Ezek a lovak többet repülnek, mint az emberek

A címen a madarak röhögnének leginkább, de kb. addig, amíg őket is be nem zsuppolják egy tripla hetes rakterébe, hogy a dohai Hamad repülőtér cargo bázisán keresztül a világon - tényleg - bárhova eljussanak.

Akárcsak azok a színes pintyek, papagájok és egyéb egzotikus szárnyasok, melyek a dohai Waqif bazárban várják gazdáikat. A bazári ketrecek némelyikén még ott a szállítólevél: Bangkok-Doha. Ugyanilyen ketrecek köszönnek vissza a Hamad 2014-ben átadott, 55 ezer négyzetméteres cargo-termináljának,  főépülettől elkülönülő, ragyogóan tiszta élőállat részlegén. A Qatar Airways Cargo büszkesége a QR Equine-ként hivatkozott termék, melynek főszereplői nagy értékű lovak a milliárdos üzletág lóversenyzésnek köszönhetően. Megtudtuk: sok paripa annyit utazik, hogy több pontot gyűjtene be törzsutas programban mint az emberek jó része. Bár a hátasok a gyors átrakodás miatt ritkán töltenek negyed óránál többet a cargo-terminálon, előfordul, hogy várniuk kell. Ilyenkor klimatizált, hangszigetelt istállóban, kvázi lounge-ban időzhetnek, ami mellett „konditerem” gyanánt egy kisebb karám is rendelkezésre áll egy pihentető galoppra. A fedélzeten gondozó kíséri őket, így ha az út során haragosak lennének a lovak, nem a kapitánynak kell dühösen suhogtatnia az ostort, hanem a gondozó nyugtatja a jószágot.

Műtárgy, lazac, orvosság

A több millió dollár értékű festmények, műtárgyak a lovakhoz hasonlóan kényes holmik, így többnyire ezekkel is - múzeumi - kísérő repül. A műtárgyak már a terminál főépületéből indulnak útjukra csakúgy, mint 25-30 tonnás ipari szerelvények. E két véglet között gyakorlatilag mindennel találkozni, ami cargo-terminálon csak előfordulhat. Akár olyannal is, hogy egy csoport vámos könyékig merül el egy dobozban. A Katarban dolgozó külföldiek sok csomagot kapnak az otthon maradottaktól, de nem minden - főképp étel - engedhető be az országba. Nem úgy a lazac, mely lepapírozva, legálisan érkezik az olajtestvér Norvégiából akkora mennyiségben, hogy a napi oslói cargo járat nem elég. A szintén naponta repült Amszterdam és Frankfurt teherjáratairól is jut Dohába illetve azon túlra is. Ez esetben átrakodásra vár a hal a bázis hűtőházában, ahol hőmérséklet szerint osztják el a ki- és továbbszállításra váró árut. Egy helyiségben a gyümölcs-zöldség, melyből értelemszerűen bőven érkezik a sivatagi országba. Megint más hőmérsékleten tárolnak holland tulipánt, bolgár rózsát, vagy argentin marhát. Lényeg, hogy úgy érkezzen a portéka a végfelhasználóhoz, mintha az éppen a piacon venné frissen. Nagyobb kihívás a gyógyszerszállítás QR Pharma-val. A megfelelő tároláson és pontos szállításon emberek élete múlhat - vallják. Hogy senki se várjon a hiába az orvosságára, az európai gyógyszeripari fellegvárakat, Bázelt és Brüsszelt Dohával összekötő, 2015 január 28-án debütált Pharma Express járat alkalmanként 65 tonnányi gyógyszert szállíthat Hamadra, ami innen 54, a tárolási elvárásoknak megfelelő reptérre megy tovább.

Nem szeretetszolgálat

Alaposan megpakolva lomhán emelkedik egy Boeing 777 Freighter. A cargo flotta gerincét adó típusból jelenleg 8 szolgál. 6 repül a kisebb Airbus A330F-ből. A legnagyobb gép wet lease formában üzemeltetett 1 darab Boeing 747-400F, a túlméretes ipari szerkentyűk részére. A 15 géppel jelenleg 48 desztinációt repülnek.

Van kizárólag cargo úticél, míg máshova utasszállító is repül, mint Budapestre másfél éven keresztül. Nem verték nagy dobra 2013-as felfüggesztését, de Őexcellenciája Akbar al Baker, a légitársaság vezérigazgatója érdeklődésünkre annyit mondott múlt hét kedden Dohában, hogy cégük nem szeretetszolgálat, a cargo üzletág szerinte akkoriban épp lejtmenetben volt Budapesten. Ugyanakkor hozzátette: vizsgálják a visszatérés lehetőségét önálló cargo úticélként, vagy a szélestörzsű A330-as utasforgalomba állításával, melynek csomagterébe nagyobb „belly cargo” fér. Utóbbi révén voltaképpen a teljes Qatar Airways útvonalhálózat a teherfuvarozás része. A belly cargo-t az utasterminálról a bázisra szállítják. Rengeteg időt spórolnak meg azzal, hogy a két épület egymástól mindössze 300 méterre fekszik.

A pályán épp a Cargolux Jumbo-ja lódul neki. Nem csak a korábban a Qatar által részben felvásárolni kívánt Cargolux gépeit szolgálják ki, de a forgalom 90%-át így is a Qatar Cargo jelenti. A 11, épület előtti állóhelyet jellemzően ők használják. Változhatnak az arányok 2017-ben, amikor a flotta 21 gépesre nő, a mostani terminál bővítésre szorul. Vagyis már bővül és 2018-ra a jelenlegi tőszomszédságában startvonalhoz áll a 2-es terminál évi 3 millió tonnás kapacitással. A kettőn együtt évente már 4,4 millió tonna teher mozgatható meg. Ezzel, mint azt Ulrich Ogiermann, a légitársaság cargo-üzletági igazgatója elmondta: egy másik ligában játszik majd a Qatar. Akbar al Baker odáig ment, hogy a jelenleg a tonnakilométerek alapján a IATA szerint 3. helyre befutó Qatar Cargo piacvezetővé váljon, valamint csoportszinten a bevételek 25-30%-át termelje.

A konténereket tessék rögzíteni!

„Szenvedélyem a matematika” - mondja a bázis rakodásért felelős vezetője (loadmaster) az egyik 777-es csarnoknyi rakterében. Hajszálpontos számításokon alapuló, tetris játékhoz hasonlatos munkájának fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni. Nagyon nem mindegy, hova kerül a ló és hova 2 mázsa csicsóka. Végzetes lehet, ha súlypont nem a megfelelő helyen van. Ahogy az is, ha a konténereket elfelejtik rögzíteni. Emlékszünk még a National Airlines 747-esének 2013-as katasztrófájára? Az ehhez hasonló események azonban meglehetősen ritkák. Qatarék gépein az emberi munkát a raktérbe valamint a vízszintes vezérsíkba szerelt kamerák is felügyelik, a kapitány és a loadmaster felszállás előtt együtt mindent leellenőriz és indulhat a menet!


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.