hirdetés

Méhek a tetőn

Méhek lepték el a vilniusi Kempinski Hotel tetejét. És emiatt a teljes menedzsment, de főként a konyhai személyzet örömünnepet ül, sőt a méhek a legnagyobb sztárjai az ötcsillagos háznak évek óta.

hirdetés

A magyarázat az, hogy míg másutt a szállodák tetején fűszereket termelnek, a négyemeletes, Vilnius központjában álló ötcsillagos ház tetején gondoltak egy merészet - és mézet termelnek. Természetes és nyers mézet  a szálló vendégek számára, évente 15-25 kg hozamot várva a szorgos méhektől.

A Kempinski Hotel Cathedral Square-be egy helyi szakértő, bizonyos Algis Mikalopas hozta be és telepítette a háztetőre a méhrajt. A méhész szakember 24 éve dolgozik e területen, és több mint 160 méhkaptárat birtokol három különböző régióban.

A méhkas pontos helyét nagy gonddal választotta ki a szakember, és néhány éve szállították és szerelték fel a tetőre. A kaptár immár teljes kapacitással működik, körülbelül 100 000 méhnek ad otthont. Mikalopas szerint a méheknek néhány nap kellett ahhoz, hogy átálljanak és letelepedjenek. Most azonban a méhész már boldogan állapította meg, hogy a méhek már jó ideje megszokták a helyüket, és szorgosan tevékenykednek.

"Nyár végére mindig körülbelül 15-25 kg mézet kapunk, és ez nagy eredmény, hiszen ez az első próbálkozás arra, hogy méhek nagyvárosi környezetben éljenek, ráadásul emberek közelében. Biztos vagyok abban, hogy a méhek nem jelenthetnek problémát a vendégeknek vagy a közvetlen környezetben lévőknek. Hiszen a mézelő méhek nem esznek mást, csak pollent, így nem valószínű, hogy bárkit is zaklatnának."

A szálloda igazgatója, Kees Heuveling kijelentette, hogy a kaptár telepítésének és a hotel friss mézének létrehozására irányuló ötletet a Kempinski vállalati kezdeményezése, a "Best Breakfast in Town" ihlette, amely elősegíti a mézes bemutató frissítését a büféreggeli pulton, egészséges lehetőségek kiválasztását kínálva a menükben. Ezenkívül a finom mézet a hotel kulináris csapata használja a reggeli sütemények készítéséhez és a ház éttermében italokhoz vagy koktélokhoz.

"Mivel a vilniusi Kempinski Hotel megnyitása óta fontos számunkra a gasztronómiai választék magas színvonala, valamint elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a vendégélmények gazdagítását egészséges módon, valamint támogassuk a helyi kultúrát és hagyományokat" - összegezte különös vállalkozásukat az igazgató. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai