Találkoztak a TDM és Tourinform irodák szakemberei

Baján tartották a XXI. Országos TDM Konferenciát. Mátraházán pedig Országos Tourinform Találkozóra került sor. Az előbbi esemény főként a tapasztalatcseréről, a jövőben hasznosítható jó megoldásokról szólt, míg az utóbbin a Nemzeti Turisztikai Adatbázis, azaz a NETA rendszeréről, valamint a Tourinform hálózat új arculatának kialakításáról egyeztettek a résztvevők.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mindezekről Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt. A turisztikai szakember számára nagy megtiszteltetés volt, hogy a XXI. Országos TDM Konferencián a sárvári jó gyakorlatokról tarthatott előadást. Arról viszont már kevésbé beszélt örömmel, hogy manapság a TDM-ek többségének nincs más választása az adott térség imázsának építésére, minthogy a források hiánya miatt kizárólag kemény munkával, a kreativitásukra támaszkodva valósítsanak meg innovatív dolgokat. A legtöbb TDM büdzséje ugyanis nem teszi lehetővé számukra, hogy országos marketing kampányba fogjanak.

Haller Ferenc úgy véli: sajnos számos hazai turisztikai szervezet kénytelen beérni azzal, hogy a Facebook felületük és saját weboldaluk üzemeltetésén felül nem futja nagyobb aktivitásra. Legalábbis a sárvári TDM online és offline marketinggel kapcsolatos jó gyakorlatait bemutató előadás utáni beszélgetést követően ezt a konklúziót vonta le az ügyvezető. Aki hozzátette, Sárvár ebből a szempontból egyébként szerencsésnek mondhatja magát, itt ugyanis a helyi hotelek, éttermek, a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő és az önkormányzat között példaértékű az összefogás. Hozzátette: a vasi fürdőváros sikere részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatók támogatják és segítik a TDM-et abban, hogy egyedi, akár nagyobb erőforrásokat igénylő marketing kampányokba is belefogjon. Olyanokba is, mint amiket a sárvári jó gyakorlatokat bemutató előadásában is részletezett.

A szakember elmondta: nemrég ért véget a TDM majdnem három hónapos online kirakós játéka, illetve a közelmúltban influencerek is érkeztek Sárvárra. Sőt, hamarosan indul egy relaxálással összefüggő online aktivitásuk is. Mindezek mellett persze folyamatos a közösségi kommunikáció is - mondta el a szakember. Haller Ferenc beszámolt arról is, hogy májusban nem csak az Országos TDM Konferencián gyűltek össze a hazai - döntően vidéki - turisztikai irodák szakemberei.

Nemrég tartották ugyanis Mátraházán az Országos Tourinform Találkozót. Az esemény legfőbb mondanivalója az volt, hogy a Tourinform irodák továbbra is rendkívüli módon hozzájárulnak a magyar turizmus működéséhez. Éppen ezért is vált szükségessé a hálózat megújítása. Az új arculat megalkotása már zajlik. Az erről szóló előadásban elhangzott: olyan megjelenést szeretnének, ami modernitást sugároz, emberközpontú és segítőkészséget sugall. Mindezek mellett szó esett a tourinform irodák jövőbeli feladatairól is. A résztvevők sok más újdonság mellett prezentációt hallhattak az új, Nemzeti Turisztikai Adatbázis, azaz a NETA rendszerről - összegezte mindezt a sárvári Tourinform és TDM iroda ügyvezetője.

Forrás: Turizmus Online


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.