Megszűnt az Aqua Travel

Megszűnt az Aqua Travel 

A koronavírus okozta korlátozások következményeként az Aqua Travel Utazási Iroda (Portugália, Madeira és Azori-szigetek utazási specialistája) megszüntette utazási irodai tevékenységét.
Ugyanazt a valóságot éljük

Ugyanazt a valóságot éljük 

Az idegenvezetők többsége –aki még a szakmában maradt– egzisztenciális bizonytalanságot él át munka és bevétel nélkül. A szakmai szervezetek több fronton is próbálnak változást elérni, hogy az ágazat meg tudja tartani a széleskörű műveltséggel és speciális készségekkel bíró munkaerőt, azonban úgy tűnik, süket fülekre találnak. Stumpf Éda idegenvezetővel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) tiszteletbeli elnökével beszélgettünk.

Újabb segítség a Tui-nak 

1,8 milliárd eurónyi mentőövet kap a német Tui utazási társaság. Az összeg nagy része kormányzati forrásokból származik, vagyis a német adófizetők pénzéből - írja a portfolio. Ez a harmadik segélycsomag, amit a túlélésre fordíthat a vállalat.
Fontos infók meg nem valósult utazások esetén

Fontos infók meg nem valósult utazások esetén 

Van, aki pénzt, és van, aki utalványt kap, de kötbér is lehet a vége. Összefoglaló pillanatnyi helyzetkép hazai utazási irodákról.

A TUI hóna alá nyúl a német kormány 

1,8 milliárd eurós hitelt kap a TUI a koronavírus okozta gazdasági kihívások áthidalására.

Német példát üdvözöl a MUISZ 

Mert meggyőződésük, hogy idehaza is szükség van az utazási irodákra a turizmus újraindításához. Az alábbi információt küldték el a Turizmus Online-nak, amelyet változatlan formában közlünk.
Elemzés a turisztikai vállalkozókról: mit tudott meg a TUTSZ?

Elemzés a turisztikai vállalkozókról: mit tudott meg a TUTSZ? 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) felmérést készített a koronavírus helyzet kapcsán a hazai turisztikai vállalkozók körében. Ebből közlünk most részleteket.
Rugalmas európai utazási szabályozást az irodák érdekében!

Rugalmas európai utazási szabályozást az irodák érdekében! 

ECTAA sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a MUISZ, benne a visszatérítési szabályok változtatásáról szóló fontos információkkal.
Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül

Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül 

Ökölbox, puszi, pacsi. Az Utazás Kiállításon hirtelenjében nem is tudják, miképp köszöntsék egymást megfelelően az ott lévők, hogy messziről kerüljék a járványt. Arról kérdeztük a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökét, Molnár Juditot, vajon kell-e attól tartani, hogy az ügyfeleknek elveszi a kedvét az utazások foglalásától a koronavírus megjelenése a világban?
Szalad a Proko Travel szekere

Szalad a Proko Travel szekere 

Ez derült ki azokból az impozáns számokból, amelyeket idei nyár/őszi katalógusbemutatójukon hallottunk.

A hazai utazási szektor stabil lábakon áll 

Hallhattuk a MUISZ Székesfehérvárra kihelyezett közgyűlésén az egyik első felszólalótól, Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettesétől.

"Előbb-utóbb szinte mindenki bevezeti a teljes árazást" 

Molnár Judit, a MUISZ elnöke szerint akár rendeletmódosításra sem lenne szükség ahhoz, hogy minden hazai utazási iroda csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az általa vezetett szakmai érdekképviseleti szervezet nevében indított el.

Bővítette egzotikus kínálatát az IBUSZ 

Beárnyékolta az idei, egyébként is lassan induló szezont a Boeing gépek földre kényszerülése miatti kapacitásvadászat. A Thomas Cook csőd hatása a nemzetközi turizmusra pedig egyelőre felmérhetetlen, bár a megbízhatóság kétségtelenül felértékelődik - hangzott el az IBUSZ új desztinációkat is beharangozó 2019-2020-as katalógusának bemutatóján.

Kínai mentőöv a Thomas Cook-nak 

Kínaiak mentik meg a világ legrégebbi utazási irodáját.

Új egzotikus utak a sarkvidéktől a trópusokig 

Jakutföldtől Izraelen át Pápua Új-Guineáig válogathatnak az egzotikus utakra vágyók az új úticélok közül az 1000 Út Utazási Iroda frissen bemutatott 2019/2020-as egzotikus katalógusából.

Két új hajótársaság a Neckermann kínálatában 

Magyarországon a Neckermann elsőként kínált csoportos hajóutakat magyar utaskísérővel, miközben kínálata két új hajótársasággal, a Costával és a Princess-szel bővült.

Egy kieső gép több napos utaskálváriát okozott Tunéziában 

Pénteken több mint száz magyar rekedt Tunéziában egy repülőgép műszaki hibája miatt. Időközben már a második csoport is hazaérkezett.

Kommunikációs vezetőváltás a Budapest Airportnál 

Valentínyi Katalin váltja Hardy Mihályt a kommunikásciós vezetői poszton, és ő felel majd a kormányzati kapcsolatok irányításáért is.

Pazar partival ünnepelte.... 

... a 45-et a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége), a Larus Rendezvényközpontban, június 6-án, mintegy 150 fő részvételével.

Törökfürdő, törökméz, törökülés 

Vajon melyik közülük a kakukktojás? A MUISZ 45. Közgyűlésének beleki programjának zárónapjáról szóló beszámolónkból ez is kiderül.

A hazai utazási irodások Belekbe mentek 

MUISZ Közgyűlés  több mint ötven hazai iroda, közel száz szakmai jelentkező részvételével május 13-án a törökországi Belekben, a Földközi-tenger partján.

Indul a regisztráció a tavaszi-nyári forgalomélénkítő belföldi kampányra! 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos kommunikációs kampányt tervez 2019 májusától, amelyben szálláshelyek, vendéglátóegységek, fürdők, illetve egyéb turisztikai szolgáltatók és attrakciók aktív közreműködésére is számít. A kampány célja a belföldi turisztikai forgalom élénkítése, valamint, hogy bemutassa, Magyarország rengeteg csodát és élményt tartogat a belföldi utazók számára.

A Város üzen 

A Város ez esetben Esztergom - így nevezi a Duna-menti települést az alpolgármester. Újdonságokról, fejlesztésekről, nagyszabású tervekről hallhattunk a MUISZ programja keretében.

Díjeső a MUISZ-tól 

Az ünnepélyes esti program helyszíne is a díjazottak közt szerepelt.

Itt az AB Agro új katalógusa 

A hazai alapítású, külföldi úticélokat kínáló utazási iroda 2019/2020-as programfüzete a világ 105 országába ajánl utazásokat, köztük új, izgalmas úticélok is szerepelnek.

Szép volt, MUISZ! 

A gyönyörűen felújított Szépművészeti Múzeumba invitálta tagjságát egy tartalmas programra a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) február 5-én.

MUISZ díjak a legkiválóbb szolgáltatóknak 2019-ben is 

2019 februárjában második alkalommal adja át a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a legjobb szolgáltatóknak járó díjakat egy MUISZ vacsora keretében.

Még több bevétel utasbiztosításokból 

Meghaladta a 11,3 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában a biztosítási szektor utasbiztosításokból származó díjbevétele, ami a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 26 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legújabb elemzésében kedden.

Komolyan vesznek minket 

A MUISZ decemberi tisztújító közgyűlésén elsöprő többséggel választották meg Molnár Juditot, az OTP Travel Kft. ügyvezető igazgatóját, a MUISZ eddigi alelnökét, az érdekképviseleti szerv vezetőjének. 

Tisztújítás a MABEUSZ-nál 

Az eddigi elnök, Kálmán István 2019. január 1-vel eggyel hátrébb lép.

Az ötvenárnyalatú barna 

20 millió év sok egy ember életében. Egy szigetében csupán röpke pillanat. Fuerteventura, avagy az erős szelek szigete ennyi idős. Kedvelik a turisták, de a magyar piacon még van, hova fejlődnie. Ezen dolgozik egyebek mellett a Neckermann. Az utazásszervező ezért négynapos tanulmányútra és évértékelőre invitálta viszonteladóit és a szaksajtót.

Bakuba is gasztrotúráztat a Robinson Tours 

2018. november 26-án tartotta katalógus-bemutatóval egybekötött partnertalálkozóját a Robinson Tours Kft kiutaztatási részlege.  A Hotel Novotel Centrumban rendezett eseményen több mint 130 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Már biztosan lesz MUISZ-kollektív stand az Utazás 2019 Kiállításon 

A Szövetség tájékoztatta tagjait, hogy már 8 iroda jelentkezett a MUISZ kollektív standjára, így a Hungexpo által meghatározott minimális kiállítói létszám teljesült.

Milyen standdal vesz részt a MUISZ a 2019-es Utazáson? 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége ismét várja rendes és rendkívüli tagjai jelentkezését a 2019. évi Utazás kiállításon a MUISZ kollektív standjára - hívta fel a figyelmet a Szövetség hétfőn.

MUISZ tisztújító közgyűlés december 12-én 

A MUISZ december 12-én 14:00 órai kezdettel tartja tisztújító közgyűlését a Danubius Hotel Flamencóban - közölte hétfőn a szövetség.

A magyarok utazós bakancslistája 

A repjegy.hu 2018-ban is megkérdezett csaknem 60 000 embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el legszívesebben. A válaszok alapján összeállították a magyarok „utazós bakancslistáját” - tájékoztatott a repülőjegy értékesítő iroda.

„Utazásszervezői tevékenységünk tovább nem folytatható” 

Honlapján tájékoztatott a Fáraók Tours tevékenysége végéről.

Nem csak a technológiáról szól 

A Finnair az Amadeus Network Revenue Management nevű megoldását. Ez lehetővé teszi, hogy az évente több mint 12 millió utast szállító légitársaság pontosabban fel tudja mérni a fogyasztói igényeket, és sikeresen optimalizálja desztinációs hálózatát - közölte szerdán az Amadeus.

TTG Incontri Rimini 

Az idén októberben 56. alkalommal került megrendezésre Riminiben a TTG Incontri, mely Olaszország kiemelkedően fontos szakmai vására. A rendezvényen 150 desztináció, mintegy 2550 kiállítója mutatta be kínálatát.

Forró témák a MUISZ vacsorán 

A Hotel Silvanus Visegrád szálloda biztosította a helyszínt a MUISZ október 15-i rendezvényéhez, ahol az etikai kódex megújítása volt az egyik legfontosabb téma. Nagy volt az érdeklődés, a téma jelentősége jól érzékelhető volt abból is, hogy a nagy utazásszervező és utazásközvetítő irodák vezetőinek többsége személyesen vett részt az eseményen - közölte szerdán a MUISZ.

A feltörekvő Krabi és két peso közt a különbség 

Őszi-téli árualapjukról, egzotikus kínálatukról és a 2019-es nyári előfoglalásáról tartott bemutató prezentációt az Utazom.com csapata október 9-én, kedden a Benczúr Hotelben, ahol közel nyolcvan viszonteladó érdeklődött tájékoztatójuk iránt.

Megszűnik a Wizz Tours 

A Wizz Air megerősíti, hogy átalakítja az utazási csomagokra vonatkozó elképzeléseit. A repülőjegy- szállás csomagokat kínáló Wizz Tours online utazási szolgáltató 2018. december 31-én befejezi működését - közölte szerdán a légitársaság.

„A desztináció egyediségének és az árualap minőségének köszönhető” 

Interjú Kerekes Gáborral, az ETI magyarországi irodavezetőjével.

100 oldalon 112 utazás 

Szeptember közepén megjelent a Fehérvár Travel 2018-19. évi téli katalógusa. A 100 oldalas kiadvány 58-féle társasutazást kínál 112 időpontban. Ezek között 32-féle egzotikus és 26-féle európai buszos utazás található - tájékoztatott pénteken a Fehérvár Travel.

Visszavonta a hivatal egy utazási iroda engedélyét 

Real Reisen Utazási Iroda Kft. utazásszervezői engedélyét a Budapest Főváros Kormányhivatal visszavonta - olvasható az iroda honlapján.

New York-i advent Frei Tamás szemével 

Frei Tamás tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Igazi világpolgár, aki otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, harmadik otthona pedig az Atlanti-óceán floridai partvidéke. Egyik kedvenc városát, New Yorkot, idén az adventi időszak kezdetén látogatja meg: a Morton’s Légi Utazási Irodával való szoros együttműködés részeként egy rendhagyó, gasztronómiai és kulturális fókuszú városlátogatáshoz csatlakozik szakértőként, mesélőként.

A váratlan helyzeteket nehéz szakértő helyi partner nélkül kezelni 

Huszonöt éve vannak a turisztikai piacon, legsikeresebb desztinációjuk Sri Lanka, amelyet követ Maldívia, India, Mauritius, majd a Seychelle-szigetek, valamint Dubaj. A Jetwing Travel 2018-19-es téli-tavaszi katalógusának bemutatóját szeptember 7-én stílszerűen az indiai specialitásairól híres Jókai utcai Indigó Indiai étteremben tartotta Wimal Morapitiye, akit negyedszázada a szerelem tartott hazánkban.

Élmények világszerte 

Isztambul, New York, Barcelona, Kenya, Vietnám, Costa Rica – az eddigiek mellett ezeken a helyeken már akár idén is szilveszterezhetünk az 1000 Út Utazási Iroda szervezésében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!