Ezek ma a világ legjobb légitársaságai

Ezek ma a világ legjobb légitársaságai 

Hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax felmérése szerint a Qatar Airways, a Singapore Airlines megtartotta a második helyet, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates - írja az AIRportal.hu.
Az Airbus nem hagyja magát

Az Airbus nem hagyja magát 

Törölte a Qatar Airways megrendelését 50 darab A321neóra.
Magyar menedzser a Qatar Airways-nél

Magyar menedzser a Qatar Airways-nél  

Reisz Anna a Air France KLM-től érkezett a közel-keleti székhelyű légitársasághoz, a katari piac marketingjéért felel októbertől, a kreativ.hu információja alapján.
Újra jár a Qatar Phuketre

Újra jár a Qatar Phuketre 

A légitársaság 2021. július 1-től újra heti négy alkalommal, Airbus A350 géptípussal ismét közlekedik Phuketre.
Több Qatar járat Budapestről a nyáron

Több Qatar járat Budapestről a nyáron 

Március 28-tól heti háromról négy, június közepétől pedig öt járatra bővít Doha és Budapest közötti útvonalán a Qatar Airways - értesült az AIRportal.hu.

Nyolc új útvonalat jelentett be a Qatar Airways 

Nyolc új útvonalat nyit a Qatar Airways, ezt a Kuvaitban megrendezett Aviation Show rendezvényen jelentette be a katari légitársaság - írja az AIRportal.hu  

Részesedést vásárolna a Lufthansában a Qatar Airways 

A Qatar Airways részesedést vásárolna a Lufthansában, a katari légitársaság vezetője szerint a cég a Lufthansával való partneri együttműködés lehetőségét is megvizsgálja. 
Az Air New Zealand a világ legjobb légitársasága

Az Air New Zealand a világ legjobb légitársasága 

A légi fuvarozókat biztonság és termék szerint rangsoroló AirlineRatings.com szerint a világ legjobb légitársasága 2020-ban az Air New Zealand.
Tényleg A330-as repül!

Tényleg A330-as repül! 

Munkatársunk a Hungária-gyűrű még gyér, déli forgalmában autózott, augusztus 1-én, amikor egy Airbus A330-as hajtómű hangjára kísértetiesen emlékeztető morajt hallott. A hangot beérte a látvány, és mit ad isten, nem a légitársaság 330-asa repül végsikláson Ferihegy 13 jobbra!
További Qatar Airways-bővítés Budapesten

További Qatar Airways-bővítés Budapesten 

A Qatar Airways örömmel jelenti, hogy Budapestre történő járatai száma augusztus 2-től további 4-gyel bővül a nyári menetrendben. Ezzel a heti járatok száma 14-ről 18-ra emelkedik, amely lehetővé teszi a Budapestre történő megnövekedett kereslet, illetve Dohán keresztül az Ázsia felé irányuló forgalom kiszolgálását.

Hogy gondolta Akbar al Baker? 

A Qatar Airways vezérigazgatója a IATA 74. Sydney-i közgyűlésének záró sajtótájékoztatóján hökkentette meg egy megjegyzésével az egybegyűlt újságírókat. Mondandója azonban kapcsolható az idei közgyűlés egyik fontos témájához.

Gyerekek is gyűjthetik a pontokat! 

Megújult a Qatar Airways törzsutas programja, a Privilige Club rendszere: a folytatásban nem csupán a szülők, hanem már gyerekek is gyűjthetnek pontokat - tudtuk meg pénteken a légitársaság budapesti képviseletétől.

A téli menetrendben is repül a Qatar Airways A330-asa 

2018. október 28-tól 2019. március végéig továbbra is az Airbus A330-200-as típusú repülőgépek teljesítik a Budapest-Doha útvonalat — közölte pénteken a Qatar Airways budapesti képviselete.

Ön mihez kezdene egy negyed reptérrel? 

A katari állami Qatar Airways szándéknyilatkozatot írt alá a harmadik legnagyobb orosz légikikötő, a moszkvai Vnukovo repülőtér 25 százalékos tulajdonrészének a megszerzéséről.

A Qatar Airways Dreamlinerrel jár Budapestre 

Kedden, amikor a többség még az igazak álmát alussza, landolt a Qatar Airways "Álomgépe", egy Boeing 787 Dreamliner a ferihegyi betonon. Menetrendben hoz és visz utasokat pár alkalommal a héten. Emiatt nem tudtunk aludni, autóba ültünk, hogy saját szemünkkel nézzük meg a gépet.

