik legnagyobb forgalmat bonyolító tour operátor hazánkban.

Közvetlen nyári charter járat indul Barcelonába Debrecenből 

Az első Barcelona járat, amely pénteki napokon hetente egyszer fog közlekedni 2018. június 15. és szeptember 28. között a Debrecen Airportról indul az IBUSZ által bérelt Travel Service légitársaság 189-fős Boeing 737-800-as gépével napközbeni, utasbarát menetrenddel.

Charterjárat indul Nagyváradról az egyiptomi üdülőhelyre 

Október 4-től indul a charterjárat az egyiptomi Hurghadába. 

Vagyoni biztosítékot emelt a Sun & Fun Holidays 

A megnövekedett utasforgalomnak köszönhetően vagyoni biztosítékot emelt a charteres csomagokat programozó utazásszervező, így 2017. júliusától már 800 millió Ft-ra biztosítja utasait a Colonnade Biztosítónál.

Új charterjáratot indít az ETI Hurghadára 

Az ETI új charterjáratot indít Budapestről Hurghadára, pénteki járatnapon, július 21-től. Ez már a negyedik gépük Budapestről az egyiptomi üdülőhelyre.

Csatlakozott a Travel Service az európai légiszövetséghez 

A Travel Service csatlakozott Európa legnagyobb légiszövetségéhez, az Airlines for Europe-hoz (A4E). A csehországi légitársaság Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is működtet leányvállalatot. 

Közvetlen charterjárat Budapestről Sharm el Sheikre 

Június 14-én este felszállt az ETI tervezett Sharm el Sheikh charterjárata, amely október végéig közlekedik szerdánként.

Sun & Fun Holidays: új járatok és tanulmányutak a török tengerpartra 

A nagy érdeklődésre való tekintettel tovább növelte törökországi charterjáratainak számát a Sun & Fun Holidays. Az utazásszervező a közelmúltban két tanulmányutat is szervezett a török tengerpartra partnereinek.

Tunéziában mutatta be idei árualapját a Kartago Tours 

Első ízben rendezte meg külföldön katalógusbemutatóját a Kartago Tours: január utolsó hétvégéjén a tunéziai Hammametben látták vendégül közel 100 viszonteladó partnerüket. A nagyszabású esemény keretében emlékeztek meg a társaság 20. születésnapjáról is.

Heti öt járatot tervez Egyiptomba az idén az ETI 

A tavalyi sikerek után további utasszám-növekedésre számít az idén az Express Travel International, amely a nyári főszezonban öt járatot tervez indítani Magyarországról a Vörös-tenger partjára.

Óvatosak, de bizakodók a charteres utazásszervezők 

Tovább csökkent a charteres utazásszervezők száma idén, és bár egyelőre óvatosak az utazási irodák, bizakodón néznek a szezon elé, a kereslet növekedése esetén pedig készek emelni kauciójuk összegén.

Jelentősen visszaesett idén a hazai charterforgalom 

A korábbi évekhez képest nagymértékben csökkent a charterutasok forgalma Magyarországon. A változás nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben is érezhető volt. A forgalom egy része menetrendi járatokra terelődött át. 

Spanyolország, Görögország és Bulgária aratták a babérokat a magyarok körében 

Az idei nyári szezonban a magyar turisták körében Spanyolország, Görögország, Bulgária, Horvátország, Olaszország és Ausztria volt a legkedveltebb úti cél - mondta a Neckermann Utazás ügyvezető igazgatója az MTI-nek pénteken.

Sikeresen indult az Anubis Travel jordániai chartere 

Az Anubis Travel szeptember 24-én teltházzal indította el új jordániai járatát a Budapest-Aqaba útvonalon. Egy héttel később, az október elsejei charter szintén telházzal repült el Budapestről. 

Július végi fordulat a Kartago Toursnál 

A gyenge szezonkezdet után július végén megindult a kereslet Tunézia és Egyiptom iránt a Kartago Toursnál. A társaság a téli szezonban az észak-afrikai üdülőhelyek mellett egzotikus utakat és a Der Touristik teljes árualapját kínálja. 

ETI: nő az érdeklődés Egyiptom iránt 

Nehezen indult az idei szezon az ETI-nél, de a nyár közepétől beindultak a foglalások. A tervek szerint télen is közlekedik majd heti egy járatuk Egyiptomba. 

Sikeres nyár után erős őszre számít az Anubis Travel 

Kiváló nyári szezont zárt az Anubis Travel, és várhatóan erős lesz az őszi időszak is – közölte lapunkkal az iroda ügyvezetője, Ahmed Bahgat, miután leszállt az utazásszervező utolsó mediterrán charterjárata.

Kedden két gép indul a Green Travel utasaival a török tengerpartra 

A tour-operátor, amely vasárnap törölte észak-ciprusi járatát, és alternatívaként törökországi üdülést ajánlott fel utasainak, holnap utaztatja el az érintetteket Budapestről Antalyába – tudtuk meg az irodától.

