hirdetés
hirdetés

Megugrott a kereslet a Eurowings nyári járataira

Az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a foglalások száma a Eurowings nyári járataira, a Lufthansa-csoport fapadosa optimista, várakozásai szerint minden alkalmazottja újra teljes munkaidőben dolgozhat a csúcsidőszakban - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Jens Bischof, a Eurowings vezérigazgatója az online megrendezett ITB turisztikai világkiállításon vázolta fel a cég helyzetét a DPA hírügynökség jelentése szerint. Elmondta: már a kora nyári időszakra is jelentősen emelkedett a foglalások száma, de már a húsvéti időszakban is megduplázódhat a jelenlegi alacsony járatszám.

Idén nyáron a brit piacon is erős jelenlétet tervez a légitársaság, a szigetország és a népszerű Kanári-szigetek között több útvonalon indulnak el járatai – hangsúlyozta. A főszezonban a Eurowings 100 gépéből 80-at üzemeltetne, és minden meglévő alkalmazottja újra teljes munkaidőben dolgozhat majd, később a létszám bővítésére is lesz lehetőség.

A vezérigazgató hozzátette: mindezt azon várakozás alapján, hogy a politikusok eltörlik a kötelező karantént, amit oltási igazolással és/vagy PCR-teszttel váltanak fel. Emellett azt is várja, hogy a német járványügyi hivatal szerepét betöltő Robert Koch Intézet leveszi a Baleár-szigeteket és a Kanári-szigeteket a magas rizikójú területek listájáról.

“Mindenki újra el akar menni nyaralni, teljesen mindegy, hogy milyen tesztet írnak elő” – fogalmazott Bischof, hozzátéve, hogy nyár közepére már a lakosság nagy része megkaphatja a védőoltást.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai