Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

A szlovák konyha híres, sokan azért utaznak a szomszédos országba, hogy megkóstolják a knédlit, amelyet szarvasraguval tálalnak, vagy a káposztás sztrapacskát és a mákos krumplinudlit. Ezen a héten nem szükséges messze menni, elég, ha a Vörösmarty térre, a Gerbeaud Bistróig utazunk, ott mindezekből rendelhetünk szeptember 8-ától 13-áig. Ráadásul nem akárki főzi az ízes ételeket, itt az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfjének fogásait kóstolhatjuk.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet, erről az eseményről a Gerbaud Bistro Sörházban hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be, a meghívott turisztikai szakemberek és újságírók előtt, akik végig is ehették a kínálatban szereplő összes ételt.

A megnyitón František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket.

A szlovák államtitkár szerint szoros a kapcsolat a két ország turisztikai szervezetei között, és megállapította, hogy közös marketinggel sikeresebbek lehetnek. Nem is kellett bizonyítani, hogy jó a kapcsolat, hiszen az eseményen részt vett Horváth Gergely, aki bejelentette, hogy a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15-18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett.

Aki netán lemaradna a szlovák gasztronómiai kínálatról, ismét Szlovák Turisztikai Napokat rendeznek a Nagycsarnokban, ahová szeptember 15-étől 17-éig várják az érdeklődőket hasznos információkkal, magyar nyelvű prospektusokkal és utazási irodák kínálataival.


TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.
Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben

Ünnepi kavalkád a Mélyvölgyben 

Izgalmas sportprogramok, vidám zenei és gasztró élmények.
Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson

Több, mint tízezer nevező a Balaton-átúszáson 

Négy héttel a rajt előtt a 43. Balaton-átúszás összes távja elérte a létszámlimitet.
Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától

Éjszakai futóláz Budapesten – telt házas félmaraton napnyugtától 

Közel ötezer nevezővel rekordot döntött a 31. KIPRUN Futóest, ahol idén külföldi futóturisták is nagy számban indultak.
A magyar festészet ikonja – új megvilágításban

A magyar festészet ikonja – új megvilágításban 

Egyedülálló digitális művészeti utazás a veszprémi CODE-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.