A Green Travel leállította az észak-ciprusi chartert, Antalyát ajánlanak helyette 

A Green Travel augusztus 21-én a déli órákban a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe észak-ciprusi charterjáratukkal kapcsolatban:

ETI-újdonság: indul a második Hurghada-charter Budapestről 

Július 28-án, csütörtökön rajtol a fővárosból a cég új egyiptomi járata.

Jelentősen bővült az Anubis Travel mediterrán kínálata 

Egyiptom és Jordánia mellett a mediterrán térség legnépszerűbb üdülőhelyeire: Rodoszra, Krétára és Mallorcára is jelentős kapacitásokat kínál az Anubis Travel idén nyáron.

Az Anubis Travel bízik Egyiptomban 

Hamarosan elindulnak az első charterjáratok Egyiptomba, azonban menetrendszerinti járatokkal eddig is utaztak az Anubis Travel utasai. A részletes programról Ahmed Bahgat, az utazásszervező ügyvezetője adott tájékoztatást lapunknak.

Visszatérnek Nagyváradra az izraeli turisták 

A hetvenes években közlekedett utoljára charterjárat Nagyvárad és Tel-Aviv között, most azonban újraindították a járatokat: április 22-étől nyár végéig több mint kétezer izraeli turistára számít a romániai város.

Új görög úti cél a Kartago Tours nyári kínálatában 

Kapacitásbővítés és új úti cél Görögországban, repülős, buszos és egyéni utazások számos tengerparti desztinációba, egy kis egzotikumként pedig Dubaj és a Zöld-foki-szigetek jellemzik a Kartago Tours nyári árualapját.

Tegyünk az utazáspesszimizmus ellen! 

Elég az utazáspesszimizmusból - mondja Gruber Csaba, a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője, aki közösségi oldalán fejti ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy sok magyar idén fél külföldre utazni.

Heti tizennégy indulás a Taurus Reisen nyári kínálatában 

Hat ország tíz üdülőövezetébe utazhatnak idén az érdeklődők a Taurus Reisen szervezésében. Két lánc indul el májusban, a többi júniustól közlekedik.

ETI: május elején indul az első egyiptomi charterjárat 

A magyar utazóközönség a globális bizonytalanság miatt a telet és a tavaszt charterjáratok nélkül volt kénytelen elviselni, májusban viszont várhatóan több üdülőjárat is elindul végre, az elsők között az ETI egyiptomi chartere.

A szezonra készülődik Tunézia 

Tunézia idén a világ minden tájáról számít turistákra, az európai utasok pedig az előrejelzések szerint 2016-ban visszatérnek az észak-afrikai országba. Ezt bizonyítják a Tunézia és számos európai ország között a nyár folyamán közlekedő charterjáratok is.

Debrecenből repül Izmirbe és Észak-Ciprusra a Green Travel 

Újabb két repülős úti cél közül választhatnak a Debrecen környéki utazók. 

Erős last minute időszak várható 

A Sun & Fun Holidays óvatos optimizmussal várja az idei szezont. Mind a charteres, mind a szállodai szerződéseiket maximális rugalmassággal kötötték meg, hogy a piaci igények alakulásával párhuzamosan növelni vagy csökkenteni tudják kapacitásaikat.

Nyári tervek, átrendezett kapacitások 

Az érdeklődés átalakulásának megfelelően átrendezte kapacitásait az idei nyárra az Anubis Travel. A görög szigetek kiemelt figyelmet kap idén. Az év során megkezdi működését a cégcsoport két új tagja Csehországban és Ausztriában.

Bíztató szezonkezdet, bővülő kínálat az ETI-nél 

Május elején indul az ETI első egyiptomi charterjárata Budapestről, bécsi indulással pedig egy sor, a magyar piacon újdonságnak számító repülős desztináció válik elérhetővé, például az olaszországi Szardínia és Calabria, vagy a bulgáriai Várna.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.

Bódis Márta a Christian Tour irodavezetője 

Bódis Mártát nevezték ki a hamarosan megnyíló budapesti Christian Tour-iroda vezetőjének. 

ETI 2016: bővülő kínálat és szenzációs előfoglalási árak 

A hazánkban 2014 tavasza óta Egyiptom-specialistaként jelen lévő Express Travel International (ETI) sikeres évet zár, és gőzerővel készül az új esztendőre.

Törökországé az elsőség a magyar charterpiacon 

Jelentősen nőtt idén nyáron az utazásszervezők által Magyarországról kínált repülős üdülések száma, azonban még mindig meg sem közelíti a 2008 előtti szintet. A legnépszerűbb charteres úti célok listáján az idén átvette a vezetést Görögországtól Törökország.

Egy görög charterjáratot kellett lemondani a túlkínálat miatt 

A görögországi charterjáratok töltöttségi mutatói magasak, de a túlkínálat sejthető volt – tudtuk meg az IBUSZ-tól.

Bővíti bulgáriai kapacitásait a Robinson Tours 

A júniusi tunéziai merénylet hatására sokan új úti célt keresnek maguknak, így az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés Bulgária iránt is. Erre reagálva a Robinson Tours bővítette kapacitásait Burgaszba és Várnába.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!