Chiang Mai-tól egészen a szomszédos Laoszig 

Közös szervezésű tanulmányúttal indította az évet az Utazom.com és a Qatar Airways. A 10 napos túra során a szakmai csoport megismerhette Észak-Thaiföld meseszép vidékét Chiang Mai-tól egészen a szomszédos Laoszig, körbejárhatta a Krabi környéki strandokat, végiglátogathatta Doha nevezetességeit, és kipróbálhatta a világ legjobb légitársaságának business class szolgáltatásait — tájékoztatott kedden az Utazom.com.

Az USA-Öböl légi tusa aktuális állása 

Megállapodott Katar és az Egyesült Államok arról, hogy a Qatar Airways állami légitársaság a jövőben transzparensen gazdálkodik és nem közlekedtet járatokat az úgynevezett ötödik szabadságjog alatt az Egyesült Államokba.

Régóta vártuk: nagyvasra vált a Qatar Airways a budapesti útvonalon 

Vasárnap szellőztette meg az Airlineroute szakportál, hogy 2018. augusztus 1-től a nyári menetrend végéig A330-asra vált a Qatar Airways Doha-Budapest útvonalán.

Különadóval sújtaná az USA az öböl menti légitársaságokat 

A Bloomberg szerint az Egyesült Államok plusz adót vetne ki a Qatar, az Emirates és az Etihad járataira.

Airbus A350-sel a Maldív-szigetekre 

Október 31-től a Qatar Airways Airbus A350-es gépekkel üzemeltet járatokat a Maldív-szigetekre. 

Chiang Maiba indít járatot a Qatar Airways 

Észak-Thaiföld fővárosát hetente négyszer lehet elérni decembertől dohai átszállással. 

Nem kell vízum a magyar turistáknak többé Katarba 

Nyolcvan ország, köztük Magyarország állampolgáraival szemben feloldotta a vízumkötelezettséget Katar a katari belügyminisztérium, a katari turisztikai hatóság és a Qatar Airways közös nyilatkozata szerint.

Továbbra is zavartalanul jutnak el úti céljukig a Qatar Airways magyar utasai 

Négy ország továbbra is fenntartja a Katar ellen egy diplomáciai bonyodalom miatt néhány hete bevezetett légiközlekedési korlátozásokat. Ezek azonban továbbra is csak elvétve érintik a magyar utazóközönséget — tudtuk meg a légitársaság képviselőitől.

Részesedést venne egy amerikai légitársaságban a Qatar Airways 

Az American Airlines részvényeinek 10%-át szeretné felvásárolni a katari légitársaság. 

Ezek a legjobb légitársaságok a Skytrax szerint 

A Skytrax 2017. június 20-án, a Párizsi Air Show keretén belül hirdette ki "Az év legjobb légitársasága" díját. A Skytrax légiipari piackutató intézet mintegy 18 millió utast kérdezett meg a témában több mint 160 országból. 

Az ICAO segítségét kéri Katar 

Az ICAO, az Nemzetközi Polgári Repülési Szervezethez, az ENSZ légügyi szervezetének segítségét kéri Katar, hogy működjön közre a térségi politikai feszültség következtében bonyolulttá vált légtérhasználat ügyében - írta az AIRportal a Reuters-re hivatkozva.

Érinti-e a magyar utazókat a Katar körül kialakult helyzet? 

Mint arról számos hírportál beszámolt a napokban, több arab ország függesztette fel diplomáciai kapcsolatát az Öböl-menti országgal arra hivatkozva, hogy Katar a terrorizmust támogatja.  A sort nyitó Bahrein, Szaúd-Arábia, Egyiptom valamint az Egyesült Arab Emírségek után Jemen és Líbia is ekképp járt el. Az intézkedések a légi közlekedést is érintik.

Prágába is indít új járatot a Qatar Airways 

Számos új járatot indít a dohai székhelyű Qatar Airways, többek között Prágába. Az új járatnak köszönhetően népszerű thaiföldi desztinációkba is kényelmesen eljuthatnak a cseh utasok.

Forradalmasította a business-utazást a Qatar Airways 

QSuite néven privát, igény szerint több személyessé alakítható kabinokkal, dupla ággyal, kézzel varrott olasz bőrülésekkel és az új koncepcióba illeszkedő menüvel rukkolt elő a Qatar Airways a berlini ITB-n.

Újabb balkáni repülőtérre repül a Qatar Airways 

Macedónia fővárosába, Szkopjébe indít járatot a Qatar Airways.

Csábító árakat kínálnak a légitársaságok januárban 

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Srí Lanka, (öröm)könnycsepp az Indiai-óceánon 

A könnycsepp alakú Srí Lankán manapság nincs okuk szomorkodni a turisztikai ágazatban dolgozóknak: maximum örömkönnyeket ejthetnek a forgalom lendületes bővülése miatt.

145 ezerért már elrepülhetünk Kuala Lumpurba 

Újra itt van a Qatar Airways Travel Fesztivál akciója, mesés árakat kínálva a világ utazóinak.

Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre a Qatar Airways gépe 

Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre a Qatar Airways egyik repülőgépe Isztambulban, miután az egyik hajtóműve kigyulladt. 

Budapesti járatbővítés a Qatar Airwaysnél 

Heti hét helyett már tíz járat közlekedik Budapest és Doha között.

„Tudtam, hogy repülőgépek közelében akarok dolgozni” 

Hét, a Qatar Airways dohai központjában eltöltött év után mondhatni, hogy egy véletlen folytán vette át — hivatalosan április 1-én — Sárik Tamás a légitársaság budapesti képviseletén hosszú időn át betöltetlen értékesítési igazgatói pozícióját. Múltról, jelenről, jövőről kérdeztük.

A Qatar Airways-szel roadshow-zik az OTP Travel 

Április 5-étől közös roadshow-t szervez az OTP Travel és a Qatar Airways, melynek során országszerte hat különböző helyszínen számolnak be mind az utazásszervező, mind a légitársaság kínálatáról, újdonságairól.

Decemberben indul a világ leghosszabb légi járata 

A berlini ITB kiállításon jelentették be, hogy decemberben indul a világ leghosszabb, 14 500 kilométeres légi járata. 

Új értékesítési igazgató a Qatar Airways budapesti irodájában 

- jelentette be Grisha Jenkov, a Qatar Airways regionális vezetője a magyarországi járata működésének 5. évfordulóját ünneplő légitársaság estjén, a budapesti Four Seasons hotelben.

Meghódítja Ausztráliát a Qatar Airways 

Alig két hét eltéréssel lepte meg a Qatar Airways az utazókat két újabb ausztrál desztinációjának bejelentésével. A már evidenciává vált Dohából naponta repült Melbourne és Perth mellé idén tavasszal Sydney és Adelaide is bekerült a légitársaság menetrendjébe. Az új úti célokkal együtt 2016-ban már négy ausztrál nagyvárosba repül dohai bázisáról a Qatar Airways.

Kelet-európai offenzívába kezd a Qatar Airways 

A katari légitársaság nem csak Budapesten bővít, hanem még számos kelet-európai fővárosban is.

Újabb légitársaság támogatja az Amadeus ATC Refund funkcióját 

Mostantól a Qatar Airways foglalások visszatérítése is lehetséges az Amadeus Ticket Changer (ATC) Refund segítségével, így sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a folyamat.

Újra lesz cargo-járat Doha és Budapest között 

A Qatar Airways Cargo márciustól újraindítja teherjáratait Budapestre. A járat Budapesten át Prágáig közlekedik - olvasható az Airline Route portálon.

Jelentősen bővíti budapesti járatai számát a Qatar Airways 

Heti 10-re emeli Budapestről Dohába közlekedő járatai számát a Qatar Airways - olvasható január 13-i keltezéssel az Airline Route portálon.

Kelet- és Dél-Európában bővít a Qatar Airways 

A katari légitársaság a 2016-os nyári szezonban jelentősen növeli Kelet- és Dél-Európába irányuló járatainak számát.

Airbus A350-esekkel repül három földrészre a Qatar Airways 

Az Airbus A350-es óriásgépének első megrendelőjeként a Qatar Airways az első légitársaság, amely európai, amerikai és ázsiai úti célokra egyaránt repül vele. 

Ezek a lovak többet repülnek, mint az emberek 

A címen a madarak röhögnének leginkább, de kb. addig, amíg őket is be nem zsuppolják egy tripla hetes rakterébe, hogy a dohai Hamad repülőtér cargo bázisán keresztül a világon - tényleg - bárhova eljussanak.

Új Sales Executive a Qatar Airways budapesti csapatában 

Lehotai Zsófia szeptemberben csatlakozott a Qatar Airways-hez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!