hirdetés

Horvátországban öregbítették tovább jó hírnevünket a hungarikumok

Igazi magyar hungarikumokkal, különböző élelmiszeripari termékekkel jó minőségű borokkal van jelen Magyarország a VIROEXPON, Horvátország legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán.

hirdetés

Február 24-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a VIROEXPO, Horvátország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása Verőcén.

Magyarország előtt mindenképp adottak azok a lehetőségek, amelyekkel előnyben lehet a többi uniós tagállammal szemben: a földrajzi közelség miatt a horvátok ismerik és szeretik a magyar konyhát, az élelmiszeripari termékeket és a borokat. A déli szomszédainkkal való együttműködés a régió GMO-mentességének fenntartása szempontjából is fontos, hiszen Horvátország GMO-mentes politikát folytat, mint hazánk – mondta V. Németh Zsolt államtitkár.

Az idei év partnerországa Csehország volt, de Magyarország a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közös szervezésében közel 200 négyzetméteres színvonalas standon vonultatta fel a hazai élelmiszeripari termékeket és hungarikumokat.

A helyszínen kétoldalú megbeszélésre is sor került a két agrárpolitikus között, melyen a felek kölcsönösen megállapították, hogy az országaik közötti agrárkapcsolatok további elmélyítésére látnak lehetőséget.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai