hirdetés
hirdetés

Thaiföldre is hamarosan karantén nélkül utazhatnak a beoltottak

Thaiföld a Seychelle-szigetek után szintén hamarosan karanténmentesen lesz látogatható a már beoltottak számára.

hirdetés

A helyi turisztikai szakemberek szerint a karantén-kötelezettség eltörlésével újra felpöröghet az idegenforgalom, ami becslések szerint 400 ezer szállodai dolgozó munkahelyét mentené meg, valamint további 400 000 munkavállalóét más idegenforgalmi ágazatokban. A Thaiföldön működő szállodavállalatok nyújtották be mentőjavaslatot javaslatot a thai kormánynak januárban, hogy törölje a karanténkötelezettséget a koronavírus ellen beoltott beutazók számára.Thaiföld a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi úti célja: 2019-ben rekord számú, 40 millió nemzetközi vendégérkezést regisztrált. A Financial Times szerint a világjárvány miatt hozott rendelkezések miatt ez a szám 6,8 millióra esett vissza 2020-ban. A thaiföldi turizmusra vonatkozó jelenlegi jóslatok pedig csak 10 millió nemzetközi látogatót jeleznek előre 2021-ben, ami tovább ronthatja az ország gazdasági helyzetét - írja a thepointsguy.com.

Öröm az ürömben, hogy a dél-kelet-ázsiai ország szigorú intézkedései megtérültek a covid-esetszámok szempontjából: a járvány kitörése óta sikerült az összes esetet alig több mint 15 000 megbetegedésre és 76 halálesetre korlátozni, amely nem kis teljesítmény egy 70 milliós lakosú nemzet számára.

A jelen szabályozás szerint 16 napos karantén vár arra, aki Thaiföldre szeretne utazni, ők a helyi hivatalok által kijelölt 200 karanténhotel valamelyikében tölthetik a "keszonidőszakot" és a Thai Turisztikai Hivatal ajánlására többek között hagyományos thai kézműves tevékenységekkel üthetik el az időt. Ennél azonban vonzóbb lehet a vakcinás megoldás sokak számára.

Az oltottakat karanténkötelezettség nélkül fogadó „Welcome Back to Thailand again” névre keresztelt program helyi források szerint legkorábban 2021 júliusában indul, és az oltások világszintű előrehaladásától, valamint a meglévő vízumkövetelmények betartásától is függ.

Thaiföld nem az egyetlen ország, amely ilyen gyakorlatot vezet be. Az afrikai Seychelle-szigetek már megkezdte a beoltott látogatók fogadását, akik mentesülnek a karantén alól. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk