hirdetés

A Magyar Turizmus Minőségi Díj nyertesei

A Magyar Turizmus Minőségi Díj tavalyi nyerteseit jelentették be, és a 2012. évi pályázat kiírását ismertették csütörtökön sajtótájékoztató keretében az egyik nyertes szállodában, a Continental Hotel Zara Budapestben.

hirdetés

Mint Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója elmondta, a hagyományokhoz híven jövőre is olyan helyen tartják meg a sajtótájékoztatót, amely egyben nyertese is a díjnak.

A minőséget szimbolizáló Q-jel használata 3 évre szól, de közben legalább egyszer utóellenőrzést tartanak, és meg is vonhatják a logo használatát.  - Komoly elismerésnek tekintjük a HOTREC-akkreditációját, továbbá büszkék vagyunk arra, hogy a bevezetés óta eltelt 7 évben 171 szolgáltató jelentkezett és ebből 147-en teljesítették az előírt követelményeket – mondta a projekt igazgatója.

A minősítéseket az Utazás Kiállításon ünnepélyes külsőségek között vehetik majd át a díjazottak.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója többek között arról is szólt, hogy a mostani minősítés csak éttermekre és a szállodákra határozza meg a kritériumokat. A jövőben szeretnék kiszélesíteni az utazási irodákra, a taxi társaságokra, de ez hosszú távú folyamat lesz.

- Marketingtevékenységünkben kiemelt helye van a minőségnek, amely a szolgáltatások értékét is jelenti - tette hozzá.

Nemes Andrea szerint már az államigazgatási egyeztetésnél tart a turizmus törvény előkészítése, a szöveg tartalmazza a szolgáltatók minősítésére vonatkozó szabályokat is, erről még széleskörű egyeztetéseket is folytatnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője szerint az Európa Tanács munkacsoportot hozott létre az unión belüli egységes minősítés kidolgozására, amelyet számításaik szerint két év múlva vezetnek be.  Az egységes minősítést csak azok nyerhetik majd el, akiknek van saját nemzeti minősítési rendszerük, a magyar minősítési rendszer 2006 óta él.  

Idén 2 étteremnek és 17 szállodának hosszabbította meg a zsűri az egyszer már elnyert Q-jelet. További 6 szálloda és egy étterem pedig először kapta meg az elismerést.

A tájékoztatón jelentették be, hogy 2012-ben is meghirdetik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat szállodák és éttermek részére. Jelentkezni a mai naptól március 9-éig lehet, további információk  www.itthon.hu/minosegdíj

A pályázat benyújtási határideje május 31.

Az éttermek közül első alkalommal minősített a hegyeshalmi Paprika csárda,

A nyertes szállodák:

A szállodák közül első alkalommal került fel a listára:

a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Szálloda,

a budapesti Continental Hotel Zara,

a hódmezővásárhelyi Best Western Hotel Ginkgo Sas,

a szegedi Hunguest Hotel Forrás,

a budapesti La Prima Fashion Hotel és

budapesti Mamaison Hotel Andrássy Budapest.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai