hirdetés
hirdetés

A Ryanair bojkottját kezdeményezik a spanyol utasok

Vírussá vált az a videófelvétel, amelyen látható, ahogy egy nőt két biztonsági őr erőszakkal levezet a Ryanair egyik járatáról Spanyolországban.

hirdetés

A videó hatására, amelynek megtekintései száma már 200 ezerhez közelít, a Spanyol utazóközönség bojkottot hirdetett a légitársaság ellen. A felvételen látható, ahogy a hölgy vitázik a biztonsági őrökkel mielőtt levezetik a gépről Valencia repülőterén.

A nő utastársai szerint azért szállították le a gépről a hölgyet, mert megszegte a Ryanair szigorú poggyásszabályzatát, írja a TravelMole. E szerint a légitársaság csak egy darab kézipoggyász fedélzetre vitelét engedélyezi. Elmondások szerint a nőnél egy könyv és egy papírtekercs volt még, ami nem fért bele a kézitáskájába. Az utasok közül többen is kérték, engedjék meg a nőnek, hogy az ő táskájukban helyezze el a holmiját, ennek ellenére tagadta meg utazását a légitársaság.

A Ryanair közlése szerint a nőt azért távolították el a gépről, mert anélkül haladt át a kapun, hogy bármiféle személyi azonosítót mutatott volna a biztonságiaknak, megszegve ezzel a légitársaság biztonsági szabályzatát.

Az incidens nagy vihart kavart a különböző közösségi oldalakon, a spanyol Twitter felhasználók arra szólították fel az utasokat, hogy ne utazzanak a Ryanairrel, írja a TravelMole. Spanyolországban egyébként zajlik éppen fogyasztóvédelmi vizsgálat a Ryanair ellen, miután az idei évben már több mint 1000 panaszos bejelentés érkezett a légitársaságra. Emellett a légiközlekedés biztonságáért felelős hatóságok is vizsgálják a légitársaságot az idei évben történt spanyol kényszerleszállások, és sorozatos járat elterelések miatt. Ezzel kapcsolatban a Ryanair hangsúlyozta, hogy repülőgépei biztonságosak és betartanak minden EU-s biztonsági előírást.

A Ryanair utasonként egy darab kézi poggyász fedélzetre vitelét engedélyezi, amelynek maximális súlya 10 kg lehet, ez több diszkont-légitársasághoz képest valamelyest kedvező az utasoknak, azonban a feladott böröndökért felszámolt pótdíja az ágazat egyik legdrágábbika.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai