Indulhat a Duna Borút felfedezése

A térség első határon átnyúló borútja jöhet létre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány közös projektjének köszönhetően.

A szerb-magyar határ két oldalán összesen negyven pincészet várja az elmúlt hónapokban kialakított Duna Borút vendégeit. A borászatok többsége nem csak borkóstolót, hanem finom ételeket, kulturális programot, illetve szállást is kínál a látogatóknak, akik egy borturisztikai útlevélen pecsételhetik be, hogy melyik célállomást keresték már fel a Kunsági, a Hajós-Bajai, a Szabadkai vagy éppen a Szerémségi borvidéken.

A borturizmus folyamatosan növekvő népszerűségét felismerve a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány három szakmai szervezettel közösen nyert mintegy 320 ezer eurót az Európai Unió előcsatlakozási forrásából (Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia Program) a „Duna borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című projekt megvalósítására. Ennek keretében nem csak a Duna Borút jött létre, a borászatok számára marketingképzést és szakmai konferenciát szerveztek, szakújságíróknak mutatták be a térséget, a régió borai pedig jelen voltak az Utazás Kiállításon. Szintén a projekt része a Bács-Kiskun Megyei Bormustra, amelyet november 14-én már második alkalommal rendeznek meg a kecskeméti FourPointsbySheraton Hotelben. Erre az eseményre készül el a Duna Borút borászatait bemutató kötet, illetve a témában forgatott promóciós kisfilm is. A kötet, illetve az abban szereplő borturisztikai térkép, valamint útlevél segítségével a borkedvelők meg is kezdhetik a Duna Borút felfedezését.

 


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.