hirdetés
hirdetés

Kínai mentőöv a Thomas Cook-nak

Kínaiak mentik meg a világ legrégebbi utazási irodáját.

hirdetés

Megszületett a megállapodás, a nehéz helyzetben lévő patinás brit utazásszervező, a Thomas Cook Group elfogadja a kínai iparági befektető, a Fosun mentőövét. A kínaiak 450 millió angol fontért hozzájutnak az utazásszervező üzletág 75 százalékához, és a csoport légitársaságának 25 százalékához.

A világ legrégebbi utazási cége úttörő volt a szervezett utak elterjesztésében és még sok iparági fejlesztésben, de pénzügyileg nem bírta a versenyt, hatalmas adósságot görgetett maga előtt.

2018-ban csak akkor tudta volna fizetni a hiteleket, ha 3 millió utat el tud adni, de a szokatlanul meleg tavalyi nyár betett a last-minute foglalásoknak, így a cég mostanra pénzügyi segítségre szorul.

twitter.com
twitter.com

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk