hirdetés
hirdetés

Az ICAO segítségét kéri Katar

Az ICAO, az Nemzetközi Polgári Repülési Szervezethez, az ENSZ légügyi szervezetének segítségét kéri Katar, hogy működjön közre a térségi politikai feszültség következtében bonyolulttá vált légtérhasználat ügyében - írta az AIRportal a Reuters-re hivatkozva.

hirdetés

Katar levélben kérte az ICAO-t, hogy segítsenek megoldást találni a helyzetre és biztosítsanak útvonalat a katari repülőgépek számára. A dohai repülőtér a bahreini repüléstájékoztató (FIR) körzetben található. Bahrein azóta lazított a szigoron biztosítva az áthaladást a a katari repülőgépeknek az áthaladást a FIR-en, de öt útvonalon fenntartotta a tiltást.

A héten Montreálban ülésezik az ICAO, a beavatkozásról pénteken kezdeményznek vitát, döntés azonban még nem várható.  Az ICAO közvetlenül nem avatkozik bele egyes országok jogalkotásába, ugyanakkor él azzal a lehetőségével, hogy a biztonságra való hivatkozással kéri a helyzet megnyugtató megoldását.

Akbar Al Baker Qatar Airways-vezérigazgató szerint az ICAO-nak illegálisnak kellene nyilvánítania a szomszédos országok katari légteret lezáró lépését. Mint tájékoztatott, eddig 18 járatot kellett beszüntetni. Szintén reklamálta az Egyesült Államoknak az ügyben tanusított passzivitását.

(forrás: AIRportal.hu, Reuters)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai