hirdetés
hirdetés

Éjszakai kijárási tilalom a cseheknél

z új intézkedés egyelőre november 3-ig, a jelenlegi szükségállapot lejártáig érvényes.

hirdetés

A kormányrendelet szerint este kilenc órától reggel ötig bizonyos meghatározott kivételekkel - ilyen egyebek között a munkahelyre utazás vagy egészségügyi probléma - nem hagyhatják el lakhelyüket az emberek. A kutyák sétáltatása közben is legfeljebb 500 méterre lehet eltávolodni a lakhelytől.

Ttovább szigorodnak a kiskereskedelmet és a vendéglátóipart érintő eddigi korlátozások is. Ezentúl vasárnap minden kiskereskedelmi egységnek zárva kell tartania, míg hétközben legkésőbb este nyolckor az eddig nyitva tartó üzleteket is be kell zárni. 

Andrej Babis miniszterelnök már a hét végén jelezte, hogy a két hete hozott, jelenleg érvényben lévő óvintézkedések nem hatékonyak, illetve nincsenek következetesen betartva, ezért a kormány további szigorításokat tervez, hogy megfékezze a koronavírus-járvány terjedését Csehországban. A kormány kedden rendkívüli ülésen várhatóan dönt arról is, hogy felkéri a képviselőházat a szükségállapot meghosszabbítására. 
Csütörtöktől korlátozzák a kiskereskedelem, a szolgáltatások egész sorát, és korlátozták a szabad mozgást is. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak a vendéglők, az iskolák áttértek a távoktatásra, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai