Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.
Horvátországi beutazás 2023-ban: csillogó eredmények

Horvátországi beutazás 2023-ban: csillogó eredmények 

Minden eddigi rekordot megdöntött a magyar beutazó turisták száma déli szomszédunknál.
Vízummentesség a Kínába beutazó EU-s polgárok számára

Vízummentesség a Kínába beutazó EU-s polgárok számára 

Az intézkedés december 1-jén lép életbe, és egyelőre egy évig lesz érvényben, adja hírül az euronews.com tudósítása.
A németországi beutazó turizmus idei adatai

A németországi beutazó turizmus idei adatai 

Dinamikus fejlődést mutatnak a számok, az idei első félévben minden hónapban csökkent a különbség a 2019-es év eredményeihez képest.Június végéig a 34,9 millió vendégéjszakával elérte a krízis előtti szint 87,9 százalékát.
MTÜ-adatok a cseh, lengyel és a román beutazásról

MTÜ-adatok a cseh, lengyel és a román beutazásról 

Mint írják, látványosan bővült a TOP3 közeli küldőország beutazása idén július végéig. Mind a bázisévnek számító 2019-hez, mind a 2022-höz viszonyítva több vendég kereste fel hazánkat. A tavalyi azonos időszakhoz képest Lengyelországból 31 százalékkal, Csehországból 25 százalékkal, Romániából 23 százalékkal többen látogattak Magyarországra, de Románia esetében még a 2019-es rekordév adatait is több mint 10 százalékkal szárnyalták túl az idei vendégforgalmi adatok.
MICE-deszinációként is bemutatkozott Magyarország Kínában

MICE-deszinációként is bemutatkozott Magyarország Kínában 

Négy kínai nagyvárosban népszerűsítette hazánk megújult turisztikai kínálatát április közepén a Magyar Turisztikai Ügynökség annak érdekében, hogy segítse a kínai vendégforgalom növekedését. Az MTÜ a világ első számú küldőpiacán törekszik arra, hogy Magyarországot nemcsak vonzó szabadidős, hanem hivatásturisztikai desztinációként is pozícionálja.
A beutazás húzta fel a novemberi vendégforgalmat

A beutazás húzta fel a novemberi vendégforgalmat 

2022 novemberében a kereskedelmi szálláshelyeken 691 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 17, a vendégéjszakáké 7,8%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. 2021 novemberéhez viszonyítva a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,6, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 15%-kal emelkedett. 2022. január–novemberben a belföldi vendégek 19, a külföldiek több mint kétszer annyi, 114%-kal több vendégéjszakát töltöttek el, mint az előző év azonos időszakában - derül ki a KSH Gyorstájékoztatójából.
Kína újra nyitva a külföldiek számára

Kína újra nyitva a külföldiek számára  

A 2020-as járványügyi szigorítás óta először nyitotta újra kapuit hétfőn Kína az országba érkező turisták előtt.
Könnyebb a beutazás Kínába

Könnyebb a beutazás Kínába 

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.
600 millió eurót bukik az orosz és ukrán turistákon Ciprus

600 millió eurót bukik az orosz és ukrán turistákon Ciprus 

Ciprust érik el a legkönnyebben a mediterrán területen nyaralni vágyó oroszok: az orosz gépek az uniós légtérbe való belépésének tiltása miatt azonban az idei nyarat ukrán és orosz beutazók nélkül kell kibírnia a szigetországnak.

Korlátozás nélkül be lehet utazni Horvátországba 

Horvátországban május 1-jétől megszűnt minden beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozás - közölte a horvát belügyminisztérium hétfőn.

Szerbiában sincs már semmilyen beutazási korlátozás 

Szerbiában keddtől megszűnt minden olyan intézkedés, amely az országba történő belépésre vonatkozik a koronavírussal összefüggésben, azaz bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.

Bajban Budapest turizmusa? 

Az orosz-ukrán háború miatt rosszabb a budapesti turizmus helyzete, mint a pandémia időszakában volt, véli Flesch Tamás, a szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke.

Balira márciustól már karanténmentesen? 

Indonézia könnyített a beutazási feltételeken és februárban megkezdte Bali szigetének megnyitását egyelőre karanténkötelezettséggel, de március közepétől már remélhetőleg anélkül. Mindent az érvényes beutazási feltételekről.

Ausztria: könnyebb beutazás, megszűnő korlátozások 

A szövetségi kormány, a tartományi vezetők és járványügyi operatív törzs (GECKO) február 16-ai tanácskozást követően Karl Nehammer osztrák kancellár bejelentette a járványügyi korlátozások ausztriai feloldásának részletes menetrendjét - írja a GD Consulting.

Hamarosan jön a könnyítés az angliai beutazásban 

Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.

Péntektől könnyebb a beutazás Angliába 

Megszűnik a héten a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után is elégséges lesz egy gyorsteszt, amelynek eredményét nem kell elkülönítésben megvárni - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

KSH: szomszédos országokba indul a magyar 

Tavalyhoz képest egyharmadával nőtt a külföldre utazások száma a harmadik negyedévben.

Francia szigorítás a beutazás során 

Franciaország ismét fogad repülőjáratokat dél-afrikai országokból, de szigorít a belépési feltételeken.

Angliába csakis PCR-teszttel 

Ismét PCR típusú koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönítésben kell maradniuk, jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök.

Új-Zéland fokozatosan újranyitja határait 

Lassú, több hónapon át húzódó határnyitást jelentett be Új-Zéland, de ennek végén is még nagyon nehézkes lesz a turistáknak bejutniuk a szigetországba - írja az AIRportal.hu.

A brit kormány kínai és indiai vakcinákat is elfogad a beutazáshoz 

A brit kormány hétfőtől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát.

India hétfő óta újra beengedi az oltottakat 

India másfél év után hétfőtől ismét engedélyezte a koronavírus ellen teljesen beoltott külföldi turisták beutazását menetrend szerinti repülőjáratokkal, a tilalom feloldását a járvány enyhülése, a fertőzöttek számának csökkenése és a beoltottak számának növekedése tette lehetővé - írja a Portfolio.hu.

Kínai és indiai oltással is utazhatunk Nagy-Britanniába 

A brit kormány november végétől azokat a beutazókat is beoltottnak tekinti, akik egyes kínai, illetve indiai gyártmányú vakcinákból kapták meg a koronavírus elleni oltás teljes dózisát - közölte kedden a brit közlekedési minisztérium.

Izrael keddtől könnyít a turistacsoportok beutazásán 

Izraelben könnyítést vezetnek be a turistacsoportok számára, negatív koronavírus-teszttel nem szükséges a harmadik oltás a beutazáshoz - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet hétfőn.

A gyorsteszt is elég az angliai beutazás után 

A jövő hét végétől gyorsteszt elvégzése is elegendő lesz az angliai beutazás után azoknak, akik a koronavírus elleni oltás teljes dózisát megkapták.

Mostantól teszt nélkül az Egyesült Királyságba az oltottaknak 

Hétfőtől nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük a Nagy-Britanniába való beutazás előtt azoknak, akik mindkét oltási dózist megkapták, és nem a brit kormány által vörös - vagyis a legmagasabb járványkockázatú - kategóriába sorolt országokból utaznak az Egyesült Királyságba.

Két különböző oltással is be lehet utazni az Egyesült Királyságba 

A brit kormány szerdai tájékoztatása szerint azok a beutazók is teljesen beoltottnak számítanak, akik a koronavírus elleni oltás két dózisát két különböző oltóanyagból kapták meg, így ők is karanténkötelezettség nélkül beléphetnek külföldről a szigetországba.

Újra lehet Kanadába utazni 

Az észak-amerikai ország ismét lehetővé tette a turisták beutazását, a KLM öt városba közlekedik, partnerével, a Westjettel pedig az átszállás is biztosított - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Izrael újranyit a külföldi csoportok számára 

Izrael lehetővé teszi, hogy szeptember 19-től meghatározott országból érkező kisebb külföldi turistacsoportok belépjenek az országba, a turizmus újraindításáról szóló pilot program keretében – írja a Portfolio a Reuters cikke alapján.

Könnyebb a beutazás Magyarországra 

Megjelent a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól, amely a korábbi szabályozáshoz képest könnyebb beutazást tesz lehetővé Magyarországra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Karantén nélkül utazhatunk a britekhez 

Hétfőtől azok az európai uniós állampolgárok is karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába, akik nem a brit oltási kampány keretében kapták meg a koronavírus elleni oltás két dózisát,  tesztelési kötelezettségük azonban még érvényben marad - közölte szerdán Grant Shapps brit közlekedési miniszter. Hangsúlyozta: az enyhítés azokra vonatkozik, akik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert oltóanyagokban részesültek.

Keddtől jöhetnek hozzánk az orosz turisták 

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán - írja a 24.hu.

Üzbegisztánba készül? Rajta! 

Szijjártó Péter a közösségi oldalán bejelentette, szombattól Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni a magyaroknak.

24 órás karantén az Izraelbe érkezőknek 

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium pénteken bejelentette, hogy minden utazónak, beleértve a COVID-19 ellen beoltottakat és a vírusból felépülteket is, a jövő héttől az országba érkezésüktől 24 órán keresztül kötelesek lesznek karanténban maradni.

Málta ismét szigorítja a beutazást 

Málta felülvizsgálta beutazási szabályait, és csak a teljesen beoltott személyek utazhatnak be július 14-től kezdve. Ok: a külföldről bevitt fertőzéses esetek közelmúltbeli növekedése.

Indulhat a korlátlan beutazás a szomszédos országokból 

Június 23-tól teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be hozzánk szárazföldi- és vízi úton a szomszédos államokból az utasok állampolgárságtól függetlenül, kivéve Ukrajnát. A repülés kivételt képez a rendelet hatálya alól.

Málta frissítette beutazási listáját 

Amit ők borostyánlistának neveznek. Továbbra is rajta vagyunk. Eu-s oltási igazolványt kell a magyar állampolgároknak bemutatniuk odautazáskor, vagy ha nincs, akkor friss PCR-tesztet. Változnak a beutazási szabályok is július 1-től.

Már Ciprus is lehet úti cél 

Szijjártó Péter külügyminiszter szombaton bejelentette, hogy a szigetország területére teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak beoltott magyarok.

Korlátozások nélkül Németországba? 

Vasárnaptól már nincs karanténkötelezettség, előzetes regisztrációra és tesztre sincs szükség akkor, ha valaki nem repülővel utazik Magyarországról Németországba.

Őszig lehet csak személyivel beutazni az Egyesült Királyságba 

A brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint októberig használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz azok az EU-állampolgárok, akik nem élnek Nagy-Britanniában. A Nagy-Britanniában élő uniós polgárok ugyanakkor még legalább négy évig személyi igazolvánnyal is beléphetnek.

Németország nem ismeri el a keleti vakcinákkal történt oltásokat 

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltást, ha nem európai uniós (EU-) engedéllyel rendelkező vakcináról van szó - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

12 országba utazhatnak karantén nélkül a britek 

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül hazatérni a Nagy-Britanniából kiutazóknak - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

Már egy oltással is be lehet utazni Horvátországba 

Horvátország könnyít a koronavírus-járvány miatti beutazási feltételeken, és már egy oltással is engedélyezi a határátlépést - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Szabad a szabadidős utazás 

Már csütörtök este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amely a ki és beutazást szabályozza.

Ciprus május 10-től nyitva a kétszer oltottaknak 

Május 10-től nem lesz szükség negatív Covid-tesztre a beutazáshoz Cipruson, és karanténba sem kell vonulniuk azoknak, akik megkapták mindkét adagot a koronavírus elleni vakcinából - értesült az euronews.

Ezek a hivatalos horvát utazási szabályok 

Két hétig az alábbi beutazási szabályok érvényesek Horvátországban.

Teszt- és karanténkötelezettség nélkül Szerbiába 

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Szerbiába azok, akik már megkapták a szükséges védőoltásokat - jelentette be Zoran Gojkovic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja szerdán a testület ülése után.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!