hirdetés

Újjáéled a Hotel Füred

A közelmúltban gazdát cserélt a Hotel Füred. Az évek óta bezárt part menti hotelt Póczik Péter adta el egy helybeli vállalkozónak.

hirdetés

A szintén part menti Marina Hotel mellett álló épületet Czigle János vásárolta meg - az ár nem publikus. A korábban építési szakmában érdekelt üzletember érdekeltségi körébe tartozik a füredi Flamingo Hotel is - ez azon kevés szállodák egyike, amelyek évek óta tartósan nyereségesek. (A Flamingo Hotel Füred saját tőkéje 1,7 milliárd forint, tavaly 428 millió forintos adózás előtti eredményt ért el, s idén várhatóan jóval e felett teljesít majd!)

A tulajdonos az engedélyek birtokában azonnal megkezdi a hotel átépítését. (Erre egyébként Pócsik Péter is készíttetett terveket, de az impozáns  ötcsillagos hotel hitel hiányában nem valósulhatott meg.) Az áprilisban induló teljes átalakítás befejezése 2014 végére várható, akkor viszont már egy 220 szobás, négycsillagos hotel várja a vendégeket.

A hat éve üresen álló épületben egy 2400 négyzetméteres wellness részleget is nyitnak, valamint egy 1200 személyes konferencia központ is létesül. A föld alatti gyógyvizeket is hasznosítani kívánják - így a Füred Hotel lesz az északi Balaton part egyetlen gyógyszállodája. A hotel mellett két, együttesen negyven apartmanból álló, és saját wellness részleggel is rendelkező épületet is felhúznak. A 60-120 négyzetméteres part menti lakások értékesítése  már a közeli napokban elindulhat.

A több éven át tartó beruházás teljes összege 6,5 milliárd forintot tesz ki - ennek egy részét uniós fejlesztési forrásokból és hitelből kívánják finanszírozni. Az új gyógyszálloda a tulajdonos tervei szerint egész évben üzemel majd - a hazai és külföldi vendégek aránya pedig 70-30 lesz. A Flamingo Hotel eddig is népszerű volt a külföldiek körében, főleg orosz, német, osztrák és angol vendégeket fogadtak. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai