Megkétszereződött a Lufthansa tavalyi nyeresége

Megkétszereződött a Lufthansa tavalyi nyeresége  

A légitársaság tavalyi adózott eredménye 1,67 milliárd euró lett, csaknem a duplája az egy évvel korábbi 791 millió eurónak.
Extrém kicsi a repülőn fertőződés esélye

Extrém kicsi a repülőn fertőződés esélye 

Természetesen koronavírussal - derült ki a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének szakmai webináriumán.

Szinte teljesen leáll a Lufthansa 

Néhány menetrend szerinti és mentesítő járatot leszámítva teljesen leáll a Lufthansa Csoport, a német légitársaság alig 60 repülőgépet tart meg az aktív flottában - derül ki a cég éves pénzügyi eredményközléséből csütörtökön.

Sztrájk miatt több budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport 

A német biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt több keddi, budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport - derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszeréből.

Egy hónap alatt 10,6 millió utas, mi az? 

Hat százalékkal növelte utasai számát 2018 novemberében a Lufthansa-Csoport - közölte a Lufthansa-Csoport.
„Nem könnyítjük meg a fapadosok dolgát”

„Nem könnyítjük meg a fapadosok dolgát” 

Négy géppel bővíti bécsi flottáját az osztrák Austrian Airlines - közölte hétfőn a légitársaság.

Fókuszban a rugalmas, több átszállópontos multi-hub 

A Lufthansa Csoport folyamatosan optimalizálja müncheni, frankfurti, zürichi és bécsi csomópontjainak üzemeltetését. A fókuszban a rugalmas, több átszállópontos -„multi-hub” - rendszer kialakítása áll. Az új, integrált folyamatoknak köszönhetően a Lufthansa Csoport egyre inkább a minőségre, a növekedésre és a költséghatékonyságra összpontosítva tudja mozgatni flottáját és szervezni a forgalmat csomópontjai között - közölte csütörtökön a légitársasági csoport.
Vezetőt vált az Austrian Airlines

Vezetőt vált az Austrian Airlines 

Az osztrák Austrian Airlines felügyelőbizottsága szerdai döntésen egységesen kiállt a 47 éves Alexis von Hoensbroech vezérigazgatói jelölése mellett - tudtuk meg szerdán a légitársaságtól.
Bővülő partnerkapcsolat

Bővülő partnerkapcsolat 

A Lufthansa Csoport és a Travix többéves megállapodást írtak alá, amely közvetlenül összekapcsolja a globális online utazási irodát a Lufthansa Csoport saját NDC ajánlat- és rendeléskezelő rendszerével. A közös munka már megkezdődött, az első foglalások 2018 nyarán várhatók.

Economy „Light” tarifát vezet be a Lufthansa Csoport 

2018 nyarától a Lufthansa Csoport utasai immár az új, Economy „Light” díjszabást is választhatják a Lufthansa, a SWISS, a Brussels Airlines és az Austrian Airlines észak-amerikai járatain. Az új alaptarifa az ártudatos utasok számára a legolcsóbb választás, ha csupán kézipoggyásszal utaznak és nem igényelnek semmilyen rugalmasságot a jeggyel kapcsolatban. Az utasoknak egyéni igényük szerint további felárért lesz lehetőségük feladni csomagjukat vagy kiválasztani ülésüket. A fedélzeti ellátás azonban továbbra is térítésmentesen jár az Economy „Light” jegyet vásárló utasoknak is - közölte kedden a légitársasági csoport budapesti képviselete.

Az ergonomikus nyomáseloszlás jót tesz a fenekének 

Az Airbus A320-as családhoz tartozó repülőgépek 2019-re tervezett szállításától kezdve a Lufthansa Csoport utasainak kényelmét új ülések szolgálják majd a rövid és közepes távolságú útvonalakon.

130 millió utast szállított a Lufthansa Csoport 2017-ben 

2017 decemberében a Lufthansa Csoport légitársaságaival 9.3 millióan utaztak, ami az előző év 12. hónapjához képest 19,9 százalékos emelkedést jelent.

Kétszámjegyű növekedés a Lufthansánál 

A Lufthansa Csoport légitársaságai mintegy 12,7 millió utast szállítottak 2017 szeptemberében, 17,8%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában. 

Új Alitáliát hozna létre a Lufthansa 

A Lufthansa Csoport koncepciótervet nyújtott be az Alitalia átszervezésére — tudtuk meg hétfőn a Lufthansától.

A magyarok utazási kedve erősen megnövekedett 

— mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője a vállalatcsoport 2016 első 9 hónapját értékelő sajtótájékoztatóján. Nőtt a jegyeladások, üzleti, charter- és szabadidős utasok száma, a Budapest-Frankfurt járatnál menőbb pedig nincs.

Prémium economy osztály: az Austrian Airlines is bevezeti 

2018-tól hosszú távú járatain. És jön a fedélzeti internet is az Airbusokon.

Vegyesvállalatot hozott létre a Lufthansa Csoport és az Air China 

A Lufthansa Csoport és az Air China szeptember 20-án széles körű partnermegállapodást kötött vegyesvállalat létrehozásáról Pekingben. A jövőben a két légitársaság-csoport ezen a kereskedelmi vegyesvállalaton keresztül, közösen fogja üzemeltetni az Európa és Kína közötti összes járatot. Ezzel a társaságok megvalósítják a 2014 nyarán kötött szándéknyilatkozatukban foglaltakat.

Technológia, testreszabás és big data: a jövő útja a Lufthansanál 

Tévedünk, ha azt gondoljuk: a Lufthansa hátradől és szüreteli a kabinátalakításba fektetett euró milliárdok gyümölcseit. A folytatásban azért ruház be jelentős összegeket, hogy - mint azt Heike Birlenbach, a Lufthansa európai értékesítésért és marketingért felelős alelnöke megfogalmazta - „bárhova is menjen az utas, mindenhol ott kívánunk lenni, hogy élménnyé tegyük az utazást”. Az ottlét alappillérei az okos telefon, tablet, laptop, applikációk. A testreszabásról internetes aktivitásunk nyoma, a big data gondoskodik.

Megkezdődött az Embraer-korszak az Austrian-nél 

Január 4-én megtette első útját az Austrian Airlines (AUA) első Embraer 195-ös gépe. A Central Europe névre keresztelt gép Bécsből Stuttgartba repült - közölte a légitársaság.

4 000 fővel bővíti dolgozói létszámát a Lufthansa Csoport 

2016-ban négyezer fővel bővíti dolgozói létszámát a Lufthansa Csoport; földön és égen egyaránt kell az ember.

Melegebb égtájakra repül a télen a Lufthansa 

Tampa, Nairobi, Malé és Cancún - új szabadidős úti célok is szerepelnek a Lufthansa Csoport téli menetrendjében.

Hova fejlődik Magyarországon a Lufthansa-csoport? 

Ha azt nézzük, hogy a Budapestről üzemelő hagyományos légitársaságok versenyét nem először nyerte meg a Malév csődje óta, nagyon nincs hova. Ennek ellenére nem ülnek nyugodtan a babérjaikon - derült ki egy sajtóbeszélgetés során.

Az Austrian Airlines válasza a fapadosoknak 

Három economy és egy business osztályú díjkategóriát vezet be keddtől az Austrian Airlines (AUA) európai és belföldi járatain az eddigi 5 díjkategória helyett - tudtuk meg hétfőn a légitársaságtól.

Egyre kevesebb kerozinnal repül a Lufthansa 

Szerdán hozta nyilvánosságra a Lufthansa Csoport Balance névre keresztelt fenntarthatósági jelentését. 2020-ig mintegy 500 millió eurót fordít fejlesztésekre - közölte szerdán a német légitársaság.

Többé nem repül az Austrian Airlines Dubajba? 

Szeptembertől megszünteti dubaji járatait az Austrian Airlines (AUA) - tudtuk meg hétfőn az osztrák légitársaságtól.

Disztribúciós díjat vezet be a Lufthansa 

A Lufthansa Csoport légitársaságai – a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Swiss – a kereskedelmi stratégia újrahangolásával kívánják nyereségesebbé tenni működésüket. A Lufthansa Csoport arra számít, hogy a (sztrájk miatt felmerülő költségeket nem tartalmazó) korrigált EBIT-értéke az idén meghaladja az 1,5 milliárd eurót. Az új kereskedelmi stratégia célja, hogy a jövőben az árbevétel minél nagyobb része származzon közvetlenül a repülésből, hiszen az utas ekkor veszi igénybe ténylegesen a szolgáltatást.

Kevesebb utas a Lufthansánál, több az Air France-KLM-nél és az IAG-nál 

Kevesebb utast szállítottak márciusban a Lufthansa csoport légitársaságai, az Internatinal Airlines Group (British Airways, Iberia, diszkont Vueling) és az Air France-KLM viszont növelte utasforgalmát az év harmadik hónapjában - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett statisztikákból.

A Lufthansa Csoport az év Eco-légitársasága 

Az amerikai Air Transport World szerkesztősége másodszor ismeri el a légitársaság úttörő szerepét a környezet- és éghajlatvédelmi tudatosság terén

Ki repteti a ferihegyi utasok nyolcadát? 

Nem meglepő módon a tavaly itthon is tovább erősödött Lufthansa Csoport - derült ki a vállalat keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!